Горене на калории

10.09.18
15:50

Здравейте.Форума много ми помага за хранене и тренировки.Последно време тотално се обърках как да се храня и как се тренирам.На 37 години 164, 60 кг.Предимно стегната,но с доста тлъстинки по корема-2 раждания.Последната ми страст е бягането.Нямам възможност да бягам навън и използвам пътека.Бягам около 45 Мин . С пулс 140,за да горя мазнини,но отчитам много малко изгорени калории и едва 4 км.изминати.При Велото е същата работа.Вече незнам какво да правя.Бягането ми е по-скоро тътрене,за да държа този пулс.За интервални тренировки малко ме е страх все още.Ефективно ли е моето бягане?Чесно много ми е хубаво,кг.не съм свалила,но 1 см.от бедро отчитам.Ще съм благодарна на мнения,че съм много,много объркана

Темата беше редактирана от Ана Ана на 10.09.18 15:55.

10.09.18
18:50

Разбира се че е ефективно бягането ти. А колко калории ти отчита - първо не е съвсем сигурно че мери вярно, второ - дори и да са толкова, всяко нещо има значение. Особено и щом ти харесва.

Аз само не разбрах - ти можеш и по-бързо, но не бягаш по- бързо за да не вдигаш пулса много ли?

10.09.18
20:22

Да,нямам проблем да тичам и по-бързо за 30-35 Мин.,но пулса скача до 178.Толкова се обърках,че незнам как да тичам 🙂

10.09.18
22:55

Това дето го пишат че “фат бърнинг зоната” е едисиколко пулс не е съвсем така. Според теб ако бягаш по- бързо какво ще стане с горенето на мазнини? Ще се увеличи или ще се намали? Според мен ако можеш да бягаш 1 час със 10 км/ч и само 5 минути с 12 км/ч би трябвало да избереш да бягаш 1 час, но ако почти еднакво дълго можеш да бягаш с по- висока скорост, би трябвало да заложиш на по- голямата скорост, която е по- сериозно усилие и гориш повече калории. Или пък на интервали - бягаш 1 минута на едната скорост, после 1 минута на другата и ги редуваш.

Ако не ти пречи физиологично по- високия пулс, няма причина да се придържаш към по- ниския според мен, защото е в някаква си магическа зона.

11.09.18
07:39

казано от Димо на 10.09.18, 22:55:

Това дето го пишат че “фат бърнинг зоната” е едисиколко пулс не е съвсем така. Според теб ако бягаш по- бързо какво ще стане с горенето на мазнини? Ще се увеличи или ще се намали?

Ще се намали, защото влизаш в анаеробна фаза. Прекалено високият пулс издава някакъв проблем. Ако до няколко тренировки не видиш адаптация и снижаване на пулса, определено се посъветвай с лекар.

http://www.yulisgym.com/fitnes-kalkulator-kardio-zoni/

И линковете свързани с нея.

11.09.18
07:40

За триене, дублиран пост.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.09.18 07:40.

11.09.18
08:26

Благодаря ви за отговорите.Явно ще кретаме с това темпо, пък ще видим ще има ли резултат.

18.09.18
17:30

казано от Queen Cobra на 11.09.18, 07:39:

Ще се намали, защото влизаш в анаеробна фаза. Прекалено високият пулс издава някакъв проблем. Ако до няколко тренировки не видиш адаптация и снижаване на пулса, определено се посъветвай с лекар.

http://www.yulisgym.com/fitnes-kalkulator-kardio-zoni/

И линковете свързани с нея.

Тялото ще влезе в анаеробна фаза при пулс от 180 или повече.Виждаш че тук се споменава за около 140 , което е в аеробна фаза.При аеробни условия , от 1 грам захар се получават 1560 килоджауула енергия , за разлика от същото количество захар , което в анаеробни условия ще даде само 56 килоджауула.Няма никакъв проблем тук , нито пък нужда от лекарска намеса...това е инфантилно да го пишеш.Аз съм хипертоник и се интересувам доста от пулса , особенно в тренировките , което за мен е от голяма важност , но 140 пулс дори за мен не представляват нещо притеснително.

19.09.18
01:21

Добавям и тази статия от същия автор, от който Кобрата е пуснала линк относно пулса, кардиото и фитнеса. Може да бъде полезна за някого.
Трите грешки на жените...

Мнението беше редактирано от Дени на 19.09.18 01:53.

20.09.18
13:12

Да,пулс 140 не е притеснително.Забелязвам,че последните пъти успях дори и малко да увелича скоростта.Явно време е нужно,за да сработи сърцето.И аз като Мария от статията на Юли се трепех с Тае Бо по час и кусур и почти припадах от изтощение,разбира се без ефект.Просто ми се иска да бягам по-бързо и да съм в аеробна фаза,но няма да стане засега.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1