01.07.18
19:26
Здравейте, поставил съм си за цел сваляне на подкожни мазнини.От 4 месеца съм в калориен дефицит от 600-700 kcal.Пробвах с НВД свалих един килограм , но само толкова и се върнах към въглехидратите и се чувствам по-добре с умерено приемане на въглехидрати към 100-150г.На ден хранителния ми режим е.
Закуска:овесени ядки 50 гр. С прясно мляко 250мл. И една доза протеин с цял банан.
Преди обяд: котидж сирене и риба тон (тренировка)
Обяд: доза протеин след тренировката след това пилешко със салата.Преди вечеря ям 1-кисело мляко.
Вечеря: Свинско,Телешко,сьомга или друга риба със салата.Свалям подкожни мазнини,но прекалено бавно и малко а вече от 4-5 месеца се мъча.Възможно ли е проблема да е в калориите, защото доста пъти съм в голям дефицит от 800-900.И трябва ли да огранича въглехидратите отнова за по-голям успех
Поздрави на всички! 🙂
Темата беше редактирана от Божидар Бояджиев на 01.07.18 19:26.
При 800-900 ккал. на минус, трябва да сваляш почти по кг. седмично. Щом сваляш по-бавно, значи не си на толкова голям дефицит, колкото си мислиш. Сметките и формулите доста често се разминават с реалността, т.е., повечето хора харчим доста по-малко калории, от колкото си мислим и също така ядем повече, от колкото смятаме.
02.07.18
03:03
Сваляш, четири -пет месеца, а за колко време ги натрупа мазнините- пет години или повече?
Keep goin
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.07.18 03:03.
02.07.18
13:25
Колко ти е дневния прием на калории струва ми се ,че не ядеш малко.1 кило за 3-4 месеца е малко ... Аз бутнах 16кг за 3-4 месеца като ям по 1800-2000 калории на ден
02.07.18
16:48
Всеки калкулатор показва различно.Иначе към 2500-2800 ми дават.Спазвам строго хранителния режим дори нямам “cheet days”.Процента подкожни мазнини ми е 15-16.Кардио правя рядко.Имаше период, в който се бях изпуснал и ядох доста “junk” и от там се омазних.
03.07.18
09:14
Калкулаторите и формулите, както Петко спомена, са чисто ориентировъчни. Дават ти стартова позиция, но след това резултатите диктуват дали и какви промени да се правят.
Една причина, която може да те заблуждава в случая е, ако си напълно начинаещ и тренираш от няколко месеца. Тъй като начинаещите трупат много бързо мускулна маса, заедно с намаляването на телесните мазнини, често се стига до този “феномен” наречен положителна телесна рекомпозиция - теглото не мърда кой знае колко, но визията лека по лека се променя към по-добро.
Ако обаче не си начинаещ и имаш няколко годинки стаж в залата, то значи нещо някъде по сметките с калориите се разминава и това, което трябва да направиш в случая е, просто да продължаваш да ги намаляваш, докато не засилиш отслабването до желаното от теб темпо. Дали сметките ще ти показват 1000, 1500 или 2000 ккал, е без значение. Важно е какъв е крайният ефект.
03.07.18
16:04
Начинаещ съм и наистина качих мускулна маса, но за сметка на това теглото не ми мърда много точно както казвате.Кога ще започна да свалям по активно и трябва ли да променя нещо или всичко с времето?
03.07.18
16:55
При начинаещите и в подобни ситуации на положителна рекомпозиция, кантарът е много подвеждащ, но добри маркери за следене си остават огледалото и фотоапаратът.
Дрехите също често показват разлика, например панталоните и тениските ти стават все по-широки, макар кантарът да не мърда особено. Понякога дори теглото се увеличава, а дрехите стават по-широки, имахме такъв случай наскоро.
Ако нещата са такива при теб (за съжаление няма как да сме на 100% сигурни), то моят съвет е да приемаш калории някъде около калорийния си баланс или ако положението с излишните телесни мазнини бие към по-критично, може и в по-умерен дефицит, от порядъка на 10-15%.
Не спомена точно колко време тренираш, но заради първия ти пост ще предположа 4 месеца. В този случай, поне още 3-4 месеца не се води по кантара (хвърляй му по един поглед, но не разчитай основно на него), а по резултатите в огледалото и по дрехите. Може и снимки да си правиш.
Прогресът в тренировките също е маркер за резултати (или липсата на такива).
Ако всичко върви по план, с времето ще забележиш положителната промяна.