08.06.18
23:47
Здравейте
Мисля, че заглавието говори само по себе си. Та въпроса ми е как да изчистя максимално телесните мазнини (предимно от корема), защото сега това ми е целта и кога трябва да започна този процес на качване на мускулна маса.Телесните мазнини са ми 17,2%
Висок съм 169 см, тежа 66,4.
От седмица и повече правя кардио по 2,3,4 км всеки ден, което има ефект пък и в момента не ми пука дали ще загубя мускулна маса, защото според мен не си струва усилията, които ще положа за силовите упражнения включително и кардио което много изцежда цялата енергия и накрая пак ще си остана с някакви мазнини в областта на корема. Искам първо да изчистя максималното, което е възможно и след това да градя. Само да кажа,че не си следа калориите, но дневно ми излизат около 1237 ккал. Гледам да съм в калориен дефицит и се храня по собствена преценка.
Надявам се че сте ме разбрали какво искам да кажа и ще бъда благодарен, ако някой даде някакво адекватно мнение 🙂
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 09.06.18 06:41.
09.06.18
13:19
Тези калкулатори много ме объркват. Явно този дето съм гледал не е верен. Сверих информацията с още 2 и излиза, че за поддържането на килограмите на ден е 1600-1746 без физическа активност, а аз бягам доста често да не кажа всеки ден. Та единия от калкулатори за калории пише, че трябва да приемам 1397 (да кажем 1300-1400) калории за да мога да отслабна. Просто искам да си имам някаква представа г/д колко трябва да приемам. Със точност ми е ясно,че няма как да стане. Лошо ли е за организма, че приемам толкова малко храна? Просто гледам да се ограничавам максимално. 🙂
Благодаря за вниманието
Мнението беше редактирано от D0bata Hantev на 09.06.18 13:21.
казано от D0bata Hantev на 09.06.18, 13:19:
Тези калкулатори много ме объркват. Явно този дето съм гледал не е верен. Сверих информацията с още 2 и излиза, че за поддържането на килограмите на ден е 1600-1746 без физическа активност, а аз бягам доста често да не кажа всеки ден. Та единия от калкулатори за калории пише, че трябва да приемам 1397 (да кажем 1300-1400) калории за да мога да отслабна. Просто искам да си имам някаква представа г/д колко трябва да приемам. Със точност ми е ясно,че няма как да стане. Лошо ли е за организма, че приемам толкова малко храна? Просто гледам да се ограничавам максимално. 🙂
Благодаря за вниманието
Естествено, че е лошо. Ако досега си се хранил с по 2000 калории на ден, а изведнъж започнеш и да изразходваш повече, и да ядеш по-малко, става миш-маш. Ще сваляш с бързи темпове в началото, докато тялото ти не свикне...и тогава е хем глад, хем стоене на едно място.
12.07.18
19:12
Много много тежки базови тренировки аз от 120 на 96кг без никакви диети, тежки 2 пъти седмично тежки тренировки и много кардио.
И аз съм долу горе със същото тегло, височина и подкожни мазнини така че ще следя темата с интерес. Доколкото знам ако рязко намалиш калориите тялото намалява ограничава консумацията на енергия, минава в нещо като “икономичен режим”. Доскоро имах абсолютно същата цел като твоята. Свалих до 63 кг. и пак останаха мазнини по корема, така че ако намериш решение сподели го.
Мнението беше редактирано от Пламен на 12.07.18 19:37.
Можеш да градиш мускулна маса и да сваляш едновременно подкожни мазнини, което е за предпочитане. Без тонизирана мускулатура, колкото й килограми да свалиш, пак няма да си доволен.
Не само с кардио се свалят килограми. Може и без него. Силовите тренировки са за предпочитане. Една кръгова тренировка с базови упражнения би била по- добра от монотонното тичане, примерно. Силовите тренировки като цяло имат много плюсове.
Аз лично най- добри резултати съм имал когато съм си броил стриктно калориите. Спра ли да ги броя, почвам да се освинвам.
12.07.18
22:37
Кръгова тренировка с базови упражнения ще е интересно, аз след серия тяга ми трябват поне 5 мин да почина, ти ако направих клек,лег,тяга ще гръмнеш на 1 път ?