Медитация

Здрастии,
Не знам  дали в тоя форум ще намеря отговор ама ще питам все пак.Наскоро се зарибих да пробвам да медитирам,ама то много зор било..Започнах с 20минутни сеанси сутрин,след закуска,обаче едвам издържам 20 минути да стоя на едно място,камоли да не мисля за нищо ;д Гледах някви клипчета,в които казват че е нормално отначало да е така и че с времето съзнанието свиква с тази “почивка” ,ама как да имаш стимул да продължиш ако няма никакви резултати налице..Та,ако някой е успял да навлезе в тая мистериозна материя,всякакъв споделен опит и съвети са добре дошли 🙂)

18.08.18
23:13

Всичко което ти трябва:

Carbohydrate

19.08.18
05:43

казано от Стефан Георгиев на 18.08.18, 18:00:

Здрастии,
Не знам  дали в тоя форум ще намеря отговор ама ще питам все пак.Наскоро се зарибих да пробвам да медитирам,ама то много зор било..Започнах с 20минутни сеанси сутрин,след закуска,обаче едвам издържам 20 минути да стоя на едно място,камоли да не мисля за нищо ;д Гледах някви клипчета,в които казват че е нормално отначало да е така и че с времето съзнанието свиква с тази “почивка” ,ама как да имаш стимул да продължиш ако няма никакви резултати налице..Та,ако някой е успял да навлезе в тая мистериозна материя,всякакъв споделен опит и съвети са добре дошли )

Забрави да напишеш най-важното)), а това е:
- Каква е причината...защо го правиш...какво искаш да постигнеш???
По-скоро, мисля, че трябва да се научиш да управляваш себе си 🙂...това ще е по-точно казано, отколкото - “медитация”....

Иван

19.08.18
08:46

До колкото имам съвсем лаишки познания - да медитираш, значи да изключиш съзнанието си /най-общо, не се хващайте дори за това/ Ако това е факт, как знаеш, че си медитирал? Пак казвам - съвсем лаишки познания.

казано от Carbohydrate на 19.08.18, 05:43:

казано от Стефан Георгиев на 18.08.18, 18:00:

Здрастии,
Не знам  дали в тоя форум ще намеря отговор ама ще питам все пак.Наскоро се зарибих да пробвам да медитирам,ама то много зор било..Започнах с 20минутни сеанси сутрин,след закуска,обаче едвам издържам 20 минути да стоя на едно място,камоли да не мисля за нищо ;д Гледах някви клипчета,в които казват че е нормално отначало да е така и че с времето съзнанието свиква с тази “почивка” ,ама как да имаш стимул да продължиш ако няма никакви резултати налице..Та,ако някой е успял да навлезе в тая мистериозна материя,всякакъв споделен опит и съвети са добре дошли )

Забрави да напишеш най-важното)), а това е:
- Каква е причината...защо го правиш...какво искаш да постигнеш???
По-скоро, мисля, че трябва да се научиш да управляваш себе си 🙂...това ще е по-точно казано, отколкото - “медитация”....

Е медитацията не е ли инструмент за постигане на целта която си написал 🙂 Аз поне така я приемам..Иначе да,искам да се науча да медитирам най-вече за самоконтрол и намаляване на стреса

Carbohydrate

19.08.18
10:04

Навремето си купих книга (8 клас бях) “Как управлять собой”. Исках да променя някои неща .... та, медитирах така: легнало отпуснато положение, ръцете до тялото...очите затворени. 30 мин бавно дишане и си въртиш едни фрази...вече не помня...но ми помогна това....Може да я потърся и преведа))...

казано от Carbohydrate на 19.08.18, 10:04:

Навремето си купих книга (8 клас бях) “Как управлять собой”. Исках да променя някои неща .... та, медитирах така: легнало отпуснато положение, ръцете до тялото...очите затворени. 30 мин бавно дишане и си въртиш едни фрази...вече не помня...но ми помогна това....Може да я потърся и преведа))...

Да,ще съм благодарен! Интересно ми е какво мислят браточките по въпроса..Повечето са бесни диваци,ама сигурно има изключения ))

20.08.18
06:13

След като не можеш сутрин да издържиш пробвай вечер в леглото. В YouTube e пълно с клипчета за медитация преди сън, медитация за заспиване и релакс. Има подобни само с музика за отпускане. Донякъде помагат за стреса, не мога да дам оценка, защото не съм “медитирала” дълъг период, а само съм пробвала няколко дни.

казано от Дени на 20.08.18, 06:13:

След като не можеш сутрин да издържиш пробвай вечер в леглото. В YouTube e пълно с клипчета за медитация преди сън, медитация за заспиване и релакс. Има подобни само с музика за отпускане. Донякъде помагат за стреса, не мога да дам оценка, защото не съм “медитирала” дълъг период, а само съм пробвала няколко дни.

Пробвах и така ама директно съм заспал ;д Те затова казват че е добре да си в седнало положение и гръбнака да е максимално изправен докато медитираш,за да не ти се доспива..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1