24.10.18
19:47
Тежа почти 200 кг, на 38 години съм и реших да се променя драстично с ваша помощ, да пишат хора знаещи, шегите и гаврите за тялото са ясни, моля спестете ги, правописа е слаб не го гледайте, почвам тренировки и храната ще описвам , целите са сериозни, да видим как ще потръгне. Тренирал съм малко тенис, малко бокс, малко карате 4 години, борба 3,4 години. Постиженията преди няколко дни бяха лег 125 /5, клек 100/5, тяга 100/5 с мъка, че дърпам и корема на горе хахаха, други движения не съм замервал като килограми, това е старта.
Темата беше редактирана от Вили Николов на 24.10.18 20:29.
24.10.18
21:08
пробвай 8/16.
от 10 до 18 часа можеш да ядеш, а след това 16 часа нищо)! Като, разбира се избягваш хляб и хлебни, сладко, високо въглехидратни храни, като картофи, ориз...Можеш мазно да ядеш, например вратни пържоли, сланина и т.н. Яж много фибри! Пий много вода с тази “диета”. Това от мен.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 24.10.18 21:27.
Подигравки защо да има? Малко късно си се сетил, но си го направил, така че гледаш напред и това е.
Съветите са по-трудната част. Минавал съм по този път, но изобщо не съм стигал там, където си ти. Все пак някои неща не зависят от теглото.
Щом си здрав и можеш да тренираш, нищо не е изгубено. Важно е да запазиш мотивация, защото отначало свалянето е лесно, но после нещата се променят.
Общо взето в началото ти трябва калориен дефицит и силови тренировки без изхвърляне. Нищо сложно на теория. Трудното е да се спазва ден след ден без оправдания.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.10.18 21:15.
Хм, накъде - днес гледах “Моето 300 кг.тяло”. Цъках и се чудих, но какво да се прави. Няма оправдания. Явно има накъде да ходиш още...
НО ти се осъзнавай навреме - млад си! Можеш да постигнеш много. Както са казали истината е в калорийния дефицит. Започни да четеш много и не се отказвай!
Ето тук една вдъхновяваща история за 280 кг. млад българин, който се е взел в ръце(стискам палци да продължи с прогреса):
24.10.18
23:48
Вили, упоритост и късмет ти желая и аз.
На правилното място си попаднал, това е страхотно начало.
25.10.18
06:20
казано от Вили Николов на 24.10.18, 19:47:
Тежа почти 200 кг, на 38 години съм и реших да се променя драстично с ваша помощ, да пишат хора знаещи, шегите и гаврите за тялото са ясни, моля спестете ги, правописа е слаб не го гледайте, почвам тренировки и храната ще описвам , целите са сериозни, да видим как ще потръгне. Тренирал съм малко тенис, малко бокс, малко карате 4 години, борба 3,4 години. Постиженията преди няколко дни бяха лег 125 /5, клек 100/5, тяга 100/5 с мъка, че дърпам и корема на горе хахаха, други движения не съм замервал като килограми, това е старта.
Значи братле на 200кг няма никакво значение какво тренираш важно е нещо да се движиш и е достатъчно.Тренировките по никакъв начин няма да ти помогнат да свалиш забрави го това.Започни от най важното нещо.ЯДЕНЕТО!Всичко е от шибаното ядене и който ти каже друго лъже.Смени си всички калорични храни с нискокалорични и си купи едно електронно кантарче за да мериш всичко каквото ядеш.Почни да ядеш по 2000-2200 калории на ден и ще изчезнеш.Аз почнах от 145 кли и вече съм 115 за 6 месеца и съм във супер форма
Мнението беше редактирано от Stefan Raychev на 25.10.18 06:21.
Аз бих забравила на този етап за клек/лег/тяга. Избери тренировки / упражнения, които не нанасят допълнителен стрес (тежест) върху ставите ти, които и така носят свръхтежест (ходене, дърпане на скрипци, въжета....)
За храната има много варианти. Със сигурност ти трябват много фибри, вода.
Имаше един протокол за подобни на твоя случаи, който включваше МСМ (за подпомагане прочистването на черния дроб), ниацин (за подобряване на циркулацията) и интензивно потене, за да се извадят всичките “неща”, които ще се освобосят от черния дроб, извън тялото.
Мнението беше редактирано от Margi на 25.10.18 10:24.
Ходене по наклон, гребен тренажор и колело. Упражнения със собствена тежест, които можеш и леки тежести. По натам с по сериозни щанги.
Тренировките са всичко, не го слушай този с храната. Да, важно е да се намали и да се хапва по здравословно, но докато тялото не започне да тренира, никога няма да се почувстваш по добре, дори и с малко храна и килограми. След време ще може да си позволяваш повече неща, но сега трябва да си силен, щото не е лесно.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 25.10.18 08:36.
25.10.18
10:20
казано от Stefan Raychev на 25.10.18, 06:20:
Тренировките по никакъв начин няма да ти помогнат да свалиш забрави го това.
Уникална глупост!
25.10.18
11:08
казано от Вили Николов на 24.10.18, 19:47:
Тренирал съм малко тенис, малко бокс, малко карате 4 години, борба 3,4 години. Постиженията преди няколко дни бяха лег 125 /5, клек 100/5, тяга 100/5 с мъка, че дърпам и корема на горе хахаха, други движения не съм замервал като килограми, това е старта.
Щом си тренирал преди и тренираш и сега, значи нещата ще станат по-лесно. Колкото повече се движиш, толкова по-добре. На първо време изчисти храната от всякакви боклуци. Най-бърз резултат ще имаш с кетогенно хранене. Тренирай възможно най-често и стой далеч от сплитове, опитвай различни комбинации и протоколи за цялото тяло. Не се увличай с обем и откази.
Ще напиша и аз няколко реда, защото мисля, че мога да помогна, ако не с друго то поне с личен опит и допуснати грешки. От 130 килограма в момента съм на около 71 и то с пълна рекомпозиция.
1. Първият ми съвет е - приеми, че това е маратон - не е спринт. Много от хората опитващи се да свалят килограми и имащи сериозна мотивация прегарят още в началото - държат се на големи калорийни дефицити, свалят много килограми за кратко време, след което организма им се изтощава физически, те се изтощават емоционално, тялото им се адаптира и спират да свалят с бързи темпове и това ги кара да изгубят мотивация. Приеми, че това да промениш живота си е много дълъг процес, не става нито за 3 месеца, нито за 6 месеца, нито дори за година. На мен ми отне 3 години трансформацията. Свалих 50 килограма за 6 месеца, след което ми отне още почти 3 години да се боря с последствията от това бързо сваляне и да си рекомпозирам тялото.
2. Хранене - има много диети и съвети в мрежата - моят съвет е, дръж калориен дефицит с който ще сваляш килограми сравнително бавно и ще ти дава енергия. Някой беше споменал 2200 калории на ден - това за 200 кила човек, който очевидно е свикнал да преяжда е скандално малко. Та на него му трябват твърдо над 3.9К само да поддържа това тегло. Ако ще спортуваш под някаква лека форма всеки ден - според мен около 3,3К в началото ще е нещо по - разумно. Сваляйки килограми ще сваляш и калорийния прием - т.е. на всеки свалени 10-15 кила ще трябва да ревизираш спортната активност и калорийния прием.
Със сигурност извади от храната си чипсове, хамбургери, бял хляб, мекички, баници, “натурални” сокове, кока кола, енергийни напитки, вредни сладка и всякакви вредни храни. Според мен за такава дългосрочна цел - макронутриентите трябва да са балансирани - т.е. не съм никак съгласен със съветите да намалиш въглехидратите до минимум. Това е дълга битка и в нея ще имаш нужда и от въглехидрати. Просто ги използвай разумно, балансирано и винаги следи точно калорийния си прием - замения белия хляб, белия ориз, нормалните картофи и вафлите, съответно с чернен/ръжен хляб, кафяв ориз, сладки картофи и плодове. Също стреми се въглехидратите да са ти изнесени в ранните фази на деня - сутрин най-много, на обяд по - малко, вечер даже препоръчително без въглехидрати.
За твоите цели и за начало бих те посъветвал да имаш поне 5-6 хранения за деня - това ще ти помогне да преодолееш неистовия глад, който ще изпитваш в началото, като хубаво е последното ядене да е най-късно в 8 часа вечер. Нещо от сорта на - ранна закуска - плод, нормална закуска - около 900 калории, която включва и въглехидрати. Закуска в 10 часа - плод, Обяд - около 900 калории, следобедна закуска - салата или плод с по - ниска захарност, вечеря около 900 калории. Смяташ и гониш около 3,3 К калориен прием, ако се движиш активно. За основните яденета - обяда и закуската нека са балансирани - да имат и въглехидрат и протеин и мазнини, вечерята - с по - малко или нулеви въглехидрати.
3. Физическа активност - на тези килограми аз бих започнал с ходене - говорим за целенасочено ходене с добро темпо - около 6-6,5 км. час. За час-час и половина всеки ден. Хубаво е да имаш 2 или 3 дни с 2 часа плътно ходене. Много е важно да имаш физическа активност, която ще забърза метаболизма. Също така тези калорийни приеми от горните точки са на база, че активно се движиш. Можеш да смениш и някои от дните с плуване по около час на ден. Доколкото прочетох май имаш опит в залата, така че би било още по - добре ако можеш част от дните да вкараш кръгови тренировки с тежести. Може да е веднага, може и на по - късен етап. Внимателно с тежестите и внимавай да не претренираш.
Може да си водиш дневник в сайта - така ще проследяваш прогреса, ще споделяш проблеми с хранителен режим, тренировки и ще получаваш съвети и подкрепа от хора, които имат известен опит.
Това е от мен, надявам се да съм бил полезен. А да - съветите за прием на много вода и поемането на фибри не само, че са валидни, но са и супер важни.
Успех!
Мнението беше редактирано от ND1452 на 25.10.18 11:38.
Колега, за този изчерпателен пост, Вили трябва да почерпи, или поне да даде половината торта на нас 🙂
25.10.18
15:27
На 198 ще почерпи без подкана, сигурен съм.
И на 100 и надолу.
25.10.18
15:47
Няма значение кога ще яде въглехидрати, сутрин, обед, вечер, все тая. Важното е да не ги яде. Месо, яйца, риба, зеленчуци, ама не картофи. И умерени, но редовни силови тренировки са достатъчни.
25.10.18
18:42
казано от Alexander Krastev на 25.10.18, 15:47:
Няма значение кога ще яде въглехидрати, сутрин, обед, вечер, все тая. Важното е да не ги яде. Месо, яйца, риба, зеленчуци, ама не картофи. И умерени, но редовни силови тренировки са достатъчни.
.
То проблема е, че имам дни без ядене , примерно с 2000 ккал, и то от месо и ориз, а следващите дни са 5000 ккал от сладко и без тренировка.
25.10.18
21:43
казано от Вили Николов на 25.10.18, 18:42:
.
То проблема е, че имам дни без ядене , примерно с 2000 ккал, и то от месо и ориз, а следващите дни са 5000 ккал от сладко и без тренировка.
Значи то от теб си зависи ако ядеш по 5к калории и 300 ще стигнеш.2000-2500 повече не ти трябват само чисти храни не преработени и пакетирани .....
Мнението беше редактирано от Stefan Raychev на 25.10.18 21:44.
казано от Stefan Raychev на 25.10.18, 21:43:
.
То проблема е, че имам дни без ядене , примерно с 2000 ккал, и то от месо и ориз, а следващите дни са 5000 ккал от сладко и без тренировка.Значи то от теб си зависи ако ядеш по 5к калории и 300 ще стигнеш.2000-2500 повече не ти трябват само чисти храни не преработени и пакетирани .....
Братле, колегата преди това е писал че на тези килограми този скок ще му е много труден. Може би не е добра идея да скача на толкова малко. Аз съм 71 килограма и приемам поне 2500, ти искаш един човек на 200 кг да скочи директно на толкова. Той ще се повреди бе .. не е ли по добре както е писал колегата постепенно да намалява калорийния прием ?
Само да добавя две неща:
1. Относно въглехидратите - човека има да сваля 120 кила, ще мине поне през две плата и ще му се наложи да сменя хранителни режими.
Не мисля, че е необходимо да му вадим въглехидратите още в самото начало. Достатъчно ще му е тежко, че ще трябва да яде под час, да не яде след 8 часа, ще го дерзае глад и ще трябва да се движи всеки ден, без оправдания. Има време - като стигне плата ще сменя хранителни режими.
Изкарването на въглехидрати е по - ефективно със сигурност, но това е маратон, не спринт. Не познавам човек, който да е завършил маратон тръгвайки на спринт, или белотаджия тръгнал с 2 голи валета да е изкарал играта 🙂
Frankly speaking, когато бях 130 кила, само от факта, че спрях вредните храни, сладкото, свинското месо, смених белия хляб с черен и започнах да ходя пеш до метрото (15 минути от вкъщи), а не с колата започнах да топя килограми. Без да броя калории и без никакъв спорт.
2. Това да тръгне още от сега на 2200 калории е абсолютно безумно. Чисто теоретично, ако въобще издържи психически и не започне да му прилошава, то със сигурност ще свали много килограми за отрицателно време (това ще му донесе в най-безобидния случай увиснала кожа).
На първо плато няма да има ход с който да го прехвърли и когато се откаже от диетата, не само ще се върне на 200, но се басирам, че ще трупне и бонус 20 кила отгоре.
Мнението беше редактирано от ND1452 на 26.10.18 14:59.
26.10.18
21:44
казано от kaloyan на 25.10.18, 22:38:
казано от Stefan Raychev на 25.10.18, 21:43:
.
То проблема е, че имам дни без ядене , примерно с 2000 ккал, и то от месо и ориз, а следващите дни са 5000 ккал от сладко и без тренировка.Значи то от теб си зависи ако ядеш по 5к калории и 300 ще стигнеш.2000-2500 повече не ти трябват само чисти храни не преработени и пакетирани .....
Братле, колегата преди това е писал че на тези килограми този скок ще му е много труден. Може би не е добра идея да скача на толкова малко. Аз съм 71 килограма и приемам поне 2500, ти искаш един човек на 200 кг да скочи директно на толкова. Той ще се повреди бе .. не е ли по добре както е писал колегата постепенно да намалява калорийния прием ?
Ми и аз ги гледам разни дупета по 3500 ядът за да държат мускули а са на по 80 кила без мазнини...Казвам го от опит бях 145 преди 6 месеца в много от дните съм бил на 1800 калории .Споко има от къде организъма му да черпи енергия АМА ЯКО.В 2000 калории има и пържоли и яйца и плод и зеленчуци ...Колкото по бързо дръпне надолу толкова по добре
28.10.18
11:59
Така... дойде моментът за старт, днес приготвих пилешко филе и ориз на фурна, идеята за утре храната да бъде 200 гр. ориз, 100 овесени трици,300 гр. Пилешко филе, 1 кисело мляко и 2 яйца, това ще бъде, връзва ми се около 7 лв. Предполагам ще съм гладен, но нямам друг избор, в момента и финансите са зле, на ден ще отделям до 7-8 лв. за храна.Всички продукти са в сурово състояние.
Мнението беше редактирано от Вили Николов на 28.10.18 12:00.
28.10.18
14:13
Гледай положително, ограничения бюджет ще спомогне за орязване на храната.
Ще е още едно оправдание за пред ума- няма пари, няма да ям.
Давай смело напред.
28.10.18
16:08
Не е хубаво да отслабва бързо, защото кожата няма да успее да се прибере, а като висне, оправя се само с операция 🙂
28.10.18
17:01
казано от Carbohydrate на 28.10.18, 16:08:
Не е хубаво да отслабва бързо, защото кожата няма да успее да се прибере, а като висне, оправя се само с операция 🙂
Като увисне кожата ще се завивам с нея, както казва колегата, мисли положително.
29.10.18
17:39
Лег:
60кг/12, 80/10, 100/8, 120/5, 130/1
Полу лег с лост
40/12, 60/10 ,80/8, 90/5
Крос оувър 4 серии по 12
Пек дек :
4 серии по 12
Леко ръце, рамене, плахи опити за коремни преси и това беше. Храната както я описах вчера, беше си глад, но започнах успешно.
31.10.18
10:27
Какво мога да кажа за краткото време с режим и тренировки, наблюдавам спад на глезени, колена , пръсти на ръцете, тоест изхвърлих поне 2,3 литра излишна вода. По отношение на тонуса нещата са ок, глада ме мъчи все още, но се чувствам жив и доволен, че правя нещо за себе си. Изкушенията са на всякъде, особено за сладко, но се замислям за миг и не се предавам ( за сега) .
13.11.18
11:06
Тренировки имам 4 пъти седмично. Храната е добре, на кантар съм под 190кг. вече. Продължаваме напред.
13.11.18
16:56
Искам да попитам хората запознати с нещата, какво мислите за пилешките воденички и сърчица като заместител на месото в менюто? Както споменах бюджета е доста орязан, благодаря предварително.
13.11.18
17:09
Аз не съм, който да ти даде много инфо за спорта, но съм готвач и ги смятам за страхотни месо.
Лошо е обаче че са най- вкусни пуржени, а при теб не е оферта.
Затова пък мошещ да ги ядеш сварени и задушени с масълце и чесън, мноооого масло и мноооого чесън.
Не знам дали са много холестеролни, но са добър протеин.
Все пак сърцето отива при ловеца убил животното, символите са такива с причина.
Едит:
Сега пък като се замисля за качеството на птичето месо в БГ, може би не са номер едно избор, защото според мен всички неприятности се трупат в органите най- много.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.11.18 17:21.
Според мен са ОК. По-добре пилешки воденички, отколкото 190-200 кила. 🙂
Браво за първите свалени 10 килограма и за желанието да промениш начина си на живот!
Мнението беше редактирано от Елена на 13.11.18 17:31.
17.11.18
14:02
Да обобщим какво се случва до момента, килограми свалени 13, сила не спада, даже се връща на повечето упражнения, НО нарочно с главни букви, от добрата храна и тренировки имам желание за тичане,скачане, бокс, борба, бадминтон, Абе кой каквото каже, най-общо живее ми се и се наслаждавам на всяко движение.😀😀😋
17.11.18
14:22
Браво, машинаааааааа.