Стягане на тялото

Здравейте! Момиче на 16 години съм, даже почти 17 и мога да се определя като слаба - около 53 кг , а съм доста висока - повече от 175 см.  Винаги съм си изглеждала слабичка, единствено качвам в коремната област, но беше в някаква граница. Напоследък започнах да ям много и забелязах повече качване в корема, фигурата ми се изгуби и се личи че има какво да махам. Освен това искам да коригирам дупето си - не очаквам някаква грамадна промяна, просто искам да го дооформя и стегна, възможно е с да се уголеми малко. Смятам да почна да ходя на фитнес , но не знам от къде са започна. Прочетох вашите ръководства, но за храненето имам голям проблем. Мога да спра да газираното, снаксовете , въобще по-вредните храни , а не и мазнини. Познавам хора, които ядат изключително много и вредни нешаъ, но ходейки на фитнес поддържат форма. Възможно ли е без особено правилно хранене да се постигнат резултати въобще?

“Правилно хранене” е разтегливо понятие. Зависи до кого се отнася и какво се влага в определението.

Също така съвсем не е желателно да изключваш мазнините от менюто си, но пак зависи какво ти разбираш под “мазнини”.

Сподели как се храниш сега, защото може само да гадаем.

И не, ако храненето е наистина небалансирано, неподходящо, лишаващо организма от незаменими вещества, тренировките не могат да компенсират.

31.10.18
09:52

Здравей,
Ако си оправиш храненето без боклуци и имаш физическа активност за 4-6 месеца ще видиш резултати!
Не е редно да се сравняваш с други хора, доста неща са до ген, но на 17 години нещата са доста различни от 27. Тези твои приятелки, ако продължават с джънк храната след години няма да имат жизненост и “стегнато тяло” - това е закономерно.

Чети още и не се отказвай да се вземеш в ръце на време! 🙂

казано от Вероника Налбатска на 31.10.18, 08:43:

“Правилно хранене” е разтегливо понятие. Зависи до кого се отнася и какво се влага в определението.

Също така съвсем не е желателно да изключваш мазнините от менюто си, но пак зависи какво ти разбираш под “мазнини”.

Сподели как се храниш сега, защото може само да гадаем.

И не, ако храненето е наистина небалансирано, неподходящо, лишаващо организма от незаменими вещества, тренировките не могат да компенсират.

Ами освен неприемвлите количества шоколад, под мазното визирам пържени картофи и всякакви такива храни които са пържени, пица, хапки. В семейството се яде разнообразна храна, но ми е трудно да не ям спагети или нещо калорично. А осъзнавам, че трябва да намаля приема на тези храни, не напълно да ги спирам.

казано от Radost на 31.10.18, 09:52:

Здравей,
Ако си оправиш храненето без боклуци и имаш физическа активност за 4-6 месеца ще видиш резултати!
Не е редно да се сравняваш с други хора, доста неща са до ген, но на 17 години нещата са доста различни от 27. Тези твои приятелки, ако продължават с джънк храната след години няма да имат жизненост и “стегнато тяло” - това е закономерно.

Чети още и не се отказвай да се вземеш в ръце на време! 🙂

Да, и аз мисля , че наистина е време да намаля приема на тези храна, просто ми е мн трудно с това какво се готви у дома, иначе в училище гледам да ям нещо леко и полезно.

31.10.18
15:47

Вредната храна рано или късно си показва своето, на 16 е хубаво, че си е замислила да го промениш или да го стесниш в някакви допустими граници.
И аз познавам видимо “слаби хора”, при които обаче храненето със снаксове и аспартам се е отразило доста видимо в миризмата, цвета, еластичността на кожата, потта дори, развалени зъби, белещи се нокти, мазна, замърсена кожа и не на последно място така видимия от всички целулит.  Всеки го удря на различно място... Тук, където работя има хора, които като си отворят устата и всичко приключва, до голяма степен лошият дъх се дължи на разстроен корем и стомах, неправилно хранене и т.н.

казано от Блажка на 31.10.18, 15:47:

Вредната храна рано или късно си показва своето, на 16 е хубаво, че си е замислила да го промениш или да го стесниш в някакви допустими граници.
И аз познавам видимо “слаби хора”, при които обаче храненето със снаксове и аспартам се е отразило доста видимо в миризмата, цвета, еластичността на кожата, потта дори, развалени зъби, белещи се нокти, мазна, замърсена кожа и не на последно място така видимия от всички целулит.  Всеки го удря на различно място... Тук, където работя има хора, които като си отворят устата и всичко приключва, до голяма степен лошият дъх се дължи на разстроен корем и стомах, неправилно хранене и т.н.

Това ме накара доста да се замисля какво ям и как всъщност искам да изглеждам и да се чувствам. А понеже аз имам много малко целулит около дупето, възможно ли е да го залича чрез трениране?

И още едно питане, което не мога да си изясня. Ще се старая вече да се храня по-здравословно, но в момента не знам накъде да се обърна. Аз нямам нужда да отслабвам, само са стопя мазнините около коремната област, а след това да се стегна или да натрупам маса за да си оформя , както и дупето, така к цялото тяло, така ли?

31.10.18
19:16

Здравей Александра.
Изчистването на мазнините става на първо място чрез правилно хранене ако добавиш и някакъв спорт ще стане по бързо.Стягането съответно се получава чрез тренировки с тежести.Общо взето храненето и тренировките вървят ръка за ръка ако искаш добри резултати.

01.11.18
11:10

казано от Александра Николова на 31.10.18, 17:55:

казано от Блажка на 31.10.18, 15:47:

Това ме накара доста да се замисля какво ям и как всъщност искам да изглеждам и да се чувствам. А понеже аз имам много малко целулит около дупето, възможно ли е да го залича чрез трениране?

Храната ще я оправиш постепенно, ще почетеш оттук-оттам, ще събереш информация.
А тренировките за задължително, активен начин на живот ще те предпази първо от болести, после от отлагане на мазнини и оформяне на тялото.
Когато органите ти функционират правилно ще си проличи и във външния ти вид.

Благодаря на всички за споделените съвети! Наистина се опитвам да си изградя навик, но ми е доста трудно като чета и понякога се обърквам. Попаднах във вашия сайт на вашата нисковъглехидратна диета, доколко разбрах подпомага за топенето на мазнини. Нужно ли е да я спазвам и аз, тъй като аз съм си слаба, единственото място с натрупани мазнини ми е коремната област? Или прости да си продължа с разнообразното и внимателно хранене като сведа всички боклуци до минимум и тренировки?

По-скоро се насочи към равномерно балансиран режим.

Казваш, че си прочела ръководствата. Включително и това за храненето ли?
Защото то доста ясно посочва първите стъпки, по които да тръгнеш.

казано от Вероника Налбатска на 02.11.18, 17:36:

По-скоро се насочи към равномерно балансиран режим.

Казваш, че си прочела ръководствата. Включително и това за храненето ли?
Защото то доста ясно посочва първите стъпки, по които да тръгнеш.

Прочетох ръководството ви и от него разбрах, че всеки вид храна трябва са присъства на едно хранене, разбира се в различни количества. Но след като попаднах и на диетата , при която се намляват храните , съдържащи въглехидратите, се обърках вече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1