27.08.18
23:43
Здравейте приятели имам един въпроs относно хранителните добавки. Тренирам фитнес от 5-6 месеца и свалих 10 кг, ползвах л карнитин и аминокиселини (bcaa). Имам още малко за сваляне и се чудя дали да не взема и протейн. Не искам да качвам килограми а да свалям, какво да направя според Вас, дайте мнения.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 28.08.18 05:01.
28.08.18
08:46
Ако ядеш достатъчно белтъчини на ден не ти трябва протеин но щом сваляш най вероятно не ти стига.Аз свалям килограми и пия за да ми се появят някакви мускулчета ако е възможно разбира се 🙂
казано от Stefan Raychev на 28.08.18, 08:46:
Ако ядеш достатъчно белтъчини на ден не ти трябва протеин но щом сваляш най вероятно не ти стига.
A?
Иначе зависи какво ядеш и дали в храната ти има достатъчно белтъчини, но в общия случай не е необходим.
Мнението беше редактирано от Petya на 28.08.18 11:13.
28.08.18
12:28
казано от Petya на 28.08.18, 11:13:
Ако ядеш достатъчно белтъчини на ден не ти трябва протеин но щом сваляш най вероятно не ти стига.
A?
Иначе зависи какво ядеш и дали в храната ти има достатъчно белтъчини, но в общия случай не е необходим.
Ако не го правиш целенасочено няма как да ядеш малко и да приемаш нужния протеин.Ако си записваш всичко и ядеш предимно храни с протеин става.Случая не мисля ,че такъв ...
казано от Stefan Raychev на 28.08.18, 12:28:
казано от Petya на 28.08.18, 11:13:
A?
Ако не го правиш целенасочено няма как да ядеш малко и да приемаш нужния протеин.Ако си записваш всичко и ядеш предимно храни с протеин става.Случая не мисля ,че такъв ...
С риск да те обидя, имаш погрешна представа за калориите и макронутриентите.
29.08.18
01:15
емии не поемам достатъчно белтъчини за ден, гледам само да не ям мазни неща. Стефане и аз искам малко да се появи някой мускул ако е възможно.
Някой казват че от протейни се качва и незнам какво да правя.
29.08.18
12:30
Трябват ти по 2 грама протеин на кило стига да не си със много мазнини.Пак казвам ако целенасочено не търсиш само храни богати на белтъчини трудно ще си изяждаш необходимото.Аз ям на ден по 160 протеин и пия два пъти шейк за да ги направя 200 което не е малко.От сутринта до вечерта на всяко ядене приемам белтъчини и това е супер важно защото ако не приемаш достатъчно като отслабваш ще ставаш сплескан и смачкан.Ние не сме жени да ни трябват по 100 гр протеин ...Мое мнение е ,че от протеиновия шейк и кератина си има файда и то голяма.Да може и без тях но трябва да си супер запознат и супер стриктен ...
29.08.18
14:29
а някой казват че от протейна се качва това дали е вярно.
29.08.18
14:59
казано от Бюлент Бюрхан на 29.08.18, 14:29:
Зависи. Ако калориите от протеина ти идват в плюс, тагава - да, ще качваш. Ако крайният калориен прием е в дефицит - ще сваляш, но повечето протеин ще ти помогне да запазиш част от мускулната маса.
Принципно при сваляне ти трябва повече протеин, от колкото при качване, но 1,6 до 2 гр на килограм е някаква златна среда.
Мнението беше редактирано от Веселин Блажев на 29.08.18 15:00.
А може би трябва да прочетеш малко повече, преди да питаш толкова тъпи въпроси. Относно протеина, ако искаш го пий ако искаш не го пий. Гледай да си набавяш 100-150гр протеин на ден, и не го мисли. А и гледай да тренираш, от време на време.
казано от Бюлент Бюрхан на 29.08.18, 14:29:
Не. От протеин е много трудно да качиш.
30.08.18
12:07
каква марка бихте ми предложили да взема?
30.08.18
14:44
Аз бих ти препоръчал да пробваш кой ти е най вкусен защото яко пиене пада.Иначе без да съм спец разликата е ,че в единия има 80% протеин а в другия 90% ... но не е проблем пиеш малко повече и пак ще с набавяш нужното