Имам ужасен проблем, ако може някой да ми даде съвет?

Здравейте, аз отдавна съм във форума, тук има много интелигентни хора и вярвам, че ще разберат проблема ми. За мен, на 26 години съм, от 2014 съм диагностициран след престой във психиатрична клиника с диагноза, параноидна шизофрения, приемам медикаментите си редовно, но въпреки всичко понякога получавам кризи съпроводени със задух, сърцебиене, напрежение, вцепеняване на крайниците, висок пулс и кръвно и дори по някога халюцинации. Никога не съм употребявал наркотици, в училище бях тормозен и предполагам стреса е ключовия фактор за заболяването ми. Проблема ми е че пуша цигари, мразя се за това, ненавиждам се! В поне десет статии четох, как шизофренията и никотина вървят ръка за ръка, лекарите също го потвърдиха, дори психично болните в клиниката която лежах се тъкаляха, плачеха и крещяха за една цигара. Мразя се за това, пробвах да ги спра за месец, постоянно имах задух и сърцебиене, бях като парцал, бях разсеян, не можех да работя, дори спрях да си оправям леглото и да си измивам зъбите, всякаш всичко беше загубило смисъл, кризите протичаха все по зле и по зле. Мразя се, в депресия съм че пуша, спортувам, храня се здравословно, работя колкото ми стигат силите, защото от медикаментите се чувствам като парцал и въпреки всичко ги вземам редовно, опитвам се по всякакъв начин да се приспособят към обществото. Но пуша, бих искал да се отърва от тях за винаги!

Въпреки силното желание да ти помогнем, едва ли има хора тук с подобна квалификация.
Най-добре е да обсъдиш това с лекуващия си психиатър. Може да го попиташ и за надежден психотерапевт в комбинация с медикаментите. Психотерапията обаче е скъпо занимание, не се покрива от НЗОК и в България има трима отлични психотерапевти и тримата са в софия.

От кой град си? Може да ми дойде нещо наум като терапевт евентуално.

Може да попиташ в тези два форума:
http://www.puls.bg/forum/viewforum.php?f=21&sid=5959bb2028bd8e1096176feb3704e6db
Това е темата по психиатрия и по-конкретно за шизофрения в Пулс.бг. Има лекари, специалисти.
Другият добър форум за такъв тип по-висококвалифицирани запитвания е фрамар.
https://forum.framar.bg/forum-f110.html  Във Фрамар няма категория психиатрия, затова пишете или в Други здравни специалисти или в неврология.
И в двата форума има по-квалифицирани лица от нас.
Важно е обаче преди да предприемеш мерки все пак да се консултираш с лекуващия си психиатър. 🙂 🙂 🙂
Дано да съм помогнал!
Поздрави,
Весел и усмихнат ден! Стискам палци, всичко ще се оправи.

Мнението беше редактирано от Митко Георгиев на 12.08.18 01:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1