Аминокиселини

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.07.04
13:03

Аз съм взимал Amino2700 на Universal, също и на Genesis, и мисля че наистина си струват, много бързо въстановяват мускула.Обаче едно ми е странно - аминото на Нутрим e по-скъпо от това но Universal?

25.07.04
13:27

abe iskam da vi zadam nqkoi drug vupros! ima li problem ako piq v produljenie na 4 meseca primerno amino???imam predvid dali ne e vredno za organizma i dali ne se polu4ava nqkakvo prenasi6tane??? i drugo..ako kombiniram amino i creatine i treniram s leko i praq super serii 6te uspeq li da iz4istq pove4e ili e nai dobre da kombiniram amino s L-carnitine??? pls daite otgovor! 10x predvaritelno :wink:  :wink:  :wink:

25.07.04
13:37

Тоти:
Амино можеш да пиеш НОН СТОП.
Колкото в комбинация с креатинс е получава анаболен ефект, но няма да изчистиш...наи добре с карнитин комбинирай в твоя случай.
Супер сериите наистина ще ти помогнат за релеф и изчистване, но изморяват доста.

SA

28.07.04
11:48

добре ли е да се пият по 2 таблетки преди, след тренировка и пред лягане (става въпрос за амино 2700)?
каква е функцията на аминокиселините, приети преди тренировка - дават сила ли?

28.07.04
14:28

амино  :arrow: бързо възстановяване+малко мускулна маса+спомагат усвояването на белтъците от храната
пии 3 преди и 3 след трнировка
а в нетренировъ4ен ден пии 2 пъти по 2 когато се сетиш

SA

29.07.04
20:36

на мен целта ми е да кача маса, но в същото време да е орелефена, кое е по-добре за тази цел - амино или протеини?
(търсих отоговор на въпроса ми в форума, но не намерих...)

29.07.04
21:55

[quote author=“salis”]на мен целта ми е да кача маса, но в същото време да е орелефена, кое е по-добре за тази цел - амино или протеини?
(търсих отоговор на въпроса ми в форума, но не намерих...)

Човече, това което желаеш е все едно “Искам да имам големи мускули..ама ако може въобще да не тренирам...”
За да направиш голяма мускулна маса трябва да качиш и малко мазно (т.е. да отиде релефа).. това е просто в принципа на мусклуния растеж, тъй като се нуждаеш от 400-500kCal на ден в повече от необходимото... След като качиш мускулна маса.. идва вторият период в които трябва да сваляш мазнините (от където ще получиш и хубавия релеф). Тогава трябва да минеш на НВД, да пиеш повече чист (беден на въглехидрати) протеин, да взимаш амино, л-глутамин за да пазиш мускулатурата и л-карнитин за да се “гори” по-бързо мазнината.
А в началото при качване на мускулна маса, наблегни на въглехидратите, пии си пак протеин (или гейнър), амино-то и в частното л-глутамина пак са в основтата на диетата. Други биха казали просто блъскай зраво храна и не се притеснявай за мазнините..

P.S. Една от най-големите грешки на ББ които са слаби и имат някакъв релеф.. се притесняват, че като почнат да се тъпчат с въглехидрати и мазнини, ще загубят хубавият си релеф.. а то релефът е предимно от това че им се виждат кокалите и ребрата  :D :lol: Ако искаш мускул хапвай зараво.. и през няколко месеца сменяй ВВД с НВД...

SA

31.07.04
09:22

когато отидох до магазина за суплементри (ФК във Варна) продавачката ми каза, че за моята цел е най-добре да използвам аминокиселини.
каза, че протеините били съставени от аминокиселини и затова и двете имали почти един и същи ефект при образуването на маса, освен, че аминото по-лесно се приемало от организма и от тях се образувала по-орелефена маса.

това вярно ли е?

Вярно е. Белтъчните вериги са изградени от аминокиселини.
Е това изречение за орелефената маса е малко лирично, но инак за усвояването е права.
И тъкмо поради тази причина според мен аминокиселините са по - нежелателни: защото лишават организма от нормалния цикъл за разграждане на белтъците.
Иначе степента им на усвояване от мускулите би трябвало да е по - висока. Оттам и ефекта.
Ползвай и заменими и незаменими.

SA

02.08.04
14:04

значи протеините дават повече маса от аминокиселините, така ли?  :roll:
и от протеините може ли да се качи малко мазнина?

ВН

02.08.04
15:14

Протеини = белтъци ! Белтъците са изградени от аминикиселини !
И двата вида вещества са хранителни компоненти. Белтъците се смилат и усвояват бавничко(3 до 5 часа според вида на белтъка), аминокиселините не се смилат, а направо се усвояват! Маса можеш да добиеш конумирайки и 2 те вещества във вид на препарати, консумирайки само 1 от тях, не консумирайки ги.
Идеята на аминокиселинните добавки е да обогатява протеина, който хората консумират с храната, да доставя достатъчно материал за синтез на белтъци от клетките, докато белтъка от храната се смила в стомаха. Консумацията им предотвратява появата на едно хипотетично състояние, което при непрофесионалисти не употребяващи стероиди, се среща много рядко. Става дума за белтъчния глад (аминокиселинен глад). Ще го обясня просто.
(пример)
Имаш 5 хранения на ден, които ти дават нужния ти белтък за денонощието. Консумираш ги през 3 часа. Когато хранителната смес навлезе в тънките черва започва всмукване на аминокиселини. Тогава приблизително започва смилането от следващото хранене. Аминокиселините се усвояват, след което се получава така, че тялото няма да получи аминокиселини за синтеза на белтъците си в периода на предвижване на следващата порция през стомаха, дванадесетопръстника и тънките черва. Повечето профита немогат да си позволят това, защото значи да губят ценно време и приемат аминокиселини преди на всяко хранене. За непрофесионалистите, аминокиселините имат 3 огромни плюса.
+ Да се вземат рано сутрин, понеже през ноща нивото на свободните аминокиселини в тялото значително е намаляло.
+ Да се вземат преди, по време и след тренировка, с цел на по-бързо мускулно възстановяване (осигурявайки материал за синтез, т.е. нарастване почти веднага след натоварването).
+ Да се консумират преди нощното белтъчно зареждане.

SA

03.08.04
09:37

мерси много за пълния отговор!
и все пак има ли еднозначен отговор на въпроса от кое се качва повече маса - от аминокиселините или протеините?

03.08.04
12:21

От протеина тъй, като на 1 път приемаш повече количество белтъчини 20-40г зависи от дозата, която си правиш. Аминото са по-удобни за бързо възтановяване и приемаш по-малко количество по принцип.

SA

03.08.04
22:34

и каква ми е кирията от това възстановяване, след като не се покачва маса?
и от протеините може ли да се натрупат мазнини по тялото?

04.08.04
10:28

протеина е за чиста мускулна маса !
колко по бързо възстановяваш толкова повече можеш да тренираш (по малки почивки межди сериите, по често, по дълги тернировки)
и така по бързо покачваш мускулната маса.

SA

04.08.04
14:01

а тая продавачка ми каза, че от протеините можело да се натрупат малко мазнини по тялото....
а добре ли е да се пият едновременно амино и протеини?
какъв протеин да си взема?

09.09.04
17:30

Izvinqvaite ,4e pi6a na kirilica ,oba4e naistina nqmam izbor .... iskam da vi pitam dali znaete ne6to i dali ste izpolzvali amino kiselini na twinlab - amino fuel 1000 ... kupih si gi predi 2 dena i 4etoh tuk i nikoi ne vidqh da e izpolzvam takiva ,koito e izpolzval molq da napi6e dali e imalo efekt . Sa6to taka iskam da vi pitam koga trqbva da se piqt ?! Ot pro4etenoto tuk razbrah ,4e nai-dobre da se piqt - sutrin , predi trenirovka , sled trenirovka i predi lqgane . Az sm po4nal da gi piq sled trenirovka i predi lqgane i tova samo v dnite kogato treniram ... pravilno li postapvam - da gi piq li i vav ne trenirova4ni dni i koga ...

09.09.04
18:07

[quote author=“smb”]Izvinqvaite ,4e pi6a na kirilica ,oba4e naistina nqmam izbor .... iskam da vi pitam dali znaete ne6to i dali ste izpolzvali amino kiselini na twinlab - amino fuel 1000 ... kupih si gi predi 2 dena i 4etoh tuk i nikoi ne vidqh da e izpolzvam takiva ,koito e izpolzval molq da napi6e dali e imalo efekt . Sa6to taka iskam da vi pitam koga trqbva da se piqt ?! Ot pro4etenoto tuk razbrah ,4e nai-dobre da se piqt - sutrin , predi trenirovka , sled trenirovka i predi lqgane . Az sm po4nal da gi piq sled trenirovka i predi lqgane i tova samo v dnite kogato treniram ... pravilno li postapvam - da gi piq li i vav ne trenirova4ni dni i koga ...

А т’ва на какъв език е написано, че изобщо немога да го разбера!
П.П: Сори, ама нямам такъв фонт, че да го прочета...

13.09.04
17:59

с риск да се повторя,не правя нова тема...
та искам да ви попитам днес бях в магазина на пиротска и гледах юниверсал амино 2700,когато попитах дали има по голями разфасовки те ми донесоха някаква кутия на която пишеше амино2700 ала не на юниверсал,а на JK.та искам да ви питам дали има някаква разлика...те ми обясниха че просто се пакетира в българия иначе вътре било на юниверсал

[quote author=“salis”]а тая продавачка ми каза, че от протеините можело да се натрупат малко мазнини по тялото....
а добре ли е да се пият едновременно амино и протеини?
какъв протеин да си взема?

Салис, знаеш ли какво човеко - спри да питаш и седни да попрочетеш малко. Учи се в биологията в средния курс. Вече аз и Имидж ти обяснихме какво и как изграждат аминокиселините. Мазнините и белтъците са съвсем различни субстанции, и ако все пак въглехидрат може да премине в липид, белтъкът не може.
Дали може и двете?
Ами. Казахме вече: и двете изграждат едно и също нещо: белтъчните тъкани. Т.е. крайният ефект на двете е еднакъв. Разликата е, че аминокиселините се усвояват по - бързо, а белтъците - по - бавно. Според теб може или не може? Имаш сутрешни и вечерни зареждания, възстановяващи и зареждащи дози и т.н.
Даже ми се струва че не четеш или не разбираш:

Белтъците се смилат и усвояват бавничко(3 до 5 часа според вида на белтъка), аминокиселините не се смилат, а направо се усвояват! Маса можеш да добиеш конумирайки и 2 те вещества във вид на препарати

Идеята на аминокиселинните добавки е да обогатява протеина

За непрофесионалистите, аминокиселините имат 3 огромни плюса.
+ Да се консумират преди нощното белтъчно зареждане.

Чакам следващия ти въпрос. Но ми е чудно, как точно си се ориентирал към тея суплементи, след като нямаш и основни познания относно тях. По какво ги избра?

14.09.04
15:06

mislia che 10-15 sled trenitovka ot tezi AK sa dosta efikasno sredstvo za zapochvane na zahranvaneto na muskula .az pia i predi tenitovka ot 2700 3 broia zashtoto za na hapove a sled it amino 1000 na kapsuli ?po burzo usvoiavane .a sushto taka debre e i sutrin da se vzemat za pres denia kakvito ima i po kolkoto moje da si pozvolite .niama da se natrovite vsichko e do pari:) po dobre vnimavaite s mineralite

Не бъдете българоубиици !
Пишете на КИРИЛИЦА!
:evil: vanisher :evil:

PR

17.09.04
11:56

a kakvo chte kagete za surovatachnite aminokiselini na biotech 53lv 325 tabletki. nakoi pil li gi e i imat li naistina takova dobro deistie vurhu tialoto

Къде зае*а кирилицата бе ?
:evil: vanisher :evil:

17.09.04
12:13

[quote author=“cl_killa”]с риск да се повторя,не правя нова тема...
та искам да ви попитам днес бях в магазина на пиротска и гледах юниверсал амино 2700,когато попитах дали има по голями разфасовки те ми донесоха някаква кутия на която пишеше амино2700 ала не на юниверсал,а на JK.та искам да ви питам дали има някаква разлика...те ми обясниха че просто се пакетира в българия иначе вътре било на юниверсал

?! помогнете бе хора кажете си мнението

07.10.04
15:26

И аз така знам. Понеже взимат големи количества от UIVERSAL, те им дават насипно Амино 2700. Доколкото зная, така правят и с някои други продукти. Иначе по-големи разфасофки на 2700 има директно от UNIVERSAL - 350т и 700т

12.10.04
17:19

Я някой ако може да каже две три думи за Super Amino 4800 на Bio Tech…

13.10.04
19:07

Суроватъчни аминокиселини. Хубавото е че Bio Tech е европейска фирма и излизат на добра цена.

13.10.04
19:09

мхм... а ефект да знаеш да очаквам ли добар ко ги почна :)

21.10.04
01:56

Ами да ви кажа сега мисля да си купувам МЛО 2121 амино киселини. Те хубави и качествени ли са? Ако има по качествени моля кажете ми? Цената тук на МЛО 2121 от 225 хапчета е 19.00$.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1