Как да развия бицепса?

11.03.06
08:17

Имам един въпрос, какви упражнения трябва да правя за да уголемя бицепса си.До сега съм тренирал три пъти седмично по една от програмите предложени в сайта, но няма особено голям ефект. Така се получи, че трицепса ми нарастна прекалено много, а от бицепса не остана и следа :).

11.03.06
09:15

изпълнявай упражненията чисто без много чийтинг
върти упражненията и никой път не прави същото както миналата тренировка
следващите съвети са, ако правиш бицепс-трицепс в 1 ден
пробвай - 1 седмица започваш първо бицепс после с трицепс, друга седмица обратното - първо трицепс, после с бицепс
има и друга тактика - 1 упражнение за трицепс, 1 за бицепс 1 за трицепс, 1 за бицепс и така докато не направиш 4 упражнения за трицепса и 3 за бицепса

и задължителното - вдигай до отказ! помпи се по-добре ръката :)
пробвай се да усетиш коя тренировка и кои упражнения как ти влиаят и избери отпималните серии/повт./упраж.
успех  :D

11.03.06
09:32

Мерси човече  :D, Още днес започвам

RE

11.03.06
10:27

Не разчитай само на едно упражнениеза бицепс.Ако сега си правил с права лост смени с крив.Пробвай с дъмбели,но както казаха по горе,чисто с контрол над тежеста,без читинги,защото така включваш и други мускулни групи и ефекта се губи.

11.03.06
21:34

Според мен това което каза SpiRTeR да прави 1 управнение за бицепс и след това за трицепс не е мн добре, защото например ако си правил вече 1 упр. за бицепс и направиш едно за трицепс през това време бицата ша ти изтине и натоварването няма да е максимално, а от там и ефектът ще е по малък. 8)

12.03.06
08:48

Kaто ги правиш в суперсерия не изстива :)
и както съм казвал, всеки индивидуално си решава кое е най-добро за него - просто спорта е такъв (индивидуален) ...

12.03.06
13:22

Е ако е в супер серия става. Даже направо ръцете се пръскат тогава. :P
Хубаво е веднъж в месеца да се правят супер серии за допълнителен стрес, но не трябва да се рекалява с тях щото ефектът от тях отслабва.

14.03.06
19:17

[quote author=“ronnie”]Според мен това което каза SpiRTeR да прави 1 управнение за бицепс и след това за трицепс не е мн добре, защото например ако си правил вече 1 упр. за бицепс и направиш едно за трицепс през това време бицата ша ти изтине и натоварването няма да е максимално, а от там и ефектът ще е по малък. 8)

според мене не си много прав защото като ги редува ще почива и триз и биц при което се получава напомпване-изпомпване  и т.н. което спомага за по добро движение на кръвния поток в мускула, което всички знаем че е много важно

14.03.06
22:17

[quote author=“ILIA”][quote author=“ronnie”]Според мен това което каза SpiRTeR да прави 1 управнение за бицепс и след това за трицепс не е мн добре, защото например ако си правил вече 1 упр. за бицепс и направиш едно за трицепс през това време бицата ша ти изтине и натоварването няма да е максимално, а от там и ефектът ще е по малък. 8)

според мене не си много прав защото като ги редува ще почива и триз и биц при което се получава напомпване-изпомпване  и т.н. което спомага за по добро движение на кръвния поток в мускула, което всички знаем че е много важно

Абе аре не ми разправяй. Не може да праиш трицепс, след това да праиш упражнение за бицепс 10 мин. на пр. и след това пак трицепс.. къф е смисъла. Така може цял ден да си ги редуваш. Ако се редува серия бицепс, серия трицепс или обратното така става.

14.03.06
22:35

[quote author=“ronnie”][quote author=“ILIA”][quote author=“ronnie”]Според мен това което каза SpiRTeR да прави 1 управнение за бицепс и след това за трицепс не е мн добре, защото например ако си правил вече 1 упр. за бицепс и направиш едно за трицепс през това време бицата ша ти изтине и натоварването няма да е максимално, а от там и ефектът ще е по малък. 8)

Абе аре не ми разправяй. Не може да праиш трицепс, след това да праиш упражнение за бицепс 10 мин. на пр. и след това пак трицепс.. къф е смисъла. Така може цял ден да си ги редуваш. Ако се редува серия бицепс, серия трицепс или обратното така става.

Има смисъл. И серия бицепс и серия трицепс също става. И редуването на отделни упражнения също става.
Да не се бъркат обаче нези неща със суперсериите.

15.03.06
12:55

абе нали аз тва го правя и има голям ефект
правя една серия за бицепс с прав лост и после френско и се правят без по4ифка веднага
мн е ефектно и така по 3-4 серии

17.03.06
21:36

Абе тва е суперсерия. По горе се спореше за друго. Чети внимателно.

18.03.06
14:24

За да имаш масивни рачички според мене формулата е такава:
Когато правиш бицепсово сгъване от стоеж не го прави с кривия лост, а с олимпийски. С него дланите ти са право на горе и бицепса работи по добре, докато с кривия лост дланите ти са под наклон и някак си не върши голяма работа.
Потбери такава тежест с която да направиш първите 3-4 повторения чисти после включи лек чийтинг.
Едно също добро упражнение е бицепсовото сгъване с дъмбели от седеш. Хубаво е да има лек наклон. Не избирай некви големи тежести дето едва си праиш серията ами наблегни на правилното изпълнение и натоварване на бицепса.
Хубаво и да правиш скотово сгъване, но на обратната страна, тоест ръцете ти да висят вертикално надолу. Тва упражнение ще “тласне” мускула към ръстеж. (бла... в залата където ходя скотовата пейка е малко по различна и няма как да правя това упражнение :( )

Успех :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1