15.03.06
20:02
Здравейте, на 24години съм,180см и тежа 70кг
Качвам много трудно мускулна маса
Програмата, която тренирам в момента е
1ден-гърди(4упражнения),рамо(2упр.),трицепс(2-3упр.),корем;
2ден-гръб(4упражнения),задно рамо(2упр.),бицепс(3упр.),корем;
3ден крака(5упражнения),корем
4ден почивка и отново
всичко по 4серии, 6-8 повторения, като загрявам всеки мускул с 20повторения и малка тежест предварително.
Общо взето 1ден бутащи упражнения, 2ден-дърпащи, 3ти крака и така
постоянно се чувствам изморен, а почивам достатъчно-спя поне по 9-10часа на денонощие и ежедневието ми не е изобщо натоварено
в момента приемам креатин+таурин, л-глутамин, декстроза, суроватъчен протеин, аминокиселини. Храня се стабилно и с подбрана храна пилешко,пуешко,кисели млека,банани,овесени ядки,ориз,картофи,спагети и мн.други. Приемам и достатъчно витамини и минерали. По принцип трудно задържам подкожна мазнина.
И въпреки всичко това качвам маса изключително бавно. Освен това мисля, че плътността на мускулите ми е малка, в смисъл-по време на тренировка се напомпват и втвърдяват, но след това се отпускат според мен прекалено много, а силата ми след като привърша с първия мускул на тренировка вече трудно стига за втория. Почивам по 2мин между сериите.
Нормално ли е това и нормално ли е да се чувствам постоянно разбит при положение,че спя поне по 10часа и не правя нищо през останалото време?
Сутрин вземам или 2 амино или суроватка, преди тренировка-креатин+декстроза+2амино,след тренировка 3 амино+декстроза+креатин+глутамин+суроватка.
Когато ям богата на протеини храна вземам и пепсин.
И въпреки всичко това резултатите ми се струват много минимални-по около 2-3кг на месец.
Тренирам от около да кажем 6-7м като първите месеци дори почти не качвах килограми.
За този стаж би ли било ефективно за максимално бърз напредък само еднократно натоварване на отделните мускули седмично, не е ли твърде рядко
Ще се радвам на малко съвети от професионалисти-как да си разпределя приема на суплементите по-добре, трябва ли да променя програмата си, трябва ли да си купя нещо допълнително за прием и т.н.
Целта ми е максимално бързо покачване на мускулна маса без да зобам!
Подбирай по добре имената на темите си !!!!
DJGorgio-Astor
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 12:34.
здравей , не съм професионалист , но дори аз мога да ти кажа ,че прекалено малко почиваш ..... разпредели си дните, така че в седмицата да натоварваш всеки мускул по веднъж . прави по по-малко упражнения на мускул с по тежко и яж на всеки 2:30 - 3 часа ...може да добавиш и геинер към добавките . глутамина може да го взима6 заедно със суроватката, креатина+декстрозата след тренировка по 10 г ... в почивни дни 10 г преди лягане ....аминотата ...суроватката сутрин на гладно преди закуска ...и след тренировка ..... аминото -сутрин на гладно ,преди и след тренировка ....може и преди лягане ...зависи от финансите . за таурина незнам :( ... ако нямаш диета все още (разделно хранене) е време да си изградиш ... изчети саита ...пълен е с полезно инфо :) УСПЕХ !
Намаляваш общо упражненията в тренировката с поне две. Ти си избери какво да орежеш, но мога да ти препоръчам гърдите (3 упрж. са предостатъчни), задното рамо (максимум 1), и ръцете (две ти стигат). Краката също може да ги съкратиш малко. И сериите може да намалиш.
Добавяш и един или два дни почивка още в цикъла. Например, след гърба е добра да имаш почивка, преди да правиш краката на другият ден.
1. Бутащи
2. Дърпащи
3. почивка
4. Крака
5. почивка
Наново, или ако имаш нужда, пак почивка.
15.03.06
23:46
И аз не съм голям корифей, но и на мен ми се струва че твърде малко ти е почивката. И на мен ми отне известно време докато осъзная, че да товариш всеки ден мускулите съвсем не означава растеж. Трябва да постигнеш този баланс, който ти позвовалява не просто да извършиш тренировката и да я издържиш, но и да и се насладиш. Когато усетиш, че една тренировка се превръща в мъчение и те изморява - това е сигурен знак че претренираш. :wink:
[quote author=“o13mon”]Здравейте, на 24години съм,180см и тежа 70кг
Качвам много трудно мускулна маса
Програмата, която тренирам в момента е
1ден-гърди(4упражнения),рамо(2упр.),трицепс(2-3упр.),корем;
2ден-гръб(4упражнения),задно рамо(2упр.),бицепс(3упр.),корем;
3ден крака(5упражнения),корем
4ден почивка и отново
всичко по 4серии, 6-8 повторения, като загрявам всеки мускул с 20повторения и малка тежест предварително.
Общо взето 1ден бутащи упражнения, 2ден-дърпащи, 3ти крака и така
постоянно се чувствам изморен, а почивам достатъчно-спя поне по 9-10часа на денонощие и ежедневието ми не е изобщо натоварено
в момента приемам креатин+таурин, л-глутамин, декстроза, суроватъчен протеин, аминокиселини. Храня се стабилно и с подбрана храна пилешко,пуешко,кисели млека,банани,овесени ядки,ориз,картофи,спагети и мн.други. Приемам и достатъчно витамини и минерали. По принцип трудно задържам подкожна мазнина.
И въпреки всичко това качвам маса изключително бавно. Освен това мисля, че плътността на мускулите ми е малка, в смисъл-по време на тренировка се напомпват и втвърдяват, но след това се отпускат според мен прекалено много, а силата ми след като привърша с първия мускул на тренировка вече трудно стига за втория. Почивам по 2мин между сериите.
Нормално ли е това и нормално ли е да се чувствам постоянно разбит при положение,че спя поне по 10часа и не правя нищо през останалото време?
Сутрин вземам или 2 амино или суроватка, преди тренировка-креатин+декстроза+2амино,след тренировка 3 амино+декстроза+креатин+глутамин+суроватка.
Когато ям богата на протеини храна вземам и пепсин.
И въпреки всичко това резултатите ми се струват много минимални-по около 2-3кг на месец.
Тренирам от около да кажем 6-7м като първите месеци дори почти не качвах килограми.
За този стаж би ли било ефективно за максимално бърз напредък само еднократно натоварване на отделните мускули седмично, не е ли твърде рядко
Ще се радвам на малко съвети от професионалисти-как да си разпределя приема на суплементите по-добре, трябва ли да променя програмата си, трябва ли да си купя нещо допълнително за прием и т.н.
Целта ми е максимално бързо покачване на мускулна маса без да зобам!
Съгласен съм с казаното по-горе, но все пак не разбрах от какво не си доволен , ако е вярно това , че качваш по 2-3кг на месец(в което се съмнявам) :shock: радвай се и продължавай така , едва ли като промениш нещо ще започнеш да качваш примерно по 4-5кг на месец. Много от хората ще се радват ако качват и наполовина на теб . :)
ми ти добре си качваш 2-3 кг на месец си е много добре!за това че си постоянно уморен е защото малко почиваш влагаш много сили в тренировките и претренирваш!Въпреки че като се замисля с този режим на сън хранене и добравки малко трудно ми се струва претренирването!Аз преди тренирах по тази програма и аз бях така постоянно ми беше отпаднало спеше ми се и нямах енергия(едно време) Проблема изчезна когато си промених сплита
Неделя-ръце
пон-крака
вторник почивка
сряда-Гурди
четв-гръб
петък-рамо
събота почивка и за 2 месеца 3 см на ръката +20кг на лежанката абе лудница почивката е голямо нещо ей!Пробвай този сплит по добре ще се развиваш със сигурност!!!!