Във връзка с изследването проведено на Про Голд 90!

Прескочи до:
HE

07.03.06
09:39

Във връзка с теста съм замислил да платя пълно изследване като се документира всяко едно нещо:

- Фирма произвеждаща протеин /в конкретния случай “Нутрим”/
- Вид на протеинта /ще реша сам кой вид протеин ще изследвам/
- Място от където е купен /запазвам касовата бележка/

И в случай, че се повтори резултата от горното изследване ще има наказателно преследване на въпросната фирма, а също и завеждане на граждански иск към фирмата производител за пропуснати ползи и нанесени вреди.

Това изследване ще направя сам, като разходите по него ще бъдат изцяло за моя сметка /независимо от резултатите/. Нека няма изказвания от рода на “ще им накривиш шапката” и т.н.т по простата причина, че имам възможност да доведа до задоволителен резултат това което съм решил да направя. Наясно съм с процедурите които трябва да се спазят. Решил съм това поради простата причина, че от доста време ползвам продуктите на “Нутрим” и след теста който беше направен общо достояние се чувствам доста ощетен /както и повечето от вас/!

Имам молба към всички които искат да помогнат да се сваржат с мен на ЛС.

В това начинание изцяло се разграничавам изцяло от страницата bb-team.org както и от форума към страницата. С разрешение от администратора на сайта резултатите могат да бъдат обявени тук във форума или в сайта.

П.П. ако някой от колегите прецени, че темата може да бъде направена важна ще му бъда благодарен. Още веднъж ще повторя, че не пускам темата в качеството на модернатор, а на потребител на форума. Също ако някой от модернаторите прецени, че темата е в разрез с правилата на форума нека да я изтрие.

П.П. 2 ето и резултатите от изследването!!!
http://img.photobucket.com/albums/v338/undisputed/scan0003.jpg

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 28.03.07 05:56.

07.03.06
22:50

Как ще се изтрие , Аз лично на първия резултат нямам голяма доверие, просто листа с изследването ми изглеждаше .... някак си (няма значение)
Форума има за цел именно и такива неща помощ на потребителя ,на трениращия така че аз гласувам и с 2-те ръце ЗА
Ако мога да помогна с нещо обади се
Успех

Към другите потребители
Моля пишете само ако има какво да кажете, помощ или друго, нека не спамим в темата моля.
Всеки спам ще бъде изтриван без предупреждение !!!

HE

09.03.06
12:53

Преди малко се върнах от първата лаборатория в която исках да изследвам избран от мен протеин на Нутрим - отказаха категорично  :shock:  защо ли? Както съм обещал на потребителите тук няма да се откажа лесно продължавам да търся! Моята молба е да дадете предложение къде да се тества? Отказът беше от Биомед това е лаборатория до централата на БСП на ул. Позитано в гр. София. Опитах там по простата причина, че е най-близо до мястото където работя и съответно можех през обедната почивка да притичам набързо до там.

09.03.06
13:09

Добре де, защо не пробваш в ХЕИ. Там не биха ти отказали. Много ми е интересно с какво мотивираха отказа си в Биомед.

HE

09.03.06
13:22

Ами пробвах първо там по простата причина, че е много близо до работата ми - аз съм на работа от 08.30 до 17.00 часа с обедна почивка от 12.30 до 13.00 часа. Следващото място е ХЕИ утре съм там. А от Биомед ми казаха кратко, точно и ясно “К’во! Ние не правим такива изследвания”

SH

10.03.06
21:01

Мина ли през ХЕИ какво стана ?

HE

10.03.06
21:10

[quote author=“shorty”]Мина ли през ХЕИ какво стана ?

Във вторник съм там - разбрах, че работното ми време съвпада с тяхното и за вторник съм се разбрал с шефа да си тръгна по-рано.

10.03.06
23:13

[quote author=“head_hunter”][quote author=“shorty”]Мина ли през ХЕИ какво стана ?

Във вторник съм там - разбрах, че работното ми време съвпада с тяхното и за вторник съм се разбрал с шефа да си тръгна по-рано.

Успех head_hunter с теб сме , и разчитаме на теб най вече :)

HE

15.03.06
10:04

Пробата вече е взета - чакам резултата. След известно прехвърляне на топката м/у различните инстанции на ХЕИ накрая ме пратиха в РИКОЗ и там с много разправии успях да се добера до една девойка /явно некомпетентна/ която всячески ме убеждаваше, че там подобни изследвания не се правят. След като показах протокола на Neo и red същата слабоумна девойка отговори “Е във Варна може и да правят такива изследвания ама тука не ти е Варна”  :shock: . След кратък спор с нея за служебните и задължения и правата ми като частно лице онази извика някъкво охранителче което се опита да ме изхвърли като куче, но седна на земята - поразмисли и се скри навътре в зградата предполагам да вика подкрепления  :twisted: . Тръгнах си от там много разочарован. След известно проучване намерих подходящото място където приеха да изследват хранителната добавка и хората бяха повече от любезни /няма да споменавам мястото където се изследва до момента в който не излязат резултатите/. Интересен беше коментара на една от лаборантките когато взимаха пробата - “Да не се окаже и твойто сухо мляко”  :shock:  - сега чакам да станат резултатите и ще ги сложа тук в темата.

15.03.06
14:17

[quote author=“head_hunter”]Интересен беше коментара на една от лаборантките когато взимаха пробата - “Да не се окаже и твойто сухо мляко”  :shock:  - сега чакам да станат резултатите и ще ги сложа тук в темата.

Е недей така бе плашиш ме вече  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

15.03.06
16:00

head_hunter ,само да попитам какво даде за изследване ?
И кога горе долу очакваш резултатите ?
djgorgio-ASTOR , някаква тема за MLO щеше да пускаш , може ли да обясниш с 2-3 думи ?

15.03.06
16:39

Бате то ако е сухо мляко пак е добре  :? Да няма и други боклуци,че тогава лично ще се разкарам до Филибето да им цъкна клечката

HE

15.03.06
16:45

ShitHappen - дадох за изследване Про Голд 47 :wink:  да видим сега на колко ще излезе. Идеята е да се изследва % на белтъчините на 100 гр. Дадоха ми телефон на който да се обаждам - да не се разкарвам до там да питам за кога ще е готово изследването.
Като пусна самото изследване ще Ви кажа и какво ме светна професора с който говорих от института.

Jay_C И аз бих се радвал ако се окаже сухо мляко поне няма да е някакъв буклук ама знае ли човек.

15.03.06
16:53

Темата вълнува и мен - наскоро имах разправии с некоректни вносители и търговци на съвсем други видове стоки, та проучих нещата. Това е сайтът на Комисията по търговия и защита на потребителите. Тя е правителствена организация, която се занимава с:

# Ефективно прилагане на законодателството;
# Популяризиране новостите в законодателството за защита на потребителите на стоки и услуги;
# Подобряване координацията с други специализирани и контролни органи за гарантиране на по-ефективна потребителска защита.

На сайта на Комисията могат да се подават и жалби до всеки един от регионалните и центрове.

http://www.ktzp.bg/modules.php?name=ConsProt

Трябва само да изберете регионалния център, на територията на който се намира търговецът, срещу чието некоректно поведение желаете да подадете жалба.

На 01.01.2007 България ще се присъедини официално към ЕС. Крайно време е да се научим да си търсим правата и да не оставяме некоректни търговци да ни обират парите, без да изпълняват
задълженията си.

Не искам да звуча твърде патетично или да задръствам темата с излишни мнения, но подкрепям всички усилия на head_hunter и мисля, че тази информация може да е от полза.

SI

15.03.06
20:47

head_hunter, ти за % протеин ли го изследваш само или и за други съставки ?

HE

15.03.06
20:53

За съжаление единственото с което можеха да ми помогнат е да изследват процнт белтъчини в 100 гр. продукт.

Boby_ Благодаря ти за идеята и съвета - ще се възползвам от идеята ти.

Значи няма да знаеш колко са въглехидратите така ли?

15.03.06
21:00

[quote author=“head_hunter”]За съжаление единственото с което можеха да ми помогнат е да изследват процнт белтъчини в 100 гр. продукт

Попита ли дали може да се изследва и произхода на белтъчините? Защото тук ми казаха, че само в Сф се правело такова изследване. Ще убием рибата, ако изкараме и този резултат.
  И колко горе-долу време казаха, че ще отнеме?

HE

15.03.06
21:04

manson за съжаление ще знаем само процента на белтъчините.

Neo на единственото място където изобщо приеха протеина за изследване казаха, че нямат възможност да направят анализ за произход на белтъчините т.е. да се определи от какво естество са. А за резултата прочети по-нагоре съм писал, че трябва да се обаждам на телефон който ми дадоха за да кажат кога са готови и да отида да взема изследването. Предполагам, че другата седмица в нчалото ще ги имам. Ако можеш провери къде може да се направи определяне на вида белтъчини и ще го направя и него.

15.03.06
21:15

Ще взема да намина тука през нашите, може пък да разбера нещо по-конкретно, но отговора беше от рода на “ами  в столичното ХЕИ..” Тука нямали нужната апаратура за анализ. Мисля, че е доста по-сложно да се изследва произход, отколкото процент. Но все някъде в Бг трябва да е възможно да се направи такова изследване!

HE

16.03.06
09:20

[quote author=“Neo”]Ще взема да намина тука през нашите, може пък да разбера нещо по-конкретно, но отговора беше от рода на “ами  в столичното ХЕИ..” Тука нямали нужната апаратура за анализ. Мисля, че е доста по-сложно да се изследва произход, отколкото процент. Но все някъде в Бг трябва да е възможно да се направи такова изследване!

Писах за одисеята ми с ХЕИ по-нагоре - не им се работи. Е това не мога да го разбера даваш пари на някой а той не ще да ги вземе  :shock: .

16.03.06
09:45

[quote author=“head_hunter”][quote author=“Neo”]Ще взема да намина тука през нашите, може пък да разбера нещо по-конкретно, но отговора беше от рода на “ами  в столичното ХЕИ..” Тука нямали нужната апаратура за анализ. Мисля, че е доста по-сложно да се изследва произход, отколкото процент. Но все някъде в Бг трябва да е възможно да се направи такова изследване!

Писах за одисеята ми с ХЕИ по-нагоре - не им се работи. Е това не мога да го разбера даваш пари на някой а той не ще да ги вземе  :shock: .

Е.. и на мен ми направи впечатление..май писах за това в друга тема..Държавна работа, ниски заплати... няма как да бъде друго яче. Ама, чак пък такова отношение...Пълно е с озлобен народ!

16.03.06
12:35

Много лесно се прави подобно изследване според мен, въпрос на минути е; незнам защо те карат да чакаш цяла седмица. Лошото е, че апаратурата, която според мен може да свърши работа е доста скъпа, знам само на едно място да имат нов апарат, но нямам достъп до там...
Колко ще ти вземат за анализа?

HE

16.03.06
12:51

Принципно е лесно самото изследване, но само на едно място намерих къде да го направят. 40 лв. ми излезе изследването.

16.03.06
14:18

[quote author=“Boby_”]Темата вълнува и мен - наскоро имах разправии с некоректни вносители и търговци на съвсем други видове стоки, та проучих нещата. Това е сайтът на Комисията по търговия и защита на потребителите. Тя е правителствена организация, която се занимава с:

# Ефективно прилагане на законодателството;
# Популяризиране новостите в законодателството за защита на потребителите на стоки и услуги;
# Подобряване координацията с други специализирани и контролни органи за гарантиране на по-ефективна потребителска защита.

На сайта на Комисията могат да се подават и жалби до всеки един от регионалните и центрове.

http://www.ktzp.bg/modules.php?name=ConsProt

Трябва само да изберете регионалния център, на територията на който се намира търговецът, срещу чието некоректно поведение желаете да подадете жалба.

На 01.01.2007 България ще се присъедини официално към ЕС. Крайно време е да се научим да си търсим правата и да не оставяме некоректни търговци да ни обират парите, без да изпълняват
задълженията си.

Не искам да звуча твърде патетично или да задръствам темата с излишни мнения, но подкрепям всички усилия на head_hunter и мисля, че тази информация може да е от полза.

Ето и техния отговор:

Изх.№ В-03-428/07.03.06 г.

ДО
НИКОЛАЙ ИВАНОВ

УВАЖАЕМИ  Г-Н  ИВАНОВ ,

Във връзка Вашето писмено запитване по електронната поща на КТЗП – РД Варна, Ви уведомяваме , че Комисията по търговия и защита на потребителите няма компетенции по отношение на Закона за храните. Контролни органи са : за храни от растителен произход – РИОКОЗ, за храни от животински произход ДВСК. Телефонът за потребители на ДВСК е 60 21 16.

Директор:

С.Ангелова

Регионална дирекция  за области Варна, Добрич,Шумен, Търговище, Разград и Силистра  със седалище в гр.Варна,ул.”Бдин” №14А, ет.3 тел.052/603-778, ;e-mail: varna@ktzp.bg

16.03.06
18:30

Тоест,от тая комисия нищо няма да излезе,щото няма да се разберът какъв е произхода и само ще бъдеш препращан.

16.03.06
19:07

Щом не е в ХЕИ, ще ти издадат ли някакъв документ и какъв, в смисъл ще има ли стойност, защото нали това е идеята, самото изследване вече сме го правили..

16.03.06
21:30

Вижте какво пише в един стар брой на Олимп:
Нутрим и Биогейм са лицензирани производители на хранителни добавки от Министерството на здравеопазването. Те нося отговорност (дори съдебна) за съдържанието на продуктите си и можете да изискате техен контролен анализ в лицензирана държавна лаборатория в присъствието на представител на фирмата.
Освен да пишем до Нутрим и да изискаме подобен анализ. :)
Но засега да видим какви ще са резултатите, много ми е интересно. :)

HE

17.03.06
09:34

Естествено, че ще издадат документ все пак е държавна лаборатория към БАН.

Size много си прав ако знаеш и сега какво ходене по мъките беше аз по-нагоре съм описъл само малка част колкото да разберете за какво става въпрос.

Mr_Muskul дай да се разбереме как да реализираме идеята.

Много се радвам, че всички се включихте с идеи, колкото повече глави толкова повече добри идеи.

17.03.06
21:57

offtopic: Искам да благодаря на head_hunter за положените усилия, за благото на всички ни.Приеми от всички нас едно голямо БЛАГОДАРЯ

17.03.06
22:48

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]offtopic: Искам да благодаря на head_hunter за положените усилия, за благото на всички ни.Приеми от всички нас едно голямо БЛАГОДАРЯ

Присъединявам се и аз!

SH

18.03.06
10:06

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]offtopic: Искам да благодаря на head_hunter за положените усилия, за благото на всички ни.Приеми от всички нас едно голямо БЛАГОДАРЯ

И аз се присъединявам към голямото БЛАГОДАРЯ !

Имам още една идейка. Ако искате да ги подкопаете още може да дадете проба от Джуниър. Не че някой го пие и т.н. но от всички продукти мисля че тои най-много ще се провали на теста етикет/съдържание. Не може да има 53% протеин вътре! Просто няма начин  :twisted:

18.03.06
17:32

[quote author=“manson”]Имам още една идейка. Ако искате да ги подкопаете още може да дадете проба от Джуниър. Не че някой го пие и т.н. но от всички продукти мисля че тои най-много ще се провали на теста етикет/съдържание. Не може да има 53% протеин вътре! Просто няма начин  :twisted:

Ох manson какви 53% , тоя протеин единственото което съдържа е комбинация от засекретени билки и химически съединения ускоряващи отделянето на стомашни газове  :x   Аз един път направих грешката да го купя и опърдях всичко което можеше да се опърди, даже се будих вечер...
head_hunter респект човече ако мога да помогна съм на разположение.
Andriqn резултатите още не ги е постнал!

[quote author=“x_3_mar”]Ох manson какви 53%

Е нали и аз това казах. Пил съм го, знам какъв боклук е :evil:

GU

18.03.06
18:18

Браво head_hunter няма как да ти стиснем ръката но ТИ СИ ЧОВЕКА

20.03.06
09:30

red, а на посочения телефон на ДВСК звъня ли? Щом КЗТП не може да помогне, трябва да се търси друга институция - ДВСК има правомощия за хранителните продукти.

SH

23.03.06
23:16

Какво стана има ли резултат още  :?:

HE

24.03.06
15:58

[quote author=“shorty”]Какво стана има ли резултат още  :?:

Във вторник резултатите ще са готови, а съответно в сряда до към обяд мисля да съм ги качил.

26.03.06
14:13

под 50 % ще е със сигурност .. ама като питаш и продавачите в магазините ги е срам да ти кажат  ” да 90 е” винаги измислят нещо да отклонят темата  :mrgreen:  head_hunter 10х и от мен

26.03.06
23:14

[quote author=“Boyanch0”]под 50 % ще е със сигурност .. ама като питаш и продавачите в магазините ги е срам да ти кажат  ” да 90 е” винаги измислят нещо да отклонят темата  :mrgreen:  head_hunter 10х и от мен

Хайде не бъди толкова сигурен ако обичаш, изчакай резултатите първо

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1