15.10.18
22:53
.
Темата беше редактирана от Боряна на 10.01.19 22:42.
16.10.18
07:10
Здравей! За да се каже с точност, трябва да се следи режимът ти поне една седмица. Така трудно е да се каже къде грешиш. Например, 12 часови смени с въртене на дневни и нощни, може да те промени до неузнаваемост)))).
Можеш да промениш тренировките си. Прави повече по продължителни аеробни тренировки, например, пътека и/или колело...
Ядеш повече, отколкото си мислиш.
Само като видя че пишеш за “вредни неща” и ме навежда на мисълта че си ядеш “невредните неща” по-свободно и в по-големи количества отколкото осъзнаваш. Трябва да си теглиш и описваш и смяташ стриктно храната за да знаеш колко калории реално приемаш и тогава може да се изненадаш че си в калориен излишък и затова всъщност омазняваш.
Ако знаеш как се смятат калории, пробвай така стриктно да смяташ за 1 месец и сподели пак как се движат теглото и сантиметрите на обиколките.
Следя си калориите и смятам че са малко тъй като съм на 16 ,а приемам по 800-900 кал на ден. Както казах се храня здравословно и тези “вредни храни” не са нищо особенно,прпсто лятото при пътувания и почивки и морета ядох повече пържено,също и пих,докато по принцип не го правя (храни от сорта на пържени картофи,санадвичи,защото на път или на дадено място нямам възможност за спазване на режими).Постоянно се чувствам гладна,но не ям ,сдържам се. Обясних какво преставлява храненето ми за един ден,имам фитнес програма за тренировки ,но резултатът обясних какъв е. Не искам да нарушавам хранителните си навици,тосет да изключвам някои храни(изключила съм хляба само и ограничавам сладкото),защото миналата година имах сериозно хранително разтройство и не искам пак да се докарам до нещо подобно.
Хмм, на 800-900 Ккал би трябвало да сваляш, колкото и килограма да си.
А сигурна ли си че се омазняваш? Мериш ли се с метър, с калипер? Някой път хората се гледат с едни очи и се виждат не както са реално.
Не се меря,но си личи по външен вид(като не го забелязвам само аз,не е на психическа основа) и по кг. Не мога да открия проблема,тъй като се храня под нормата и тренирам 3 пъти седмчно фитнес и 2пъти танци.
19.10.18
10:35
Боряна,в другата ти тема казваш, че тренираш от няколко месеца. Почти невъзможно е в такъв сериозен калориен дефицит и няколко месечни тренировки да си качила мускулна маса. Ако все още си описаните 55 кг, то теглото ти е поднормено и тялото се опитва да постигне баланс.
Въглехидратите не е нужно да бъдат ограничавани толкова, а от друга страна не виждам описани някакви мазнини в храната. Не на последно място си в пубертет и е напълно възможно е да си получила хормонален дисбаланс вследствие тези експерименти с храната. Ако опишеш точно хранене с количества и своите мерки и снимки, ще получиш по-смислени отговори.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.10.18 10:36.
26.11.18
16:12
Пробвай 5-6 часа преди сън да ти е последното ядене и то да е с по-малко въглехидрати. Салата с чисто месо, ако е възможно, но по-важното е да се чувстваш сита, за да няма нощна заигравка с хладилника.