Травма в коляното

07.12.18
12:30

Здравейте,на 16 години съм и тренирам борба.Вчера на тренировка ,докато се борех приседнах на коляното и ми испука.Като го пипам не ме боли въобще,но опитам ли се да го изправя усещам голяма болка.Не се е подувало и не е посинявало. Възможно ли е да става въпрос за скъсан минискус и наложително ли е да ходя на лекар или е по добре да поизчакам.

07.12.18
14:33

Не съм доктор, но със сигурност трябва да посетиш ортопед веднага. Най-малкото за да си спокоен, че няма нищо сериозно. Преди години имах подобна случка, тогава се оказа, че съм скъсал някакви връзки ( не мога да ти кажа точно), които придържат капачката към коляното ми и се радвам, че отидох навреме и като теб не ме болеше като го пипам само като ходя или го изпъна. Късмет надявам се да е най-малкото зло. 🙂

07.12.18
14:39

Благодаря за мнението.При теб колко дълго беше въстановяването

07.12.18
23:43

Ами като за начало започнах да нося специална шина (наколенка), която да придържа капачката на мястото си в продължение на 40 дена и през това време се мазах с мазила. Кракът ми беше отслабнал поради простата причина, че вече не разчитах много на него, и след като започнах да ходя без шината ми беше малко трудно поради простата причина, че вече не разчитах много на крака си, а като цялостно заздравяване около 6-7 месеца. Имах и странични ефекти, когато го натоваря изпитвах странно усещане в коляното, но вече след почти 2 години се чувствам отлично бих казал.
П.С. Извинявай, че чак сега отговарям.

09.12.18
00:12

Доста ме притесни,тоест ако и аз имам подобен проблем ще трябва да спра с тренировките около половин година.

09.12.18
11:31

Мисли позитивно и не забравяй да посетиш доктор (ортопед)!!! Не гледай какво съм претърпял аз, просто ти споделям от личен опит как се развиха нещата при мен. При теб може да са съвсем различни и да е някаква лека травма взависимост как се чувстваш сега. Просто е най-добре наистина да посетиш лекар за твое усмотрение и успокоение. Драсни после един коментар за да разберем как са се развили нещата. Скорошно оздравяване! 🙂

09.12.18
16:16

Благодаря много . Във вторник имам час за ортопед

09.12.18
16:18

Благовест, понеже си непълнолетен, добре е да минеш през личния ти лекар да ти даде направление за ортопед или да питаш направо ортопеда дали трябва направление в този случай. Ако отидеш “свободно” на ортопед може да се наложи да доплащаш за снимка и други неща.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1