Кик Бокс vs Кьокошинкай

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.12.05
13:03

[quote author=“dido__”]INZAGHI Не ти говоря за K1 а за бойците който играят традиционен Муай в Тайланд

за тях нищо не мога да кажа що то не съм ги гледал. може да си прав и за това нядя да споря, но за К1 съм на друго мнение.

MI

20.12.05
13:34

[quote author=“kanku”]Точно на улицата засилка стил ръгби........
Само да не попаднеш на джудист или самбист, че лошо.
А ние доколкото си спомням обсъждахме Кикбокс и Киокушин!
Нека се придържаме към това.
За мен и двете са еднакво ефективни на улицата, но както казах и преди не са достатъчни.

Към mitakka
Братле ти хубаво ще го събориш, но ако са двама, трима?

ееее естествено ако са повече от един има голяма вероятност да те смелят от бой и тогава имаш два избора - беж лиске да бягаме или ако вече те хванат се свиваш на кълбо на земята и чакаш да им писне да те бъхтят.Абе най-добре е да умееш да избягваш конфликтите.И наистина вече рядко се срещат честни двубои на улицата - мъж срещу мъж.винаги или са или много повече от едната страна или ще ти извадят нож или пистолет, а извади ли се пистолет ако ще джет лий да си пак си бита карта.

22.12.05
18:15

Не бива шега с jet lee :))

11.01.06
00:31

Ами зависи си от тебе!Зависи колко си добър,щото ако си тренирал
2 дена кикбокс може да те смаже некой състезател по бадминтон.
В крайна сметка всеки който е тренирал нещо дълго време определено има предимство над обикновен човек най-малко заради
физическата подготовка.

13.01.06
19:51

Кик бокса е пред каратето няма спор, но най-добре е да имаш пистолет.  :lol:

13.01.06
23:14

[quote author=“Unbreakable”]Кик бокса е пред каратето няма спор

Ма много ме радвате с подобни изказвания.
И как прецени това?

14.01.06
03:01

Ми много просто тренирал съм го, пък и в каратето главата ти е по открита отколкото в бокса, но говоря за каратето като цяло, кьокошина е по-твърд стил,който много се доближава до кик бокса по ефективност.

14.01.06
12:37

[quote author=“kanku”][quote author=“Unbreakable”]Кик бокса е пред каратето няма спор

Ма много ме радвате с подобни изказвания.

И мене :) :)
Няма смисъл просто от такива лафове...

15.01.06
21:49

мисля че К1 показва че двата вода БИ за равностойни

23.01.06
00:12

За мен най-доброто бойно изкуство е Киокушин каратето , първо защото е най-силното карате и второ , защото то е възникнало много по-рано от бокса , муай тая и другите му там разновидности. Следователно се е отвърдило във времето. Използвало се е още във войната , като е доказало своята ефективност.В бокса е лесно с едни големи ръкавици да направиш блок и да пазиш само главата , но в улична обстановка далеч няма да играеш на бокс.В Киокушина играта е без ръкавици и така усещането в/у силата си и противника е много по-голямо.Много погрешно е схващането , че след като не се удрят в главите , гарда им е долу и не ги пазят. Аз например като играя спаринг винаги си държа ръцете горе до главата , защото точно за 1 секунда могат да ми вкарат маваши в главата и съм до там...Естественно винаги когато атакуваш се откриваш малко или много и тогава може да се случи да си пусна ръцете по надолу , за да мога да обработвам корема , но това е за секунди.В този ред на мисли , карате е много по-практично , защото изпозлването на краката си е един голям +. На улицата повечето хора както казахте са някви дето влизат без гард , без нищо. Повечето се бият в стил “уличен селски бой”. А мога да ви кажа , че с тренировките се уча как бързо да откривам непокритите точки на съперника и в реална ситуация , ако ударя един здрав лок-кик може доста да дисбалансира противника.Изобщо как си представяте на улицата двама човека да се сбият и двата да почнат да застават в клинч и само да гледат да си целят тиквите? Просто е смешно!

26.01.06
15:05

каратето наистина е едно много добро бойно изкуство.Всеки си има мнение твоето явно е че каратето е по-добро.Аз като кик-боксиор ще кажа че първо ръкавиците не те предпазват до толкова голяма степен и ударите които може да получиш в главата могат да предизвикат много по големи поражения отколкото в тялото а каратистите не са свикнали да ги удрят в главите,второ в кик бокса също така има удари с крака-същите са като в каратето...

26.01.06
16:02

Седя,чета и се смея на глупостите ви.. :)
Вижте сега...Парво няма зна4ение какво тренираш....Важно е как го тренираш!!! :lol:
А до това кое е по добре секи си има мнение и секи си харесва неговото.
Вижте сега специално говорим за Киокушин,а не карате(щото има много стилове карате) и Кик Бокс....В  момента Киокушина е разделен на няколко федерации и много стилове копират от него за съжаление  :( , но винаги то ще бъде най твърдия стил на карате и едно от най доброто БИ.В Българиа пове4ето клубове по Киокушин тренират допълнително работи..Някой спомена 4е в залите по киокушин нямало 4ували—хахаахах..Пълна глупост.Във Тракия Пловдив има около 20 4увала,във Форта сащо кам 10-15 4увала...За какво става дума.БИ не се тренират на 4ували, а се тренират с противници..Щото някой каза 4е 50% от тренировката по кик-бокс е на 4увал.Както и да е..Киокушина е една доста добра система за водена на бой.Но наистина само тя не е достатъчна ( и Кик бокса не е достатъ4на,и муай тай, и джудото и др).Има клубове по киокушин,които редовно играят бокс,граплинг(ключове,премятания,събаряния и др.),борба.Примерно във Форта доколкото бях 4ел сяка седмица по напредналите тренирали ММА!!! за кво става дума.И аз след тренировка с няколко мом4ета от клуба играем някви такива работи по свободни като ММА!!!
dido__ я ми застани в глуха защита,но без ръкавици да видим за кво става дума..ще отнесеш доста удари-  особенно уперкъти и крошета  :(

каратистите не са свикнали да ги удрят в главите,второ в кик бокса също така има удари с крака-същите са като в каратето

хаХАха ... dido__
1во ние сме свикнали щото ударите с крака кам главата са доста.!!!
2ро ударите с раце и лакти към главата са ЗАБРАНЕНИ но вота незна4и 4е не сме се удряли.хахах..На последната Тошиба колко състезатели си вкараха такива непозволени удари....
3то Виж на последното К1 или предпоследното нз...Когато на финала стигнаха 3ма каратисти!Фейтоса от Киокушин -2ро място :D ...Та виж и 3мата са по4нали да изу4ават ударите от бял колан и така са стигнали едно високо ниво....Щото вие в кик бокса за 1на година сте изу4или си4ки удари с крака , докато в киокушина някои от тея удари са за изпит за кафяв колан  :o ......

26.01.06
23:09

Ако още малко поспорите от сорта на “абе това е по добро от това...” ще я заключа. Изпадате в дребни спорове които са излишни, не можеш да кажеш това е по добро от това

29.01.06
14:48

Виште сега...поинтересувайте малко и ще разберете че създателя на кик-бокса първо започва да се занимава с киокушинкай!На едно приборване той губи срещата поради това че не е много активен с ръцете към главата!Тогава решава да обърне повече внимание на тези удари и създава кик-бокса..

Вие сте запознати с киокушина като карате от състезателен характер,но всъщност има много тежки удари към главата,които не се позволяват по турнири,но се изучават в залите!

На улицата обаче никой не може да ти забрани да ги използваш!

Аз тренирам киокушинкай от 7 години и съм много добре запознат с философията на стила..
Правил съм спаринги с добри боксьори и кик-боксьори(приятелски битки,просто тренировка) и съм ги изненадвал точно с ударите,за които спонах(тези към главата)

Но да се сбиеш на улицата е доста тъпо!
Един добър каратист или...какъвто и да е спортист занимаващ се с бойни изкуства трябва да има самодициплина и до последно да се стреми да избягва конфликта!

Бил съм се на улицата(не по моя вина) доста пъти и ефекта е страшен когато излезнеш срещу човек,който не е тренирал а се прави на бияч!

29.01.06
18:28

Prodigy ти в кой град тренираш киокушин а?
И аз скоро ще запо4вам да правя приятески спаринги с борци , боксиори, кик.боксиори ама все пак да мине малко време да стана по опитен!!!Все пак тренирам от година и половина

29.01.06
20:43

ми аз тренирам в Първомай!ми ти каде тренираш?кой ти е трениора!ми година и полвина не е никак малко!само така нема се отказваш!ще имаш трудни моменти когато ще ти се иска да заебеш сичко но точно тогава се гради характер опитваи се като маж да посрещаш трудностите и ще се реализираш много добре!

12.02.06
00:07

Вижте  не ми се обиждайте  но човек който казва че някое бойно изкуствто е глупаво според мен той е глупав . Хора няма глупаво бойно изкуство.Всичко зависи от самия човек колко му се оттдава как го приема и Т.Н . Такаче според мен всичко е добро ! 8)

LC

22.02.06
18:18

сумо !  :D
аз като съм 180 кг. що никой не ми скача на бой ?

създателя на кик-бокса ахахахахахаха как се казва това момче , бе ? Сестра има ли  :lol:

RU

23.02.06
15:04

Вище са, тренирал съм и двете БИ-та но се спрях на кик бокс, защото смятам, че е по ефикасен не само за улицата, но и заради спортния му вид.kanku, защо толкова се ядосваш като чуеш мнение като моето?Нека да се аргументирам.
Така всеки който се е интересувал от БИ знае, че Киокушина наистина е най - твърдия стил, Карате.Да така е наистина две мнения по въпроса няма, но това не прави кик -  бокса по мек...Кик бокса също е фил контактен стил и спаринга не се играе с някаква голяма разлика в силата.Аз съм от Пловдив и съм тренирал Киокушин в Тракия, клуба на стадион Христо Ботев.Тренирал съм Кик Бокс на Стадион Лаута.И на двете места ядох еднакво бой, и от двете места съм се пребирал по-куцваики или със синини по трупа.Целта ми е да ви докажа, че твърдостта в двата стила е еднаква и поради това тя няма смисъл да се вклучва като аргумент в спора в момента.Също така нито физическа подготовка, защото физическата подготовка не стил тя си е една и също.Просто всеки боец които се готви за нещо набляга различно.Сега остава само техниката.В Киокушина има много подходящи блокове за улицата, но не препоръчвам да се прилагат в тренировачна форма, по - скоро нещо като удрязана версия на тях.Много са ефикасни, защото на улицата няма гард(и няма да ти се наложи да спиш в сляпа защита)а направо блокираш първиа удар и от там натак контра атака.Близката дистанция и много важна колкото си по близко до противника толкова по малко бо ядеш!Най - добре е да се влиза в клинч ида се налагат удари с лакти и коляна.Също в Киокушина има удари с ръце в главата да това е вярно маваши цуки,шита ски,шита ударитес длани...Те се тренират в ката, но проблема е, че когато се стигне до спаринг никои не ги ползва и оттам идва недостатака на Киокушина на улицата.Спортния правилник осакатява стила в това отношение и вече вместо на състезанията да се гледа размяна на техники се вижда двама боици да вървят на пред назад и да се удрят с цукита и маваши цукита  в трупа.а 15 минути бои в трупа с ръце не помага на улуцата разбирате ли ми мисалта?На улуцата е размяна на два три тупаника в глава и които не уцели пада.Тва е 5 аиде 10 секунди най - много.И тогава кик бокса помага защото секи спаринг се играе с удари в главата и да вярно е че в глуха защита ще издеш боя и за тва не е прилагаи.Глухата защита от кик бокса няма да ти помогне но поне имаш афинитет към глвата поемал си и си избягвал удари към главата и вече си натрупал малко или много рефлекс които при Киокушин няма да го натрупаш и това си е факт.

Тва е предимството на Кик бокса пред Киокушина за улицата сигорно има и недостатаци

П.С. Мнения като “Киокушина е стар стил със традиций и за тва е по - добър” моля да не се вземат на сериозно, защото Кик бокс е стил основан на Киокушин с подобрения по боината техника на ръцете.Нещо като евулюирала форма на Киокушин.И гледам, че говорите за К - 1.Ми отидете на някое състезания по кик бокс в България да видите за какво става въпрос.Има по 8 състезания в година разпределени в всички райони по държавата.Вище как се представят каратеките и тогава говорете.

lex cazinsky квокато си 180 кг една траба зад врата и си долу, нали е уличен бои както на мен ще ми се отрази един тупаник в брадата така и на теб ще ти се отрази...

LC

24.02.06
18:00

нали се сбиха кокушин и к1 по правилата на вторите. Как свърши - кокошинците биха във всички срещи. Това не е ли показателно?

ако се сбием , моли се да уцелиш  :roll: пък и те тия тръби да не растат по дърветата ?

24.02.06
23:51

lex cazinsky Поуспокой топката, 180 кила не дават предимство по скоро , е обратното

25.02.06
23:25

тренирал съм и двете БИ-та но се спрях на кик бокс, защото смятам, че е по ефикасен не само за улицата, но и заради спортния му вид

A чувал ли си,че от човек до човек има разлика а????И от клуб до клуб има разлика(тренировки,какво тренират,как го тренират,на какво наблягат,дали тренират и други работи,които не са характерни за стила(примерно Борба в Кик-бокса))

физическата подготовка не стил тя си е една и също

Тука не съм на 100% съгласен,но донякаде си прав

Също в Киокушина има удари с ръце в главата да това е вярно маваши цуки,шита ски,шита ударитес длани...Те се тренират в ката, но проблема е, че когато се стигне до спаринг никои не ги ползва и оттам идва недостатака на Киокушина на улицата

Не е така!Просто трябва да си по натрениран и да си сигурен с тях.Щото на мене сега ми е по лесно да удрям с крошета, но ударите с длани и техните вариации са много по опасни (примерно парния чук в между очите).

Вие сте запознати с киокушина като карате от състезателен характер,но всъщност има много тежки удари към главата,които не се позволяват по турнири,но се изучават в залите!
На улицата обаче никой не може да ти забрани да ги използваш!
Аз тренирам киокушинкай от 7 години и съм много добре запознат с философията на стила..
Правил съм спаринги с добри боксьори и кик-боксьори(приятелски битки,просто тренировка) и съм ги изненадвал точно с ударите,за които спонах(тези към главата)

Това е в отговор на:

Спортния правилник осакатява стила в това отношение и вече вместо на състезанията да се гледа размяна на техники се вижда двама боици да вървят на пред назад и да се удрят с цукита и маваши цукита в трупа.а 15 минути бои в трупа с ръце не помага на улуцата разбирате ли ми мисалта

Ти кик-боксиорите учат техники и удари още в началото,докато в киокушина някои от тея техники са за черен колан!!!!направи си сметка  :shock: .Напрао става кофти работа(научаваш си4ко,но нито едното не го правиш както трябва)!
А ти да си 4увал за закаляването в киокушин.
Без тея ръкавици на улицата май става кофти а?? или ше кажеш 4е нема пролем а??

П.С. Мнения като “Киокушина е стар стил със традиций и за тва е по - добър” моля да не се вземат на сериозно, защото Кик бокс е стил основан на Киокушин с подобрения по боината техника на ръцете.Нещо като евулюирала форма на Киокушин.И гледам, че говорите за К - 1.Ми отидете на някое състезания по кик бокс в България да видите за какво става въпрос.Има по 8 състезания в година разпределени в всички райони по държавата.Вище как се представят каратеките и тогава говорете

Няма да коментирам само ще кажа,4е само едната федерация в Б-я по киокушинкай карате организира 14 състезания в годината за вси4ки възрастови групи.С 2 думи българския Киокушин за 1год. има над 20 състезания :)

RU

09.03.06
23:17

Както в Киокушин така и в Кик - бокса се правят лицеви опори на сейкените пък и на чувала също се блъска без ръкавици само че при нас не е задалжително, но всеки сериозен боец го прави.Киокушина е познат на Българите от около 30 години а кик - бокса тепърва прятарпява напредък.През последните 3,4 години кик боска в БГ се прероди вече ние имаме 8 състезания на година и Българската верига КА-1 организира всеки месец гала вечери за момента няма нужда от повече, защото тепърва се изграждат нови клубове.Няма смисъл да спорим за развитието на двете БИ-та защото темата не е за това.Казваш, че във всеки клуб е различно според мен не е така, но се пак аз Киокушин съм тренирал в Пловдив в аскк Тракия...Ако там не се тренира както трябва тогава каде?
Не разбрах само защо спомена тежките удари с длани и какво искаше да кажеш.
А ти тренирал ли си Кик - Бокс и ако си тренирал искам да ми кажеш какво не ти харесва в него.Ще уважа мнението ти

lex kazinsky тва с трабата беше преносен смисъл ако сме в бар и стол ще ми сварши работа, чаша, бутилка....на улицата камък квот набарам следиш ли ми мисълта.И да мисла, че ще мога да те уцеля по простата причина, че тренирам БИ и се пак имам някакав усет за удряне....

LC

09.03.06
23:41

[quote author=“rush”]lex kazinsky тва с трабата беше преносен смисъл ако сме в бар и стол ще ми сварши работа, чаша, бутилка....на улицата камък квот набарам следиш ли ми мисълта.И да мисла, че ще мога да те уцеля по простата причина, че тренирам БИ и се пак имам някакав усет за удряне....

мамче , зле си. желая ти здраве и да не попадаш в ситуации , където да прилагаш усета си за удряне , щото може да стане лошо... за теб. ако винаги влизаш със самочувствието “аз-тренирам-би” вече си загубила.  :roll:

RU

10.03.06
19:16

lex ти пък ако влизаш винаги с “аз съм 180 кила” престаам си....:PPPPPPP

16.03.06
16:59

Мас Ояма взаимства най-ефикасните техники за да създаде най-твърдия и ефективен стил на изтока.Всички последователи на Ояма и кйокушин са доказали на какво е способен натрениран кйокушинкаец,много преди кикбокса да се развиеи навлезе като спорт.В единичен  удар каратиста има огромна сила,а на улицата един удар  с гола ръка е решаващ.Един кикбоксьор ша си счупи ръцете ако го накараш да направи тамишивари

16.03.06
21:39

всичко е въпрос на тренировка и един кик боксиор може да се кали

17.03.06
01:03

всичко е въпрос на тренировка и един кик боксиор може да се кали

да така е! но вси4ко зависи и от методиката на трениране.А ако си 4увала... тренировките на киокушин са доста тварди и тежки!

17.03.06
18:20

според мен и двата спорта са добри,но нищо повече..

уличния бой си е съвсем различно...това е реалността.

според мен сякаш кик бокса би ти помогнал повече...ама тия дето си мислят че като тренират едно от двете могат да получат някав успех в УБ при положение че рядко са се били истинкси много се лъжа..

най-важното според мен е да си опитен в това,да знаеш кво е болка,и да си едричък есте.. :twisted:

SO

18.03.06
00:16

Много зависи от клуба и трениора.Според мен няма лош спорт или БИ има зле подготвени бойци.Ако искаш да си добър на улицата просто трябва да тренираш независимо дали кунг-фу,ушу,сан-да,кик бокс и т.н.  :)

19.03.06
00:11

не съм съгласен с тебе....не казвам че е лошо да тренираш някав силов спорт или нещо подобно ама треа си балък ако разчиташ 100% на тва..най-малкото щото зависи от УБ примерно ся да кажем кик бокса ти е за 1в1…на улицата е съвсем друго говоря примерно за любимото ми футболно хулиганство...не си ли агресивен,нямаш ли жажда за болка и да причиняваш съответно и опит не ставаш

SO

19.03.06
08:25

Това за злобата е отделен въпрос  :) имах предвид че 1 човек който тренира БИ от 3 години ще има много по добре развити рефлекси , бързина и екслозивност в сравнение с  1 човек който тренира във фитнеса от 3 години (естествено има и изключения , не казвам че ако тренираш фитнес не можеш да се биеш  :) )
Надявам се да не ме разбирате погрешно  :wink:

20.03.06
19:34

да прав си

RU

25.03.06
12:08

тази тема е обсъждана много в най - различни форуми, но никога не се е стигало до едно мнение.Такаче според мен най - важното е да се тренира.Един истински боец никога не трябва да се ограничава само с едно БИ.Деразйте

27.03.06
12:18

на мене повече ми харесва кик бокса може би защото това тренирам но за уличен бой нямаш ли сърце да се надъхаш да му скочиш и да го начупиш никакво БИ няма да ти помогне

27.03.06
12:29

абе не е точно така.Бойните изкуства изграждат дисциплина и воля, и духа се калява след многобройните спаринги, тежките офп и синините  :lol: като изядеш малко бой вече не те е толкова страх и мислиш по-трезво и ясно в такива ситуации.

SO

27.03.06
21:26

абе не е точно така.Бойните изкуства изграждат дисциплина и воля, и духа се калява след многобройните спаринги, тежките офп и синините  като изядеш малко бой вече не те е толкова страх и мислиш по-трезво и ясно в такива ситуации.

Абсолютно!Ако никога до сега не си се бил и попаднеш в такава ситуация тешко ти....с течение на времето,тренировките и спарингите започваш да виждаш боя по ясно и придобиваш увереност  :wink:

27.03.06
22:56

вярно е и това но просто не изкараш ли сърце на улицата малко е вероятно да не изядеш боя .. поне аз така го виждам

SO

27.03.06
23:13

Точно това имах предвид под увереност  :wink:

04.04.06
22:12

На улицата е най-важни са опитът и психиката. Достатъчно ти е да знаеш основните ключови точки и да имаш приличен удар.

Всъщност, ако трябва да бъда точен, най-важното изискване е да можеш да носиш на бой.  :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1