Благодаря за насоките, keep trying.
Та за 2 дни дойдоха моите щангети или там каквито са(от Декатлон са, бяха последна бройка и цената е добра). Определено са твърди и стабилни и според мен си вършат работата.
Качвам клип с опит за тяга - ще се радвам да дадете акъл. Нещо последните седмици се обърках какво да правя - румънска или класическа тяга и май става нещо ....средно.
Само да поясня,че не ми тежи като смазващо и не знам защо се клатя така.
Днешна тренировка: Комплексна
Клек 8 @38 кг.; 3 х 5 @48кг
Тяга 11 @38 кг ; 3 х 5@58кг
Арнолд 3 х 8 х 2х6кг
Флайс полулег 3 х 12 х 2х6кг
Лежанка наклонена 3 х 5 @28 кг
Гребане от стоеж гири 3 х 12 2х8кг
Екстенция с и без 6 кг.топка 3 х 10
Бицепсово сгъване 2 х 25 х 2х5кг
Трицепс въже 3 х 12,15 @20
Ренегатско гребане 3 х 12 х 2х5кг
Храна - зле.
Основни хранения - добре(яйца, извара, домат, лук, магдаонз, 2 малки пържоли, домашна лютеница, синьо сирене).
Десерти - от Лидл изкушения като еклери, няколко коледни бисквити, домашно кремче д-р Йоткер и не ми се смята днес.
05.12.18
14:29
Радост, това е мъртва тяга, нали 🙂
На мен ми се струва (не се вижда добре), че гърба не е прав. Опитай да събереш лопатките и да изпъчиш гърдите. На първата серия изглежда, че увисваш на лоста. Също ми се струва, че лактите ти не са заключени.
05.12.18
15:09
Тягата ти е трагедия. Дърпаш на кръст, с отпуснат гръб и корем, не оставяш лоста на земята, което от своя страна само влошава положението. Разгъването на краката изпреварва разгъването от таза, което пък е основното движение в тягата. Вратът ти не е в неутрална позиция.
Благодаря за насоките. Ще се стягам и още опити, с по-малко тегло за техника.
Ина, трябваше да е румънска, но съм объркана между двете 🙂
Мнението беше редактирано от Radost на 05.12.18 16:22.
05.12.18
16:53
Към изброеното от Джеймс бих добавил и това, че при стартова позиция лоста е твърде далеч от теб, би трябвало да е по средата на стъпалото, а при теб идва горе долу на върха на пръстите.
Мнението беше редактирано от Иван Благов на 05.12.18 17:00.
05.12.18
17:08
Oх, най- сетне сядам на клавитатура.Чудесно е , че Хинкс се е включил и ти е посочил най-важните точки. Като човек, вдигал също така криво много дълго време, ти казва, че от това полза няма. Снимай се всеки път, когато правиш упражнението, докато не видиш истинската техника. Постави камерата така, че да те хваща в цял ръст- в момента половината движение не се вижда. Изглежда сякаш се опитваш да правиш румънска тяга, но прекалено ти тежи и всичко увисва на кръста.
Кобрата ме мотивира винаги, дори да не са положителни нещата 🙂
Според теб дали да спра да правя едната и да заложа само на мъртва 2-3 седмици, докато изгладя?
05.12.18
19:33
Хахаххахаха, добре казано 🙂
Toва са различни упражнения, какъв е смисълът да ги заменяш едно с друго? Работи си по техниката на всичко, което правиш. 2-3 седмици е доста оптимистично, пък и тяга се прави оптимално 1-2 седмично, все пак не се подготвяш за състезание по силов трибой , а и включваш още 15 упражнения. Поне десетина тренировки за техника ще трябват- за начало.
Обичайно свежо се чувствам след тренировката.
Да се похваля с няколко егоистични покупки от тези дни:
* Инфантилен коледен поларен пуловер. Толкова е удобен, 2ри ден не го свалям. Силно се надявам да не е домашна дреха, че няма да ми за първи път.
* Обувките за тежести, за които споменах. Доста са твърди, но се усещат мега стабилни, това е моделът:
900 strong
* Mp3 player слушалки с тяло. От няколко месеца се чудя на нещо “спортно” за разходки, колоездене, в залата и да не използвам кабел. Модел: Sony Sport
Ами супер е, няма как да съжалявам. Имах леки колебания дали тапичките ще са ми ОК, но е доста удобно. В залата днес един беше с телефона и отделно безжични слушалки, но по този начин си вързан пак за телефона. Иначе аз сменям mp3 плейъри през 6-8 месеца, много ги чупя или губя.Последните 2 бяха страхотни мини iPod Shuffle, за съжаление не издържаха при мен, а и вече са спрени от производство.
Ето един поздрав с нещо от плейлистата:
Та днешната тренировка беше добре натоварваща. Усещам лек прогрес в силата от тези дни спрямо последните месеци и седмици, в желанието за повече повторения със същата тежест.
10 мин стъпала (22 етажа показва, не е много, но пак е раздвижване)
Едностранно придърпване на скрипец от седеж(на ръка) 3 х 10 @15 кг
Гребане дъмбел опора (на ръка) 3 х 10/12 @12 кг
Хориз.лежанка 4 х 5-6 @28кг
Кик бек стоеж 3х 10 @2х6кг
Арнолд 3 х 8/10 @2х6 кг
Разтваряне ръце встрани от стоеж 2 х 10 @2х5кг
Повдигане крака и таза нагоре - 4 x 15
Планк 4 х 45 сек
Заден планк 2 х 45 сек; 2 х 60 сек. - подценявах го, но ме натоварва добре
10-12 мин стречинг
Храна - малко по-добре от вчера.
Крем супа от доста зеленчуци, скир, костен бульон, синьо сирене за вкус.
100-110 гр домашен суджук, 2 малки пържоли, 200 гр.извара, домат, чушка, 2 яйца.
Десерти през деня: половин ябълка, 2 бонбона в офиса, 1 нискокалоричен протеинов бар( Aptonia от Декатлон). 4 кафета със суха сметана.
06.12.18
11:24
казано от Queen Cobra на 05.12.18, 17:08:
Изглежда сякаш се опитваш да правиш румънска тяга, но прекалено ти тежи и всичко увисва на кръста.
Щом виждаш румънска тяга на клипа, значи имаш доста развинтено въображение 😄 ...Или не знаеш какво е румънска тяга 😄
Мнението беше редактирано от James Hinks на 06.12.18 11:30.
06.12.18
15:31
казано от James Hinks на 06.12.18, 11:24:
Щом виждаш румънска тяга на клипа, значи имаш доста развинтено въображение 😄 ...Или не знаеш какво е румънска тяга 😄
По-скоро се опитвам да си обясня какво виждам 🙂 Щото съм правила същото, че и по зле 😄 😄 😄
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 06.12.18 16:07.
Не съм по оправданията, но днес беше нервен ден. Отивам болна в залата и докато съм в съблекалнята майка ми се обажда, че е с малкия пред блока. Гняв и ужас!
Тук е моментът да отбележа, че собственикът на фитнеса не ме таксува(нулира ми Мултиспорта за днес или поне ще мога да го ползвам сега). В коя верига правят така?
Ако успея до 20 ч да отида до залата, ще направя половин тренировка или повече. При мен няма съжаление, ако тренировката е била “половинчата” или не на макс. По-добре да се отиде, отколкото да се търсят оправдания. Само че мъжа още прави риба и не му се вижда кога ще гледа детето.
Иначе от вчера съм болна. Взимам трахизан, упсарин, нурофен и чай с лайка, лимон и мед. Тежката артилерия ще е онова зелено нещо за гърло(Гарфорин или нещо такова), мисля че е токсично, но винаги ми помага при по-тежки състояния.
Мнението беше редактирано от Radost на 06.12.18 18:45.
А защо отиваш болна в залата??
Хората отиват там за да направят нещо полезно за себе си, а ти - да разпръскваш вируси?
Мнението беше редактирано от Margi на 06.12.18 18:47.
казано от Margi на 06.12.18, 18:46:
Хората отиват там за да направят нещо полезно за себе си, а ти - да разпръскваш вируси?
На кой му пука за хората, важното е да се свърши това, което човек си е наумил. Да не говорим че да тренираш болен, в повечето случаи не е най-добрата идея.
Мнението беше редактирано от Splash на 06.12.18 19:12.
казано от Splash на 06.12.18, 19:12:
казано от Margi на 06.12.18, 18:46:
Хората отиват там за да направят нещо полезно за себе си, а ти - да разпръскваш вируси?На кой му пука за хората, важното е да се свърши това, което човек си е наумил. Да не говорим че да тренираш болен, в повечето случаи не е най-добрата идея.
Ако трябва да съм откровена, не ме бърка кой какви решения взема за собственото си здраве.
Но се вбесявам, когато аз здрава трябва да нося маска или да си взема болничен, защото болните са решили да се лекуват от грип с йога (или в случая с фитнес). Гледат ме накриво когато им подам маски и им кажа да ги сложат когато седят в общото пространство на студиото (през което дневно минават между 150 и 200 човека!)...пречили им да дишат, и се сърдят когато ги помоля да не влизат болни в мой клас, защото там ще има още15-20 човека, а и аз никак не искам за вторипът да ме заразяват докато преподавам.
Това ми е болна тема всяка зима, но тази година съм още по-крайна. 😤????😡
Мнението беше редактирано от Margi на 06.12.18 19:25.
07.12.18
13:11
И аз си помислих, че ми прилича на нещо между румънска и мъртва тяга, но понеже не съм от най-компетентните и реших само да гледам и да чета какво се случва 🙂
В началото е доста объркващо с тези две упражнения като си напълно начинаещ. Много са подобни, ако ги правиш с лост.
Сега правя румънката с дъмбели, а мъртвата малко съм я оставила.
Май, ще взема и аз да се заснема.
Давай, Радост!
Всяко чудо за 3 дни. Вече съм добре и пак на път. Хубаво е, че в градчето, където съм, има зала, която работи с Мултиспорт 🙂
Ще мъча тягата, но както ми е по програма - 1 или макс 2 пъти седмично. Ще направя клип с няколко серии и тогава ще кача.
Сега прочетох критиката на Марги - права си! Ще си взема бележка да не се правя на Вирус гърл. При мен нещата са такива, че залата ми действа като перфектна терапия срещу стрес и нервност. А с пътуванията до голяма степен преборих агорофобия и панически без медикаменти и след доста време търсене на начина. Така че няма да ходя в зала болна, не е коректно наистина 🙂
Мнението беше редактирано от Radost на 08.12.18 12:33.
08.12.18
15:05
За първи път виждам някой да реагира на критиката за вирусоразпръскването с “права си, ще си взема бележка”.
Обикновено започват да се защитават яростно и да обясняват как така или иначе “всички са болни и ходят”, и ми иде да ги удуша 😃
Да ти кажа аз много неща научавам в този форум и в залата, неща, които явно се подразбира да са дошли с годините, но ни е било удобно да не спазваме 🙂 Например да си прибираме нещата по местата(в случая визирам тежестите), да изчакваме ред(напр. за за лежанката) и т.н. В случая с вирусите е много обширна тема, особено ако влезем във филма “болно дете сред други деца” - дерат очи и скубях коси хахаха
08.12.18
16:46
Хохо, сещам се, когато децата бяха на ясла и градина. И като ги закараме и започнем да ги преобличаме, някое друго дете примерно се разкашля и майка му: “Ехе, какво става, задави ли се, от къде тая кашлица, до сега нищо ти нямаше” 😎 А то текат сополите и зачервило очите.....абе да го пробута там, да го вземат 😃 Масово са така, а и не е правилно, ама много работодатели хич не ги търпят такива-влизат в положение, но си искат някой да им работи.
Някои хора ги разбирам - нямат баби, дядовци, роднини, работят за 600-800 лв. и нямат избор реално. Не е най-приятното нещо, но аз за дете никога не съм правила драма. Даже преди 1 месец в детския център казах на една майка да си пусне хремавото дете, което гледаше към играчките изолирано(не знам защо изобщо бяха дошли в кафенето към центъра). Все пак ако има да се разболява някой, ще се случи и няма да се мре. А моите деца до 3-4 годишна възраст са далече от целодневни ясли и градини, няма смисъл през 2 седмици болни. Но да не изпадаме в за/против яслите, щото става страшно 🙂
Мнението беше редактирано от Radost на 08.12.18 19:02.
Искам да ви попитам, ако искам да намаля въглена, целя да е под 50 гр ден, но като вариант за десерт/закуска оставя био овесени ядки със сушени плодове(15 гр или 1 супена лъжица към кис мляко) - това ли е оптималното? Дотолкова, че да не се чувствам в диета. С основната храна съм идеално, но десертите ми куцат. Ето един продукт за пример : Мюсли без захар
Също така добре ли е да заменя мед в чай със стевия?
И какво значи при НВД, че някои белтъци или фибри отивали в графа въглени...?
ПП: днес съм изяла поне 110 гр коледни сладки. Недоволна съм от развалянето на рутината и досегашните навици.
08.12.18
22:19
Хапвай сметана със стевия за десерт, ако държиш да има такъв, или само ядки без сушени плодове. Макар че не смятам, че някой трябва да се мъчи с нвд самоволно 🙂 За закуска 4-5 яйца и кашкавал/ моцарела/сирене са идеалният вариант за мен. Ако си под 50 гр. въглен, оползотвори го добре- зеленчуци и пак зеленчуци,
Не знам какво е това залитане по био варианти на най-простите храни. Био храните по никакъв начин не са по-полезни, нито с по-висока хранителна ценност от нормалната храна, 20 лв кило мюсли? При положение че овесът струва по-малко от 2…
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 08.12.18 22:23.
казано от Radost на 08.12.18, 21:54:
Искам да ви попитам, ако искам да намаля въглена, целя да е под 50 гр ден, но като вариант за десерт/закуска оставя био овесени ядки със сушени плодове(15 гр или 1 супена лъжица към кис мляко) - това ли е оптималното? Дотолкова, че да не се чувствам в диета. С основната храна съм идеално, но десертите ми куцат. Ето един продукт за пример : Мюсли без захар
Много ли държиш на овесените ядки? Аз преди ядях овесени ядки за закуска и след 2 часа пак бях гладна. Още повече, че в съчетание с кисело мляко няма да се получи богата на протеин закуска, а протеинът засища. Фибри можеш да си набавяш и от други храни. За мен няма смисъл от овесени ядки.
Също така добре ли е да заменя мед в чай със стевия?
Ако ще орязваш въглехидратите, даже е препоръчително.
И какво значи при НВД, че някои белтъци или фибри отивали в графа въглени...?
Това не знам. Вероятно е грешка.
Сметана със стевия звучи доста сухо, как се яде това 🙂 Та кое е кофтито на малко количество сухи плодове, ако успея да удържа въглена като число и да кажем да е до обяд? Нещо във фруктозата?
Елена, държа на този десет/закуска дотолкова, че ми остана като единствения десерт, който обичам и ми е наистина вкусно. Понякога слагам 100 гр кис мляко + 100 гр скир + 15 гр овесени с някаква есенция. А за цената реално 8-10 лв, колкото е пакета ми стига за цяш месец. Някои хора имат подобна закуска 10 лв примерно Старбъкс кафе и някоя гадост от там.
Дотук звука като адвокат на овеса... Чудя се какво по моя вкус и като десерт мога да консумирам при НВД
Мнението беше редактирано от Radost на 08.12.18 22:31.
08.12.18
22:30
казано от Radost на 08.12.18, 22:25:
Сметана със стевия звучи доста сухо, как се яде това 🙂
С лъжицата 🙂 Няма нищо по-вкусно от кофичка квасена сметана, без нищо друго. Ммм
Та кое е кофтито на малко количество сухи плодове, ако успея да удържа въглена като число и да кажем да е до обяд? Нещо във фруктозата?
Пробвай и ще разбереш.
То може да си набавиш въглена и от 100 гр/ шоколад, но защо?
Като изкараш 2-3 месеца режим, ще прецениш. Засега всичко е теоретизиране,
Фибрите също си ги броиш, те са си въглехидрат, усвояват се и носят калории
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 08.12.18 22:31.
Ето това е за мен перфектния вкусов НВД ден. Четох и още чета, че за НВД е достатъчно 1 В/ден/телесно тегло, което при мен не е малко - около 60-65. Единствените проблеми са ми десертите, както писах. Като се прибера се хващам в ръце и зареждам хладилна с чиста храна и в шкафа никакви боклуци. Инструктирала съм домашните да не носят вкъщи коледни сладки от Лидл, щолени и кремчета Йоткер. Мисля, че няма да стигна до кетозата, но поне до намаля въглехидратите.
09.12.18
08:10
1500 ккал за 65 кг човек - решила си да се самоумориш с глад. Нвд е избор за много дебели хора за екстрено отслабване и за подготовка за фитнес състезатели. А и калориите тук са крайно малко за активен човек. Направи ги поне 1800 и пак ще си в дефицит.
Зеленчуци и плодове- къде? Варива, пълнозърнести и пр.?
2гр. Зехтин,5 гр. Масло...
Какво ще рече “чиста храна”? Досега 30 год. мръсна храна ли си яла? 🙂
Има мега много рецепти за което десерти в Интернет. Правила съм разни комбинации - маскарпоне/сметана/рикота/сладкарска извара с какао и Подсладител,правих и американски сладки с авокадо и кокосово брашно... Наистина има много варианти.
Кобра, оставям си вечерта или следобедна закуска вратичка за 40-50 гр.ядки напр. орехи, макар че не обичам много ядки, но все е храна, така преспокойно калориите ще са 1700-1800. Главното е въглена да ми е нисък, а с тези храни няма как - плодове, варива, пълнозърнести. Все пак това е диета и човек трябва да се ограничи малко. Залагам към обяда и вечерята винаги да има зеленчук като домат, настъргани моркови, чушка, малко спанак или друго(пак броя въглена и се депресирам в чушката колко въглехидрати има). С удоволствие бих включила 150- 200 гр.ябълка, но пак този въглен...Явно е, че се вманиачавам в тази тематика, но искам да изчистя проклетите мазнини около корема, наистина са много упорити.
Благодаря за предложенията с рецептите. Тези млечни ще ми вдигнат мазнините, което е добре, засищат и са вкусни. Мисля и с повече масло да готвя(вместо олио), но не съм се скъсала да готвя де.
09.12.18
11:54
Ok, беше написала че това е идеалният ден и в него имаше 1500 ккал, така че няма как да зная, че ще има още 50 гр. ядки. Ако не ти се ядат ядки и не ги обичаш, не ги яж. Ползвай масла като орехово, тиквено, гроздово, така че да получиш полезните мазнини, или пробвай различни тахани-макар да са просто смлени, имат различен вкус и доста различно усещане, отколкото да хрупаш. Може да включваш различни варива, паста, зърнени по 50-60гр. сурово тегло, не всеки ден, но могат да намерят място. В този случай концентрирани въглени като мюслито нямат място, ако ще да са 15 гр.- тези 15 гр. мюсли са ти половин килограм зеле да речем. Нали виждаш разликата? 🙂
Знам, че традиционно се готви с олио, но аз от 10-12 години, откакто си готвя сама, никога не съм слагала олио по време на готвене- отвратително ми е 🙂 После добавям зехтин и стават нещата. Може да готвиш с краве масло, гхи или свинска мас, те са доста по-подходящи за това.
Проверявай добре хранителната информация, преди да вписваш в myfitnesspal, все пак потребители попълват данните и срещам ужасяващи несъответствия, особено при плодовете и зеленчуците. 100 гр. чушки имат 5 гр. въглехидрат- така че 300-400 гр. чушки изобщо няма да ти притеснят режима.
Но при всички случаи не съм убедена , че е нужно да се мъчиш с нвд, при положение, че това ще те принуди да готвиш и да се храниш различно от останалите членове на семейството, да правиш допълнителни разходи на средства и време и да се затормозяваш психически с меренето на макроси, нито пък че тя ще помогне конкретно за мазнините в корема.
Благодаря за изчерпателната информация. Разбира се, че си права за всичко, вкл.за проклетото вкусно мюсли, с което трудно се разделям. Има някакъв вариант в кис.мляко и скир сутрин да слагам не мюсли, а малко ядки, нещо да ми хрупа. Аз готвя за мен и евентуално за някой друг, според зависи кой какво му се яде, не се затормозявам изобщо нито с готвене, нито броене на макроси. Не че не готвя, а моите готвеници са елеменарни - месо или картофи във фурна(не обичам манджи тип да си топиш хляб хахаха), яйца на тиган, някое вариво или зеленчукова супа всичко нарязано и вътре.
Днес бях приятно изненадана от залата в малкия град. Мултиспортът ми спести цели 2 лева, но важно е посещението, а не “далаварета”. Залата беше чиста, добре оборудвана, с приятна гледка, не много топло, но все пак отоплено и не задушно.
Ето днешната 3та тренировка за седмицата:
Ходене наклон 10 мин
Клек 4 х 7-8 @40кг
Тяга 3 х 7-8 @40 кг 1 х 6 @50 кг
Арнолд стоеж 3 х 6-8 @2х7 кг
Флайс лежанка наклон 3 х 12 @2х5 кг
Лежанка наклон само лост 20 кг. 3 х 8-10 Горда съм от себе си, че усетих, че лостът не е 18 кг. и момчетата потвърдиха, че е 20ка.
Гребане дъмбели стоеж 15 @2х7 кг, 2 х 10 @2х10 кг
Ренегатско гребане 3 х 16-18 общо @2х5 кг
Хиперекстензия малка амплитуда 3 х 12 @6кг
Бицепсово сгъване дъмбели 2х 25 @2х5кг
Трицепс въже 3 х 12-15 @30кг
Стречинг 15 мин. Липсва ми истинския едночасов с треньор.
Ще кача и клип с някои от упражненията днес.
Ето няколко клипа, не успях да ги кача в едно.
Клек 40 кг. - Като цяло нямах много сили, но не е от тежест, а цялостно
Тяга 40 кг
Тяга 50 кг
Ренегатско гребане
Тягата е чувствах по-добре. Само не усещам колко да приклякам и дали леко да оставям лоста или само да се докосне? Гледах да стегна лопатките и да не висна, не знам доколко е стегнато.
09.12.18
20:44
За да не стават грешки- каква тяга трябва да е това?
Засега само ще отбележа,че най-добре да правиш всяко повторение от мъртва точка- пускаш на земята в покой всеки път. Именно на първото вдигане се гърбиш най-много.
Това исках да е стандартната мъртва, но се усещам(и виждам), че краката са по-прави. Доста четох да не се кляка и не мога да намеря златната среда.... Ако пускам, то със сигурност трябва повече усилие след това, нали така?
Ето този клип гледам, добре си е обяснено: Тяга
[quote author=“Radost” date=“1544366827”
А, аз си мисля ,че клякам бързо 🙄😁
Радост, по-леко надолу 🙂
Като те гледам свят ми се завива. 🙂