Възстановяване на кръв

17.03.06
03:51

Здрасвейте ! Знам,че темата не е точно за този форум,но смятам,че тук има доста хора,които могат да помогнат
Та проблема тук е,че от 15 дни насам съм подложен на сериозни стоматологични манипулации,като през ден съм на зъболекар и при всяко посещение губя доста кръв,в понеделник се стигна даже до припадане,падна ми кръвното,за пръв път в живота си припадам и се поуплаших.Знам,че шоколада се препоръчва за възстановяване на кръв,приемам го,но сякаш не е достатъчен и ако знаете други начини (за предпочитане са естествените,без химия и хапове) ще съм ви благодарен да ги споделите.

17.03.06
08:05

Витамин B12 и храни, богати на желязо ще стимулират производството на еритроцити...иначе се съмнявам да има нещо, което може да помогне кой знае колко, кръвта се възстановява с времето, гледай периода със загубата на кръв да не е много продължителен.

17.03.06
08:46

количествено кръвта се възстановява за няколко часа, а за качествено .... зависи от много неща.
любопитно ми е какви са тези зъболекарски интервенции, че толкова кръв да губиш :shock: няколко пъти съм давал кръв по една банка без никакви ядове.
за възстановяване, освен шоколада, сокове,плодове, витамини .... здрава храна

TW

17.03.06
09:17

Направи едно-две  яденета с месо и вино  като за десерт хапни шоколад
По добьр начин от това няма

ZW

17.03.06
10:22

Даряването на кръв пречи ли на мускулния растеж по някакъв “сериозен” начин ? Ако се възстановява само за няколко часа, значи мога да дарявам кръв без да се притеснявам, че ще има някакъв спад във формата така ли ?

17.03.06
10:27

[quote author=“zwei0”]Даряването на кръв пречи ли на мускулния растеж по някакъв “сериозен” начин ? Ако се възстановява само за няколко часа, значи мога да дарявам кръв без да се притеснявам, че ще има някакъв спад във формата така ли ?

Възстановява се количеството, тоест допълва се с вода.

17.03.06
16:59

[quote author=“Unruly”]Витамин B12 и храни, богати на желязо ще стимулират производството на еритроцити...иначе се съмнявам да има нещо, което може да помогне кой знае колко, кръвта се възстановява с времето, гледай периода със загубата на кръв да не е много продължителен.

ок,значи спанак и витамин Б12
http://i.data.bg/forum/images/smiles/icon_thanks.gif

17.03.06
22:09

Когато се дава кръв , от пункта получавате шоколади, незнам дали е за въстановяването на кръвта, или да се вдигне кръвната захар (да не припаднете)

17.03.06
23:00

Според мен няма някаква рецепта, просто стабилно хранене с повече месо и животински/качествени/ продукти.

И междо другото не мисля , че е добре да се тъпче човек с шоколад, надали ще помогне толкова много.

Просто добро и обилно хранене, доколкото ти е възможно все пак за зъболекарски истории става въпрос.

Успех/

18.03.06
05:27

Яж свински черен дроб

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1