13.03.06
18:41
Казаха ми че това са най-добрите аминокиселини, така ли е ?
13.03.06
18:43
Така говорят. Аз не съм пил, защото са много скъпи.
ми 225 хапчета за 78лв.. до сега пиех на анимо 2700, но мисля да мина на 2121…...
13.03.06
20:07
И аз ако имах достатъчно кентацо, яко МЛО 2121 щях да маам :) Тук в БГ ни идват дабъл прайс добавките,щото алчността е човещинка все пак ...Не е чужда нито на г-н Карабиберов,нито на г-н Милев.
13.03.06
20:35
Така е №1 са ,аз мисля от другия месец да ги почнасега пия Амино 5300
14.03.06
09:17
ами да питам съфласен съм че MLO 5300 и 2121 са най добрите но искам да попитам тия 2121 аминокиселини с разклонена верига ли са ?За 5300 знам че не са .
14.03.06
09:18
Не са!
14.03.06
11:28
Всяка цифра означава грамажа на аминото в доза-което варира от 4-8
таблетки,Формулата на MLO беше добра когато бях на 16-17 години тоест преди 10години.Мисля че до сега новоте формули вече са по добри и напреднал.Има една терория за на GENESIS NUTRITION които са 1900мг. таблетка тоест са я направили че повече от този грамаж не успява тялото да ги усвои и да се взимат на 3 или повече приема през деня.Но теорий всякакви,в момента съм сметнал че те излизат най на далавера според цена и грамаж -325т. за 46лв. което си е супер.Друго да ви кажа че Формулата на Universal 2700 amino не се произвежда повече от 1 година.И малко ми понамирисва на шашма че тък още ги има и се продават,сега имам едно на ум за някакъв запас ама като знам по колко се поръчват бройки и среда само колко се купуват в София ,мисля че вече това количество трябва да се е изчерпало,иначе това си е цял тир с аминокиселини :shock:
Така че за мен лично се ориентирвам към GENESIS и OPTIMUM NUTRITION за аминокиселини ,и ми е по спокойно да ви кажа
14.03.06
12:08
И друг път съм писал по тоя въпрос. Цаката на добрите аминокиселини е не в грамажа, а в това доколко в тая таблетка има наистина протеин, ензимно разграден до аминокиселини. Защото ако си представим, че таблетката е просто пресован протеин, то когато се разгради протеина пак ще получите написаните аминокиселини. Колкото по-гадна не вкус е таблетката и мирише по-гадно, толкова повече аминокиселини в свободна форма има в нея. Аз лично съм против Амино 2700, нищо че на етикета пише Юнивърсъл.Много ме кефи някви пишлемета от залите, като почнат да ми обясняват колко ТЕЖКИ били Амино 2700. Направо се заливам от смях. Според мен те ще са следващия развенчан мит на БГ пазара, след “най-добрия БГ протеин Про Голд 40(90)”.
Тамън мислех утре да ходя да си купувам на Universal 2700 :(
А някой от другите им аминокиселини добри ли са (например 1000,1900,3001) или и те са като 2700 :roll:
Предпочитам да са на Universal,понеже има магазин,който е много близо до нас (този до Била в Младост),но ако и тези не са хубави явно ще се наложи да намеря време да се разходя из центъра за някоя друга марка
14.03.06
14:01
Преди 2 месеца писах че амино 2700 се продават само в България,в Западна България(област македония),и в Сърбия,защото представителя е един JK :)
14.03.06
14:31
Дженезис 1900мг според мен са най-удачния вариант на цена/качество/количество.
14.03.06
19:59
Подкрепям избора и добавям Амино 2000 на Ултимат
МЛО са доказана марка за аминокиселини.5300 вършат чудесна работа в период за релеф-казвам го от личен опит.2121 не съм пил,но познавам доста елитни спортисти,които са много доволни от тях и ги ползват.Да,в 2121 има и BCAA,които твърди противното доста се е объркал.
[quote author=“Rocky^”]МЛО са доказана марка за аминокиселини.5300 вършат чудесна работа в период за релеф-казвам го от личен опит.2121 не съм пил,но познавам доста елитни спортисти,които са много доволни от тях и ги ползват.Да,в 2121 има и BCAA,които твърди противното доста се е объркал.
Мда много ясно че има бцаа - както и във всеки едни аминокиселини, така и във суроватъчният протеин, също така БЦАА има и в гейнерите и във млякото... само че не в количествата в които се продават отделно като продукт...
Дали знаеш,као какво значи “има и”?.Ето какво са написали за въпросните аминокиселини от МЛО в каталога си- “Висококачествени аминокиселини,получени от оксидирани акталбумин и говежди черен дроб.Съдържа аминокиселини с разклонена верига-BCAC,40-50 процента от които се губят по време на тренировки и тн.
Освен аминокиселини Амино 2121 съдържа хром пиколинат,дибенкозид,гама оризанол,смилакс,тъкан от тестиси и тн.Накратко,2121 спокойно заместват едни чисти BCAC.
15.03.06
19:23
хахахахахаа май ти си в грешка, а не као :lol:
P.S. Пише се BCAA ot branched chain amino acids
А за Амино 2300 на MLO какво ще кажете,понеже ми трябва малка разфасовка около 130-160 хапчета а 2121 няма по малко от 230 та затова ме интересува и тези ли са така добри :roll:
[quote author=“Rocky^”]Дали знаеш,као какво значи “има и”?.Ето какво са написали за въпросните аминокиселини от МЛО в каталога си- “Висококачествени аминокиселини,получени от оксидирани акталбумин и говежди черен дроб.Съдържа аминокиселини с разклонена верига-BCAC,40-50 процента от които се губят по време на тренировки и тн.
Освен аминокиселини Амино 2121 съдържа хром пиколинат,дибенкозид,гама оризанол,смилакс,тъкан от тестиси и тн.Накратко,2121 спокойно заместват едни чисти BCAC.
Абе накратко 2121 въобще нямат нищо общо с BCAA на прах.. но избора си е твой. Мен ми е писнало да убеждавам всеки втори в това, което говоря - правете както намерите за добре...
2121 на МЛО са най-обикновени аминокиселини - в тях няма нищо по-особено...
ПС: Един съвет от мен - като се информираш за дадена добавка не го прави от каталога на фирмата производител, а от независими източници ;)
Накратко,след като тренирам от 92 година, нямам нужда точно от твоите съвети какво да взимам,мисля.Аминокиселините на МЛО са доказана марка и ако не знаеш какво да вземаш,взимай си,, каквито разклонени аминокиселини боклуци на “доказани” марки, искаш!Интересно само ако няма BCАА в 2121 защо струват 80 лева 220 таблетки и елитни каратисти като Емо Костов и тн ги взимат за въстановяване след тренировки,а не взимат от твоите BCAA на прах.Не се информирам за добавките от каталозите им,а съм ти постнал каталога,защпто предположих,че само личното ми мнение няма да ти е достатъчно.Не знам какво особено искаш да има в едни акинокиселини,но предполагам ,че стандартните такива “съдържат “хром пиколинат и тн.Айде със здраве.
[quote author=“manson”]хахахахахаа май ти си в грешка, а не као :lol:
P.S. Пише се BCAA ot branched chain amino acids
Мансон,ти за неволна грешка чувал ли си? Я погледни по нагоре дали не съм ги написал BCАА-май съм ги написал,а?! :lol: Виждам,че е от скука се чудиш с кого да се заяждаш,препоръчвам ти да си намериш пo- интересни занимания ,за да не почна аз да се заяждам с теб,което определено няма да е в твоя полза.
16.03.06
21:11
Първо не се заяждам.
Второ не ме заплашвай.
Трето смехът не е породен от грешното изписване (на два пъти) на BCAA.
Смешното е че као ти казва, че във всички аминота си има трите с разконена верига (левцин, изолевцин и валин) които по принцип си се съдържат в комплексите “суроватъчни аминокиселини”,а ти му противоречиш и му казваш как BCAA-то вътре ще покрие нуждите колкото, ако го приемаш и отделно като продукт.
као е доста по-напред от нас, вярно може да сбърка, но първо си проверявай информацията.
[quote author=“manson”]Първо не се заяждам.
Второ не ме заплашвай.
Трето смехът не е породен от грешното изписване (на два пъти) на BCAA.
Смешното е че као ти казва, че във всички аминота си има трите с разконена верига (левцин, изолевцин и валин) които по принцип си се съдържат в комплексите “суроватъчни аминокиселини”,а ти му противоречиш и му казваш как BCAA-то вътре ще покрие нуждите колкото, ако го приемаш и отделно като продукт.
као е доста по-напред от нас, вярно може да сбърка, но първо си проверявай информацията.
Първо,не те заплашвам ,а просто ти пояснявам как бих се държал.
Второ,радвам се ,че не се заяждаш,но в такъв случай недей акцентира върху това,че съм написал два пъти BCАА,защото, както виждаш ти си написал “разконена” верига и подобни грешки ,смятам ще се съгласиш ,са неволни.
Сега,относно мнението на Као.Ако беше чел внимателно- щеше да забележиш,че едно момче пита дали има BCАА в 2121 и аз му отговорих,че 2121 с доста високо процентно съдържание на БЦАА
,при което Као ми написа елементарната истина,че във всички аминокиселини има такива с разклонена верига.Въпросът тук е дали 2121 могат да заместят успешно BCАА или не могат-мисля,че съм отговорил на тоя въпрос достатъчно ясно,на което Као ми е отоговорил с “доказателството” си да не чета каталозите.И докато аз съм запознат от 98 година в детайли с аминокиселiните на МЛО,то той явно не е ,за да ми излиза с подобни препоръки.Прочие,ако държите ще вземем две опаковки на 2121 и BCАА и от направеното сравнение ще се убедите ,че разликата не е особено голяма.
Хахаха, тука се начетох на простотии в изобилие :lol: !
АКРВ, момчета, представляват 15-25% от аминокиселинния профил на повечето източници на протеин! Т.е. се набавят автоматично след всеки прием на каквато и да е белтъчна храна или добавка!
Въпроса е има ли смисъл от взимането им като отделна добавка, а отговора е... за всеки различемн!
Аз съм фен на АКРВ и когато мога да си ги позволя пия по 15-20г на ден! Мога да ви кажа, че ефекта е поразителен при мен :wink: !
Rocky^, човече, моля ти се не сравнявай комплексни аминота с чисти АКРВ - разликата е голяма! След като си доволен от комплексни - пий си, то и аз пия, но АКРВ ми дават много по-добро възстановяване, тъй като основно те изгарят по време на тренировка :wink: !
[quote author=“Pc_genius”].Rocky^, човече, моля ти се не сравнявай комплексни аминота с чисти АКРВ - разликата е голяма! След като си доволен от комплексни - пий си, то и аз пия, но АКРВ ми дават много по-добро възстановяване, тъй като основно те изгарят по време на тренировка :wink: !
Ти не чатна ли ,че 2121 не са точно комплексни аминота? Пий си каквото искаш,всеки сам избира как да се подготвя и какви резултати да има.
16.03.06
22:44
вие пили ли сте ги или говорите на изуст?
[quote author=“Rocky^”]Накратко,след като тренирам от 92 година, нямам нужда точно от твоите съвети какво да взимам,мисля.Аминокиселините на МЛО са доказана марка и ако не знаеш какво да вземаш,взимай си,, каквито разклонени аминокиселини боклуци на “доказани” марки, искаш!Интересно само ако няма BCАА в 2121 защо струват 80 лева 220 таблетки и елитни каратисти като Емо Костов и тн ги взимат за въстановяване след тренировки,а не взимат от твоите BCAA на прах.Не се информирам за добавките от каталозите им,а съм ти постнал каталога,защпто предположих,че само личното ми мнение няма да ти е достатъчно.Не знам какво особено искаш да има в едни акинокиселини,но предполагам ,че стандартните такива “съдържат “хром пиколинат и тн.Айде със здраве.
[quote author=“Rocky^”]
Първо,не те заплашвам ,а просто ти пояснявам как бих се държал.
Второ,радвам се ,че не се заяждаш,но в такъв случай недей акцентира върху това,че съм написал два пъти BCАА,защото, както виждаш ти си написал “разконена” верига и подобни грешки ,смятам ще се съгласиш ,са неволни.
Сега,относно мнението на Као.Ако беше чел внимателно- щеше да забележиш,че едно момче пита дали има BCАА в 2121 и аз му отговорих,че 2121 са predimno такива,при което Као ми написа елементарната истина,че във всички аминокиселини има такива с разклонена верига.Въпросът тук е дали 2121 могат да заместят успешно BCАА или не могат-мисля,че съм отговорил на тоя въпрос достатъчно ясно,на което Као ми е отоговорил с “доказателството” си да не чета каталозите.И докато аз съм запознат от 98 година в детайли с аминокиселiните на МЛО,то той явно не е ,за да ми излиза с подобни препоръки.Прочие,ако държите ще вземем две опаковки на 2121 и BCАА и от направеното сравнение ще се убедите ,че разликата не е особено голяма.
1. Това че тренираш от 92 година, а според мен имаш някои сериозни пропуски не говори добре за самият теб ;)
2. Логиката ти за цената че като са скъпи са добри даже не искам да я коментирам...
3. Сега да дам малко цифри с които да си подплатя думите защото ти макар да си запознат от 98 година с аминото на МЛО пак нещо не си доразбрал колко БЦАА има в тях.
Стандартно дозата БЦАА на прах е 5 грама - като от тях - ЛЕУЦИН 2,5гр. ВАЛИН - 1,25 гр и ИЗОЛЕУЦИН 1,25 (общо 5).
И понеже нямам под ръка опаковка 2121 би ли ми казал колко БЦАА се съдържат в една таблетка? И по колко таблетки пиеш ти в една доза за да сравним колко БЦАА си набавяш ти от 2121 и колко си набавям аз като ги пия в чист вид на прах?
[quote author=“Rocky^”][quote author=“Pc_genius”].Rocky^, човече, моля ти се не сравнявай комплексни аминота с чисти АКРВ - разликата е голяма! След като си доволен от комплексни - пий си, то и аз пия, но АКРВ ми дават много по-добро възстановяване, тъй като основно те изгарят по време на тренировка :wink: !
Ти не чатна ли ,че 2121 не са точно комплексни аминота? Пий си каквото искаш,всеки сам избира как да се подготвя и какви резултати да има.
Човече вземи попрочети малко инфо из нета и разбери че БЦАА аминокиселините (с разклонена верига) са 3 аминокиселини - валин, леуцин и изолеуцин.
Комплексните аминота (като 2121 на мло, 2222 на оптимум, 2700 на универсал) съдържат както БЦАА - така и останалия набор от аминокиселини (по преценка на производителя) - аргинин, хистидин, лизин, метионин и т.н.. че ме мързи сега да ги търся всичките и да ти ги пиша кои са есенциални и кои не са...
Хайде занапред малко повечко чети преди да пишеш защото заформихме невероятен спор за неща които са на мнооого ниско ниво
;)
И още нещо - понеже си в час с аминотата на МЛО от 98 година и те тогава наистина бяха силни като марка - само че сега си опресни малко знанията и виж кои в момента са “модните” ако мога така да ги нарека марки... Oтимум, Сайтек, Нау Фуудс и т.н...
1/Я ми изброй поимено,Kao “nqkolkoto сериозни пропуски”,благодаря предварително!?Личното ти мнение на особено компетентен,като какъвто явно се изживяваш,много малко ме интересува. :!:
2/Логика за качество и цена не съм оформял като обобщение,а като конкретен случай със въпroсните аминокиселини.
3/Хубаво е ,че ми даваш данни за аминокиселини,но е добре да ми дадеш такива за въпросните аминокиселини,които според мен изобshо не си пил и за които се напъваш да даваш мнения!Някой да ти е казвал,че теорията е хубаво нещо,но хората проверяват кое действа на практика,а не говорят наизуст като тебе в случая.
И аз нямам подръка опаковка на 2121,интересува ме обаче защо изместваш темата-никoй не спори ,че едни стандартни БЦАА ще имат повече верижно-разклоненени амино от едни 2121,а че последните поради високо процентното си съдържание на БЦАА вършат почти същата работа за въстановяване след тренировка.Примери,за които мисля,че ти дадох-много елитни спортисти предпочитат амино 2121 пред твоите прехвалени БЦАА на прах и понеже аз знам защо ги предпочитат ,ще помоля ти да ми дадеш отговор на този прост въпрос,за да видим колко си компетентен?
Мисля,че казах вече ,че 2121 не са точно комплексни амино,обясних и защо,но ти предпочете да се измъкнеш с глупавия довод,че не всичко ,което пише в каталозите е истина.И накрая ще ти обqсня нещо много елементарно,дано успеш да го разбереш.Това ,че една фирма е модна в момента,не значи автоматично,че всичките и продукти са качествени.При повечето фирми обикновено истински работят един-два продукта.Например,единственият качествен продукт на МЛО са общо взето аминокиселините им.По-старите билдери,къm които ти явно не спадаш,отлично знаят качествата на въпросните 2121,вземи поразпитай някои от тях,вместо да ми говориш как те “били силни като марка през 98”,защото те още са такива и ако ти не си наясно с това,то толкова по-жалко за тебе.Впрочем,мисля темата е за аминокиселините на МЛО ,а не за твоите собствени предпочитания,така че ако нямаш какво да кажеш за въпросните аминокиселини по-добре не ги коментирай-мисля,че това се наричаше спам из форумите.
В една таблетка 2121 на МЛО има 490 мг. БЦАА. 10 таблетки са 1 доза => 4900 мг.
Едно малко сравнение:
МЛО 2121:
225 таблетки по 2121 мг. = 477,225 гр., от които 110,25 гр. BCAA (490мг. BCAA в 1 таблетка) = 78лв.
Optimum 325 tabs:
325 таблетки по 2222 мг. = 722,15 гр., от които 149,5 гр. BCAA (460мг. BCAA в 1 таблетка) = 72 лв.
Разлика: Оптимум 2222 са с 39гр. повече BCAA и с 205,65гр. повече от останалите АК и по-евтини с 8 лева от МЛО 2121.
Всеки да си прави сам изводите. :wink:
[quote author=“AbSs”]В една таблетка 2121 на МЛО има 490 мг. БЦАА. 10 таблетки са 1 доза => 4900 мг.
Което ще рече,че около 20 процента от таблетка са BCАА.Сега да извадим състава на другите суплементи kato inozin,hrom pikolinat i tn, съдържащи се в таблетката ако го имаш подръка?
P.P Апропо,според доста изследвания след тренировка са ни нужни около 2 грама BCAA и нагоре.Као ,надявам се може да смята колко BCAA правят 5 таблетки 2121 след тренировка.Интересува ме в такъв случай 2121 не заместват ли успешно едни BCAA като краен ефект-мисля ,че отговорът е ясен.
[quote author=“AbSs”]В една таблетка 2121 на МЛО има 490 мг. БЦАА. 10 таблетки са 1 доза => 4900 мг.
Едно малко сравнение:
МЛО 2121:
225 таблетки по 2121 мг. = 477,225 гр., от които 110,25 гр. BCAA (490мг. BCAA в 1 таблетка) = 78лв.
Optimum 325 tabs:
325 таблетки по 2222 мг. = 722,15 гр., от които 149,5 гр. BCAA (460мг. BCAA в 1 таблетка) = 72 лв.
Разлика: Оптимум 2222 са с 39гр. повече BCAA и с 205,65гр. повече от останалите АК и по-евтини с 8 лева от МЛО 2121.
Тук трябва да добавя, че 1 таблетка на МЛО е 2121 мг., но не цялото количество са АК!!! Разликата ще е още по-голяма, ако смятам реалния грамаж на АК в таблетките на МЛО!!!
Всеки да си прави сам изводите. :wink:
И какво сега ще сравняваме Оптимум с Амино 2121-нямам против,първо обаче ще изчакам Као да ми отоговори на въпроса защо елитните спортисти предпочитат последната марка:) А да,лека поправка-една таблетка амино 2121 е около 2700 мг,което леко ти променя сметките:)
МЛО: (490/2121)*100=23% BCAA
Oптимум: (460/2222)*100=20% BCAA
Едит: Цялата тази сметка я правя, за да добият представа останалите от форума, защото парите за повечето са основен проблем. Нека сами си преценят кое е по-добре за тях.
Съвсем опетлачи сметките-нямам пари в момента иначе щях да ида да си взема едни 2121,за да направя едни изчисления.
[quote author=“AbSs”]Останалите суплементи са 80,5 мг. в 1 таблетка МЛО 2121 => 2121 - 80,5 = 2040,5 (490/2040,5)*100=24% BCAA
Едит: Точно 2121 мг. си е :wink:
Едит2: Цялата тази сметка я правя, за да добият представа останалите от форума, защото парите за повечето са основен проблем. Нека сами си преценят кое е по-добре за тях.
Аз пък ти казвам,че една таблетка е 2691 мг:) И двете марки са скъпи ако трябва да сме искрени. Разрових се току що и ето какво намерих:)-http://www.atleta.pl/firmy/mlo/amino2121.htm
[quote author=“Rocky^”][quote author=“AbSs”]Останалите суплементи са 80,5 мг. в 1 таблетка МЛО 2121 => 2121 - 80,5 = 2040,5 (490/2040,5)*100=24% BCAA
Едит: Точно 2121 мг. си е :wink:
Едит2: Цялата тази сметка я правя, за да добият представа останалите от форума, защото парите за повечето са основен проблем. Нека сами си преценят кое е по-добре за тях.
Аз пък ти казвам,че една таблетка е 2691 мг:) И двете марки са скъпи ако трябва да сме искрени. Разрових се току що и ето какво намерих:)-http://www.atleta.pl/firmy/mlo/amino2121.htm
Даааа, аминокиселините са 2121мг. останалото го смятат отделно, ще си оправя горните постове:”)
В сайта на Оптимум и на вносителя за БГ пише, че са само АК.
AbSs,като ги оправяш да не забравиш,че доколкото имам спомени и Оптимум 2222 бяха обогатени с витамини,биотин и тн.
Као,не смятам,че си прав по темата,но днес двамата се поувлякохме и преминахме границите на добрия тон,за което аз лично ти се извинявам! :!:
P.P Toku shto namerih po-podrobna informaciq za Optimum 2222-koito se interesuva ot tiah,predpolagam shte mu e polezna- http://www.bodybuilding.com/store/opt/liquid2222.html
Това са течните амино 2222, има и на капсули и на таблетки. Постовете ми бяха за тези на таблетки. И при трите АК състава е различен :wink: .
Като сте тругнали да сравнявате, ето ви и победителя :
Амино 3600 на сайтек - в една таблетка има 1,1г АКРВ :wink: !
[quote author=“Pc_genius”]Като сте тругнали да сравнявате, ето ви и победителя :
Амино 3600 на сайтек - в една таблетка има 1,1г АКРВ :wink: !
Или по-точно това е в 1 доза (2 таблетки). В 1 таблетка са 540 мг. :wink: