Добавки след тренировка по кик-бокс?

Темата е заключена.

12.03.06
12:27

Висок съм 1 86 тежа 72 кг и искам да кача 2-3 кг.Смятам да си взема някакви протеини или аминокиселини.Можете ли да ме посъветвате кое е по добре в какви дози и преди или след тренировка.Благодаря предварително!

12.03.06
15:42

От амино няма смисъл - вземи си комбинация от протеин + въглехидрати.
След и преди трен ти трябват около 80 грама въглехидрати + 30 гр протеин. През останалото време също почни да се храниш по обилно.
Приемай по 150 грама протеин на ден разделен на 5 хранения по 30 грама. Въглехидратите според това как се чувстваш. Пробвай с 300 грама и виж дали качваш това е...

12.03.06
21:10

това 150 гр ми се струва много аз съм чувал че е добре в нетренировъни дни да се взима един път между две основни ядения 30 гр протеин а в тренировъчни дни пак същото но и след тренировка още една доза от 30 гр...а и както споменах аз не ходя на фитнес а тренирам кик бокс като там наблягаме доста на коремни преси,лицеви опори и скачания..знаеш ли как тези протеини ще ми се отразят понеже не виждам друг начин да кача 2-3 кг без тях..с храна само не става аз доста добре си похапвам... Пък и освен това почти всеки ден ходя да бягам за въздух .. така че доста горя и ми е трудно да кача

12.03.06
21:42

[quote author=“dido__”]това 150 гр ми се струва много аз съм чувал че е добре в нетренировъни дни да се взима един път между две основни ядения 30 гр протеин а в тренировъчни дни пак същото но и след тренировка още една доза от 30 гр...а и както споменах аз не ходя на фитнес а тренирам кик бокс като там наблягаме доста на коремни преси,лицеви опори и скачания..знаеш ли как тези протеини ще ми се отразят понеже не виждам друг начин да кача 2-3 кг без тях..с храна само не става аз доста добре си похапвам... Пък и освен това почти всеки ден ходя да бягам за въздух .. така че доста горя и ми е трудно да кача

Това 150 грама е прах + храна. Което не си го набавиш от храната го приемай на прах ;)

12.03.06
22:26

аз не знам в коя храна колко гр протеин има а и нямам възможност да ям постоянно месо и риба така че можеш ли да ми кажеш какви дози да взимам

12.03.06
23:10

На сайта има таблица с хранителнети стойности на всеки един хранителен продукт. Общата доза протеин (150 грама) разделяй на 5 хранения по 30 грама и така... поразтърси се и ти малко де не чакай на готово...

16.03.06
10:03

[quote author=“dido__”]...знаеш ли как тези протеини ще ми се отразят понеже не виждам друг начин да кача 2-3 кг без тях..с храна само не става аз доста добре си похапвам... Пък и освен това почти всеки ден ходя да бягам за въздух .. така че доста горя и ми е трудно да кача

1-во, кг. не се качват с протеини и аммино ами с въглехидрати и то прости. Най-добре гейнер, той е създаден точно за това, изчислени са точните количества въглехидрати, протеини, витамини, микроелементи и т.н. от които се нуждае тялото след тренировка

2-ро, качи кг, пък после ще тичаш за въздух, намали малко рундовете чували, въженцето и тичането. Прави повече силови упражнения набирания, лицеви, успоредка и тн. Принципите в ББ могат да се използват и във всеки друг спорт

3-то, дневната доза протеин се определя от активното теглото, от 2.2 до 3 гр. протеин за кг лично тегло, в твоя случай 2.2х72=158.4гр протеин на ден (доста точно ти е предложил “kao”)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1