Колко грама белтъчини/протеин след тренировка?

Здравейте, на 14 години съм, 179 ръст, 66-67 кг. тегло.
Почнахме с приятели да се набираме малко по малко на лоста от около 2-3 години. До тогава не тренирах никак сериозно. Вече стана 1 година от както тренирам системно. Сега се допитам до Вас. Преди да почна да ям доста белтъчини не можех да направя предна везна. Когато почнах да ям белтъчини, взимах около 35-55гр. белтъци след тренировка. След това научих доста бързо предната везна, но проблема ми е там, че ми дойде повече сила, но качих доста килограми. Не виждам разлика в мускулната маса и за това се чудя как съм качил килограми, без да намирам никаква разлика в ММ.
Искам да попитам само около колко грама белтъчини трябва да взимам след тренировка според Вас (по принцип ям пилешки пържоли и яйца), и дали имате някаква идея за по-добър хранителен режим за ММ?
Благодаря на отговорилите предварително! 🙂

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 03.07.18 05:01.

Най-важно е общото количество протеин за деня, не само приетият след тренировката.

В общия случай е препоръчително да се набавят някъде между 1.6 и 2 г протеин на телесен килограм. Това общо количество разделяш на 3-4 приема през деня, единият от тях след тренировката, и си готов.

А за промяната в теглото и мускулната маса... колко точно “доста килограми” си качил? Ако са 2-3-5 кг, дори и да са били чиста мускулна маса, това не нещо, което ще те превърне в Арнолд и в зависимост как по-точно са се разпределили тези мускули по тялото ти, е съвсем възможно да не виждаш разлика.

И не на последно място, упражненито предна везна съвсем не изисква някакво сериозно количество мускулна маса или сила, за да се направи. Това, че си се научил да правиш точно това упражнение, съвсем не е определящо за това дали си покачил и мускулната си маса.

Благодаря за отговора 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1