23.07.04
03:04
Image: Имам въпросче към теб!
Ако взема закваска от добро кисело мляко и добавя към него 10 капсули “Био +” (около 4гр или около 16 мн. жизнеспособни бактерии) и всичко това го смеся с 1л прясно мляко (36 градуса).. и т.н...
Спред теб какъв като стойност/качество биологичен продукт (кисело мляко) ще се получи? Имам в предвид дали си заслужава един такъв експеримент? :D
ae maniak iskam da te pitam kakvo ozna4ava tva LACTOFLOR 4e mnogo mi trqbva da znam kak vo ee? pls kaji mi :?:
http://www.lactoflor.com/bg/bioplus.html
26.07.04
02:42
#3
Ами идея нямам. Питаш дали ще се подкваси или дали бацилите ще изядат лактозата?
Предполагам, че и двете неща ще се случат.
Чудех се дали бацилите ще се размножат и приемането на полученият продукт ще е по-добър отколкото например самостоятелно на 10 капсули Био+?
26.07.04
12:21
#5
Ами, ако си в България - Да! Ако се опиташ да го направиш в чужбина няма да имаш късмет :), поне доколкото помня млечнокиселите бактерии и по специално щама Булгарикус другаде не вирее.
Това ясно :) Само в околностите на БГ се получава тоя “ефект”.. но въпросът ме бе друг.. в общи линии дали бацилите ще се размножат както си му е редът.. и дали ще стане нещо по-добро от класическото мляко и/или активията... като се добави Био+?
26.07.04
14:09
#7
Питах един приятел биотехнолог ма той нямаше време да обясни добре. Ще го разпитам пак, ако ми отговори ще пиша!
10.08.04
00:35
#8
Имах идеята да напиша нещо в тази тема, но обърках бутоните- вижте го на http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=1607 :)))