Един въпрос за 3 продукта

30.07.18
00:12

Здравейте момчета момичета ,нямам много информация искам вас да ва попитам ,имам 3 хранителни добавки и искам да знам дали ще мога да ги ползвам заедно...

https://shop.bb-team.org/now-foods-cayenne?sku=337
https://shop.bb-team.org/now-foods-green-tea-extract?sku=4458
https://shop.bb-team.org/now-foods-eleuthero?sku=377

Попринцим имам проблеми със спането ,и нервната система (нервни тикове),както и пия от много време имам килограми и корем ,реших да спра с всичко лошо.
Намерих една програма за изгаряне на корем 1 месец и след почивката фитнес.
Преди фитнеса дали тези 3 продукта ще ми помогнат за нещо или дали ще мога да ги ползвам заедно ?

30.07.18
16:24

Без въобще да твърдя, че съм много навътре не виждам как само тези три довавки ще ти помогнат за да си решиш описаните проблеми.
Това, което си описал изглежда, че изисква цялостна промяна в лайфстайла, може би диетата и т.н.

Иначе за добавките - доколкото съм чел зеления чай се препоръчва като антиоксидант. Освен това има аминокиселина, която те ободрява без негативното въздействие на кофеина. Има и малко кофеин, но мисля беше незначително количество. Някои хора твърдят, че повишава метаболизма, но по-скоро ме съмнява. Знам, че Путин редовно пие големи количества висок клас зелен чай 🙂 Та при всички случаи няма да навреди, ще има някакви ползи, но едва ли ще си решиш проблемите само с тези три неща.

30.07.18
16:25

Мога да говоря и доста за спането, тъй като съм имал сериозни проблеми с безсъние. Можеш като за начало да започнеш да пиеш магнезий преди лягане, по 1-2г на ден.

Мнението беше редактирано от Иван Михов на 30.07.18 16:26.

Това пиене от много време, нервните тикове и безсънието не ми звучат особено приятно. Първо мисли за тях, те са по-належащи според мен. От колко време пиеш, по колко д/г и какво?
Сънят как ти прочита долу горе, кога лягаш, кога ставаш, как спиш като цяло?
Нервните тикове....може да говориш със семейния си лекар за тези неща, както и за безсънието. Като цяло е добре да помислиш за количеството и честотата на употреба на алкохол. Има програми и медикаменти, които помагат за намаляването му.
За тези конкретно добавки, малко не виждам да имат някаква супер полза в случая.
Зеленият чай е антиоксидант, онази АК е теанин и има ободряващи свойства. Различните сортове зелен чай имат различна конц. на кофеин.
Зелен чай
На този линк, по-надолу в статията има описани ефекти на зеления чай, интересни са да речем.
За другите две добавки не знам.
За съня може да опиташ с Melatonin на Jamieson. Хубав продукт е и за мен поне дава доста добри резултати. Само не го пий близко по време на употреба на кофеин или онова със зеления чай.

31.07.18
09:54

казано от Митко Георгиев на 31.07.18, 01:33:

За съня може да опиташ с Melatonin на Jamieson. Хубав продукт е и за мен поне дава доста добри резултати. Само не го пий близко по време на употреба на кофеин или онова със зеления чай.

За мен приемането на мелатонин външно е рисково. Има изследвания, че може да подтисне собственото производство при някои индивиди. Аз също съм го пил и мисля, че после имах проблеми заради това.

казано от Иван Михов на 31.07.18, 09:54:

За мен приемането на мелатонин външно е рисково. Има изследвания, че може да подтисне собственото производство при някои индивиди. Аз също съм го пил и мисля, че после имах проблеми заради това.

Досега не съм попадал на изследвания докладващи за каквито и да било странични ефекти от прием на мелатонин, като изключим замаеност, сънливост и други подобни, които са напълно логични. Последният мета-анализ за безопасността на мелатонина от 2016 г. също потвърждава това.

До момента всъщност от прием на мелатонин като добавка има общо взето изцяло положителни данни, а малкото негативни са доста повърхностни. Ревюто на Posadzki и екип публикувано в началото на тази година също е доста информативно и като обобщение мога да цитирам тези части от текста:

Some of the effects of MLT are via anti-oxidative (e.g. [45–49]), anti-inflammatory (e.g. [50–52]), anti-apoptotic (e.g. [53, 54]), anti-nociceptive (e.g. [33, 55]), anti-hypertensive (e.g. [56–58]), cytoprotective, neuroprotective, cardioprotective or nephroprotective effects (e.g. [59–64]), and by enhancing mitochondrial function and protecting nuclear and mitochondrial DNA or regulating homeostasis (e.g. [53, 65]; Table 1).
Given the overwhelming benefits of MLT treatment and the existence of very few and mild AEs (also for long-term use), the risk–benefit ratio favours MLT.

Но ще съм благодарен ако можеш да ме насочиш към данните за подтискането на собственото производство (или други опасни странични ефекти), понеже пия мелатонин ежедневно, без прекъсване вече повече от 2-3 години, без никакви проблеми, но ако се налага, да спирам докато е време. 🙂

казано от Sinan Sadula на 30.07.18, 00:12:

Здравейте момчета момичета ,нямам много информация искам вас да ва попитам ,имам 3 хранителни добавки и искам да знам дали ще мога да ги ползвам заедно...

https://shop.bb-team.org/now-foods-cayenne?sku=337
https://shop.bb-team.org/now-foods-green-tea-extract?sku=4458
https://shop.bb-team.org/now-foods-eleuthero?sku=377

Попринцим имам проблеми със спането ,и нервната система (нервни тикове),както и пия от много време имам килограми и корем ,реших да спра с всичко лошо.
Намерих една програма за изгаряне на корем 1 месец и след почивката фитнес.
Преди фитнеса дали тези 3 продукта ще ми помогнат за нещо или дали ще мога да ги ползвам заедно ?

Не виждам проблем да не ги приемаш. Не съм попадал на данни показващи противопоказност при проблемите, които описваш. Единствено сибирският жен-шен ми се струва излишен. Останалите са окей и ако не друго, имат бая положителни ефекти върху общото здраве, но за отслабването, не можеш да разчиташ особено. За него ще трябва да обърнеш внимание най-вече на храненето и физическата активност.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.07.18 10:19.

31.07.18
15:34

Това пиене от много време, нервните тикове и безсънието не ми звучат особено приятно. Първо мисли за тях, те са по-належащи според мен. От колко време пиеш, по колко д/г и какво?
Сънят как ти прочита долу горе, кога лягаш, кога ставаш, как спиш като цяло?
Нервните тикове....може да говориш със семейния си лекар за тези неща, както и за безсънието. Като цяло е добре да помислиш за количеството и честотата на употреба на алкохол. Има програми и медикаменти, които помагат за намаляването му.
За тези конкретно добавки, малко не виждам да имат някаква супер полза в случая.

Имам навършени 23 ,1.84 висок ,87 кг тежа и като мисля че пия от 2-3 години почти всяка вечер  от 200 до 600 мл водка..
Попринцип работя до 23.30 ,лягам към 03:00 ,ставам 11:15.
За тиковете бях на лекар сега ми е по добре но знам че ако продължа със алкохола и не мисля за бъдещето няма как да спрат и тиковете.Безсънието попринчип е когато не съм пил и мисля че това е пълен навик.

казано от Иван Михов на 30.07.18, 16:24:

Без въобще да твърдя, че съм много навътре не виждам как само тези три добавки ще ти помогнат за да си решиш описаните проблеми.
Това, което си описал изглежда, че изисква цялостна промяна в лайфстайла, може би диетата и т.н.

Точно това правя алкохола ми е 20% от живота почти всеки ден 3 4 часа пиян.За начало мисълта ми е да спра с пиенето и да почна с леки упражнение за отслабване вкъщи след като се върна вкъщи после фитнес мускули. Хранителните добавки ще ми са времмени после след като спра с алкохола и почвам фитнес Спортните добавки 🙂

Мнението беше редактирано от Sinan Sadula на 31.07.18 15:38.

Охооо, това с 600 мл водка на вечер, никак, ама никак, никак не е добре приятелю. Доста е и хроничната употреба, може да се очакват и функционални увреди на този етап вече. Много е сериозно количеството... Лекарят какво ти направи за тиковете, изписа ли ти нещо, какво ти каза за тях? Мислил ли си да посетиш специалист по зависимости за проблема с алкохола, тъй като ако го спреш изведнъж може да получиш така, как да кажа, леко като абстиненция, има методики и програми с медикаменти за плавно спиране на алкохол. Обаче с този алкохол, не вземай мелатонин поне според мен засега, и като цяло докато не го намалиш, внимавай изобщо какво пиеш и го проверявай задължително за взаимодействие.
Режимът ти е на лягане и ставане не е перфектен, но ппц не е чак такава голяма трагедия, защото си набавяш дг часовете сън. И аз лягам по подобно време и ставам по подобно време, ама щото съм на компа да играя 😄
Много е важно намаляването и прекратяването на употребата ти на алкохол, много е като количество, доста сериозна ситуация има риск да стане след време, а си още мега млад и сравнително лесно ще го спреш. Засега едва ли имаш някакви изменения получени, но внимавай и обсъди с лекаря си алкохолният. си прием и помислете евентуално за специалист по зависимости и алкохолна употреба, в повечето случаи става дума за психиатър, но не се плаши, нищо страшно няма да стане. 🙂 Но, виж, изследвай и проучи проблема... освен това такава хронична и обилна употреба вероятно има някаква причина. 🙂

Мнението беше редактирано от Митко Георгиев на 31.07.18 23:40.

01.08.18
01:01

казано от Митко Георгиев на 31.07.18, 23:38:

Охооо, това с 600 мл водка на вечер, никак, ама никак, никак не е добре приятелю. Доста е и хроничната употреба, може да се очакват и функционални увреди на този етап вече. Много е сериозно количеството...🙂

Знам че е много ,нямам проблеми с спирането ,говорих с невролог за тиковете и количеството алкохол даде ми 3 лекарства зех ги и ги свърших. Сега е време СПОРТ 🙂

казано от Sinan Sadula на 01.08.18, 01:01:

казано от Митко Георгиев на 31.07.18, 23:38:

Охооо, това с 600 мл водка на вечер, никак, ама никак, никак не е добре приятелю. Доста е и хроничната употреба, може да се очакват и функционални увреди на този етап вече. Много е сериозно количеството...🙂

Знам че е много ,нямам проблеми с спирането ,говорих с невролог за тиковете и количеството алкохол даде ми 3 лекарства зех ги и ги свърших. Сега е време СПОРТ 🙂

Много се радвам :P Дано бързо да се оправяш, стискам палци! :P

Bart Simpson

02.08.18
02:32

В моя дневник писах, че се срещнах с мой отдавнашен, мил  приятел.
Поведението му беше осеяно с куп грозни тикове.
Смазан съм все още като мисля за това.
Забелязах, че след няколко ракии утихват. Вероятно това е причина за пиенето тук.
Говорих с него и за мое учудване той не знаеше за тях, вообще не осъзнава.
А едно време кандидатства в Долна Митрополия и мина почти целия ” кастинг”.
Разбира се под егидата на баща ми, но уви беше тро дълъг(висок).
Казвам го защото беше много стабилен, а сега е развалина.
Също и той е много заинтересован от фитнес, надявам се и тук да помогне.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.08.18 03:19.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1