Какви суелементи са подходящи за мен ?

XL

23.07.04
16:40

Тъй като съм с ускорен метаболизъм , и то доста :) .... предполагам за качване на маса ще се наложи и някой друг супелемент.
Затова се интересувам кои са основните ,с които да се снабдя :)

Благодаря Ви предварително !

23.07.04
16:47

shtom si s uskoren metabolizam prosto qsh qko i geiner shti svurshi rabota .
po-zdravi

Така ...

1. Раздел препарати - да се запознаеш по-общо с конкретните препарати.
2. “Важните теми” в раздел хранителни добавки - за да видиш препоръки на потребители.

Успех!

23.07.04
17:11

xlr8: Аз съм същият образ като теб..

1. Изчисли си колко калории са ти необходими на ден (http://healthyfood.info.bg/Calculators/Content_CalcCalories.html)
Например ако си: 60кг, 175 см то ти се нуждаеш приблизително от 1900 КCal на ден (като не включвам тренировката с тежести). Ако предположим, че за 1 час тежка тренировка гориш 800KCal.. то ти се нуждаеш на ден от приблизително от 2700KCal.
За да качваш маса ти трябва да приемаш с около 400KCal на ден в повече от това което ти е нужно..т.е. в конкретният пример: 3100KCal.

2. Направи си диета базирана на изчисленията които си направил за своето тяло и енергиен разход (погледни същата страница). Тук е момента да съобразиш необходимото ти количество белтъци които трябва да приемаш за 1 ден, т.е. избери храни в които да имаш приблизително по 2гр. белтъци на всеки твой кг.. в горният пример това значи 60кг.2= 120 гр белтък.. чудесен източник на белтъци са: пилешко месо, риба, извара, яйца (белтъка само).

3. След като си осъзнал, че това което приемаш на ден като храна е по-малко от необходимото (като качество и количество), то сам ще осъзнаеш защо си слабичък и защо организма не си и помисля да “инвестира” в мускули. Раздели си храненията на 6 или дори 7, тъй като ще ти е ужасно трудно да се справиш с толкова храна :)

4. И понеже доста хора (може би 30%) във форума са против добавките, тъй като имат големи стомаси и нямат проблеми да приемат по 2-3-4 кг храна на ден.. за мен хранителните добавки са безценни, тъй като по този начин аз се храня с “нормална” храна по 3 (4 пъти на ден) а останалите 2-3 хранения ги замествам с леки (като начин на прием и незатормозяваща храносмилателната ми система) хранителни добавки.

Като извод.. първо се справи с програмата си за хранене и след това мисли какво да си купиш като добавка.. при всички случай ще са ти необходими: Гейнър, широкоспектърни амино киселини и витамини(с минерали). И незабравяй, че тренировка по-голяма от 1 час е нежелателна.
Ако имаш достатъчно парички, бих ти препоръчал и добър сурватъчен протеин за след тернировка + L-Glutamine за преди и след тернировка и Глюкозамин за възтановяване след тренировка.

П.С. Всичко което изброих се води натурално и до колкото е известно е напълно безвредно :) Междо другото всичко това тук е разисквано до болка.. така, че ако не ти е ясно нещо потърди по подробно.. Айде успех  :wink:

23.07.04
22:41

доста обширен отговор.похвално !
xlr8:чети тема НОМЕР 1 В ТОЗИ РАЗДЕЛ !
ТЯ ЩЕ ТИ ДАДЕ ИНФО КАКВО ДА ЧЕТЕШ. НАЙ-ЛЕСНО Е НАПРАВО ДА ПИТАШ, НАЛИ ?

Perlisite, моят отговор може би е малко извън темата, но въпреки това искам да отбележа, че според мен ако и да е много разпространен, даже и сред някои културисти,  методът за правене на диета основно по калориите никак не е точен(според мен). Не може да се каже, че примерно 10 ккал приети от шоколад и същото количество, приети от домати, ще се разградят еднакво в организма, ще бъдат усвоени еднакво и при разграждането си ще дадат същото количество енергия - защото ккал са си точно енергия на разграждането. Дори и за еднакви калории на млечен протеин и протеин от свинско месо не може да се каже това. Според ме е по - добре да си балансира типа телосложение и белтъчини/въглехидрати/мазнини като вземе предвид и досегашния си хранителен режим и целите, които си поставя - например мускулна маса, тренировки с голяма интензивност, изчистване от мазнините и т.н.

25.07.04
13:15

Разбира се :) Освен това в зависимост от метаболизмът му ще усвои едно количество, а ще приеме друго. Подобни изчисления са само подсказващи и насочващи. Като си направи сметките ще види че трябва да се храни доста по-сериозно, ще види, че е далеч от 2гр белтък/кг телесно тегло с досегашният си начин на хранене, ще подобри много неща в диетата. А едва след време ще свикне и ще усети точно колко му е необходимо и къде е границата на + и -, която тъй или иначе се променя непрекъснато. Смятам, че това което му предложих на xrl8 е оптимално начало.

25.07.04
18:38

а когато знаеш , че трябва да ядеш , а нямаш желание какво правиш.

25.07.04
19:40

Е, това е проблем в тоя спорт, не можеш да си позволиш да се храниш само когато си гладен, а по задължение. Но все пак ако не можеш да се справиш с това има някой продукти като Phytin-а на Софарма например, които имат положителен ефект върху апетита

25.07.04
20:07

[quote author=“MAKAPOB”]а когато знаеш , че трябва да ядеш , а нямаш желание какво правиш.

Аз вече отговорих :) пиеш суплементи.. аз по този начин си набавям близо половината от белтъка и въглехидратите.. иначе не бих могъл да изям толкова храна  :wink:

26.07.04
00:16

[quote author=“perlsite”][quote author=“MAKAPOB”]а когато знаеш , че трябва да ядеш , а нямаш желание какво правиш.

Аз вече отговорих :) пиеш суплементи.. аз по този начин си набавям близо половината от белтъка и въглехидратите.. иначе не бих могъл да изям толкова храна  :wink:

E kolko tolkova priemash ot prahovete ,che ne moze da izqdehs tolkova ?

26.07.04
01:20

[quote author=“emil_mlo”]E kolko tolkova priemash ot prahovete ,che ne moze da izqdehs tolkova ?

Ами 65кг * 2гр протеин = 130гр... два шейка всеки по 40 гр протеин и остават “само” 50гр да приема с храната.. което е около..
НАПРИМЕР:
2 кисели млека Данон Плодово (2х(3.6гр на 100 гр)*3) = 22гр (една кофичка е 300 гр)
200гр извара (0.15*200) = 30гр
И така 80+22+30=132гр... колкото усвоил.. усвоил.. все пак това са само белтъците.. иначе вместо 2 млека и 200гр извара.. можеше да бъдат 4 и половин кг извара.. но проблемът не е само до начина по които си го набавяш.. а и самото храносмилане.. например преди тренировка ако се натъпча като прасе ще ми е тежко да тренирам.. а така една чаша с протеин и/или гейнър и готово :)
Емо ти неможеш да разбереш по-слабите и злоядите хора :) трудно е да се храним с големи количества, които за теб може и да са нищожни :) т.е. не ми е приятно по цял ден да мисля за храна..  :shock:  Добавките са си нещо много хубаво и практично.. аз гледам като цяло да хапвам здраво.. и запушвам “дупките” с добавки  :D

26.07.04
13:07

To tva e bratle hranitelnite dobavki sa za zapulvane na dupkite, no ne e osnovno qdene. Sa mesoto si e meso i qicata sa sai qcia i tn. Inache zaloqtstvoto e vurpos na psihika ,takache ne bi trqbvalo da e problem.
po-zdravi

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1