24.07.04
18:00
Задавам този въпрос тук, а не в “суплементи”, защото е по-скоро свързан с храненето ми и калорийния баланс. Като си смятам входящите калории за деня, аминокиселините да ги броя ли. Вземам по 3 таблетки Amino 2700 на Universal сутрин преди и след кардио. На опаковката няма посочени никакви калории, но на мен все ми се струва, че щом изграждат протеините, амонокиселините също трябва да имат някаква енергия. Благодаря предварително за отговора.
Преместена тема
Променен заглавие
P.S. Темата ти е за “Хранителни Добавки”, защото питаш за определен продукт, който определено е суплемент.
vanisher
24.07.04
18:34
Тези 3 таблетки имат около 20на калории. Наистина странно, защо не е написано.
И аз съм се чудил дали да смятам на белтъците енергията.. но предполагам, че е по-правилно да бъдат извадени от сметките, тъй като идеята е белтъците да не се използват за енергия а само за градивен материал. Тъй, че аз смятам енергията само от въглехидратите и мазнините.. ако бъркам нека някой да обоснове защо!?
24.07.04
21:21
Ако поемаш достатъчно калории, не се стига до използването на протеин като източник на енергия. Ако си на нисковъглехидратна диета обаче доста често се получава точно така.
25.07.04
11:34
Смятай белтъците! Аминокиселините можеш да пренебрегнеш.