03.10.18
17:06
Здравейте,
Висок съм 193см, теглото ми е 105 кг. Вероятно имам около 30% процента подкожни мазнизни. Бих искал да кача мускулна маса, но съм леко объркан. Какво трябва да направя първо: да кача мускулна маса или да сваля мазнините? Защото ако искам да кача маса, тялото трябва да има излишък от калории, което ще доведе до доъпнително напълняване, а това не е желано. Благодаря за отговорите.
03.10.18
17:13
Опиши си седмичното хранене и тренировки.
03.10.18
17:27
Първо, работя в офис и се движа с автомобил. Хранене: старая се да ям около 190гр протеин, 150гр въглехидрат и 90гр мазнини; не винаги се получава, но горе долу се справям: яйца, кисело мляко, хляб, пилешко месо, риба и телешко; извара, салати и плодове; сандвичи; също така пия суроватъчен протеин изолат. Като цяло се водя от един калкулатор и според неговите изчисления би трябвало да отслабвам по малко, като запазя мускулната си маса, но засега съм качил един килограм. предполагам не броя както трябва, защото някой храни е трудно да преценя колко точно ям.(например съм в заведение и тн)
Тренировки: тренирам 3 седмично за цялото тяло; предимно комплексни упражнения; 3 серии с по 8 повторения;
03.10.18
17:31
Не се води само от кантара, а си измервай и обиколките.
03.10.18
17:38
Въпросът ми е, че не съм наясно каква точно да ми е стратегията. Не знам дали става ясно 🙂 Трябва ли да добавя кардио и да ям повече? Трябва ли да намаля повтореенията?
Мнението беше редактирано от Teodor Todorov на 03.10.18 17:40.
03.10.18
17:46
Не знаем с каква интензивност и обем тренираш и откога спазваш режим, но не бих се целил нито в сваляне, нито в покачване на тегло на този етап. По-скоро бих опитал да запазя теглото, но да заменя сланините с активна маса. Това не става за месец, а трябва търпение. Потренирай така поне 3 мес и ще можеш да прецениш дали се налагат промени.
То по-скоро трябва да се запиташ какво искаш - да се повталиш или да станеш по- силен?
Ако от скоро си почнал да тренираш ще имаш период в който хем ще топиш мазно, хем ще качиш малко мускул. Намали калориите и увеличи движението според мен. Тялото ти ще топи мазнините и от там ще имаш и енергия да правиш мускули като тренираш. Отслабването е въпрос на калориен дефицит. Ако си в дефицит - ще отслабваш, ако не - няма. То не се влияе от това с колко повторения си правиш сериите стига да си в дефицит накрая.