Stairway to Health

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.12.18
07:53

Нова седмица - нов късмет. 🙂 Хех, и нова страница даже!

Паднала е задържаната вода и тази сутрин съм 110.7 кг., което е супер много, откъдето и да го погледнеш, но аз се радвам.
Това е като в оня виц:
- Може ли една жена да направи от мъжа си милионер?
- Да, ако преди това е бил милиардер. 🙂
И аз така: радвам се, защото преди 6 седмици бях 118.

Успешна седмица от мен!

Мнението беше редактирано от Елена на 10.12.18 08:24.

10.12.18
08:52

казано от Елена на 10.12.18, 07:53:

което е супер много, откъдето и да го погледнеш,

което е супер много , откъдето и да го погледнеш,

10.12.18
16:44

Нямам спешни преводи за утре, така че днес програмата е по-лека от такава гледна точка.

Движение:
10 мин. стречинг (водеше го една много бърза китайка и на моменти трябваше да паузирам 🙂)
веднага след стречинга:
22 мин. йога ден 1 (пих вода между двете видеа и... щеше да ми излезе през носа).
Стигам до един момент в това видео и след този момент предизвикателството става твърде трудно, и не мога да продължа. Понякога правя още 2-3 минути с много зор, но днес не можах.
Крачки: 11050.

Вече няма да описвам подробно храната. Ще пиша само нещата, които не са много желателни за режима, макросите и общите калории.

Храна, заедно с вечерята:
почти 2200 ккал
163В/115М/141П
Неособено желателни храни: 1 сушена смокиня 😄

Мнението беше редактирано от Елена на 10.12.18 21:57.

10.12.18
16:52

Бих ти препоръчала, когато имаш време и възможност да ходиш на йога при специалист, не знам доколко едно видео може да ти помогне, а и надали можеш да прецениш дали е според възможностите ти. Дори и два пъти седмично при специалист да ходиш е много по-полезно, отколкото седем пъти да си правиш експерименти по ю туб. Лично мнение и наблюдение. Успех!

Мнението беше редактирано от Блажка на 10.12.18 16:53.

10.12.18
17:00

Да, планирала съм го, но ще е след Нова Година. Преди това (само след дни всъщност) ще се прибирам до БГ и няма смисъл да си взимам карта и само да тече, без да се използва. След 10 януари тръгвам на йога - вероятно ще е само веднъж в седмицата като за начало. Хубаво е да е два пъти, но на мен ми е удобно само сутрин, а курсът се провежда веднъж сутрин и два пъти вечер. Ще мисля и за други варианти, но до след НГ ще е горе -долу все така. 🙂 Тенкс за включването!

Мнението беше редактирано от Елена на 10.12.18 17:11.

10.12.18
19:31

Eее, смокините са много полезна храна, дори и сушени. Изобщо сушените плодове , оосбено кайсии, фурми, смокини, са богати на минерали, фибри- да, доста калорични са, но ако си хапваш умерено по няколко, няма какво толкова  да те притеснява.
Предполагам нещо не е наред с това клипче, за да зациклиш на него вече 20 дни. Може би съдържа някакви пози, умения, които не са чак толкова прости и за начинаещи. Защо не изпробваш някое друго видео. Все пак до след нова година има цял един месец и не е лошо да се раздвижваш с нещо., което ти доставя удоволствие, а не те мъчи.
А защо не включиш някакви леки раздвижвания със собствено тегло - клек (полуклек) , напади на място - някакви упражнения, които да ти вдигнат пулса и метаболизма? Диетата е едно, но допълнителен енергоразход никога не е излишен.
Относно крачките- премери си дължината на нормална твоя крачка и я въведи в Pacer-a. Приложението изчислява със заложена стойност, мисля, че 70 см която може изобщо да не е актуална за теб. Моята крачка примерно е само 60-62см, макар да съм 1,70 висока, имам къси крака 🙂 Така че изминатоте разстояния може да са по-малки или по-големи от изчисленото.

10.12.18
19:37

Абе чак 20 дни май не са, но е много по-трудно, отколкото си мислех. 🙂)) Ще търся други варианти (вече търся), а и в БГ няма да седя по цял ден, а мисля да ходя някъде на йога или да спортувам нещо друго, колкото да си забързвам метаболизма. Вече работя по въпроса. 🙂

За крачките - сега съм с гривна и не съм сигурна колко точно ми е дълга крачката и колко е заложено в приложението към гривната, но аз си записвам в дневника броя на крачките, не на изминатите километри, така че това няма толкова голямо значение.

За смокините - полезни са, също така са и калорични и тази смокиня я записах малко на бъзик. 🙂 Не е нещо кой знае какво 1 смокиня. 🙂

10.12.18
19:45

Хм, зависи колко ти е модерна гривната. Предполагам тези гармини и пр. отчитат стриктно.
Някои евтинджоси -имах една китайска, отчитат даже да тръснеш ръка или да се почешеш 🙂 От друга страна отчита наистина всяка крачка- а само в сградата може да имаш едно 1000 крачки, които са  безполезни да  се отчитат като движение. Сега меря с телефона, който разбира се, нося само в чантата навън. Иначе сигурно ще ми отчете още 2-3000 крачки от ходене до кабинетите, по двора и насам натам. Днеска 5-6 пъти се качвах до директора 🙂

10.12.18
19:48

От модерните е - Гармин Виво не знам си какво. Абе важното е горе-долу да отчита и като сравнявам различните седмици, да се ориентирам кога и горе-долу колко съм се движила. А за това върши работа. 🙂 За +/- 1000 крачки няма да се втелясваме сега. 😄

10.12.18
22:12

При нас долу касиерката в кварталния (дискаунтър) има гривна и последно разправяше на всички клиенти (очевидно и на мен включително 😅) как гривната и цъкала всяка сканирана стока за крачка, ама въпреки всичко я носела, за да си мониторвала съня. 😁

Ама сигурно и е някакъв евтин модел.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 10.12.18 22:13.

11.12.18
09:40

Гармините са GPS тракери, а обикновените отчитат механично движение. Моята така и не се свърза с windows-а и я носих само 2-3 дни 🙂

11.12.18
09:58

казано от Кико Сан на 10.12.18, 22:12:

При нас долу касиерката в кварталния (дискаунтър) има гривна и последно разправяше на всички клиенти (очевидно и на мен включително 😅) как гривната и цъкала всяка сканирана стока за крачка, ама въпреки всичко я носела, за да си мониторвала съня. 😁

Щом я кефи... 🙂 Някои от китайските супер гривни мерят и кръвно. 😄 Колко точно го измерват обаче... мисля, че е ясно.

Поръчах си 2 чифта нови дънки, защото старите вече не мога да ги нося и едните днес пристигнаха. Перфектни са, ще ми помогнат да изкарам зимата. 🙂)))
Тези на снимката са с един размер по-малки от старите, а другите - с два размера.
Съмнявам се, че вторите ще ми станат още сега, но ги взех с перспектива. 😄

Мнението беше редактирано от Елена на 11.12.18 12:35.

11.12.18
12:23

Тоя метод, да си купуваш дрехите за като отслабнеш, съм го практикувала и аз. Но сега съм на мнение, че това е като да живееш малко в (близкото) бъдеще и да не оценяваш настоящето на 100%. Бих си купила по-скоро дрехи, които да ми доставят удоволствие и да се чувствам в тялото си добре сега, а не като стана еди колко си килограма. 😅 Така един вид настройка според мотото—първата стъпка да промениш нещата, които не харесваш, е да ги възприемеш такива, каквито са.

Тези дънки ти стоят—уау! Много ми харесва стрейт лег джийн  на високи хора.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 11.12.18 12:25.

11.12.18
12:27

Съгласна съм напълно с теб! Аз напълно се възприемам точно както съм в момента, че даже се и харесвам - въпреки килограмите. 🙂)
Никога не съм страдала от кой знае какви комплекси заради наднормено тегло, освен може би като ученичка - само дето тогава само си мислех, че съм дебела, а не съм била - бях просто по-едра и по-висока от повечето ми съученици. 
Това обаче не означава, че не осъзнавам негативите от наднормените килограми и че не се стремя към по-добро здраве и по-добра фигура. 🙂
Купих си дънките по три причини: 1) като допълнителен стимул; 2) бяха доста намалени 😄, и 3) не на последно място - защото съм сигурна, че ще ги нося. 🙂

п.п. Благодаря много за хубавите думи!

Мнението беше редактирано от Елена на 11.12.18 13:04.

11.12.18
23:11

13 900 крачки
30 мин. йога
2160 ккал с повече въглехидрати

Пообиколих за коледни подаръци и повечето съм ги измислила вече, но още се чудя какво да подаря на дядо ми. Ще видим.

Днес осъзнах, че от няколко дни не ме болят краката.

12.12.18
10:37

Тая сутрин отидох до пощата, взех си втория чифт дънки, прибрах се и ги оставих на стола. Изобщо не ги мерих. Казах си: абсурд да ми станат, за какво да бързам да ги меря... Щото нали, от 50-ти номер директно на 46… малко трудно. Говоря за европейска номерация де. И чак ей сега се престраших, пък даже ги и закопчах.

Иначе в гардероба имам 2-3 панталона размер 44 (от времето, когато се опитвах да тренирам в зала и ходех на боди пъмп), така че съм оборудвана до пролетта/лятото. 😄

Ей ме на.

Мнението беше редактирано от Елена на 12.12.18 10:38.

12.12.18
16:44

Този постинг - почти целият! - ще е извън спортната тема, но нали е дневник, та реших да си попиша малко. 🙂

Съвсем скоро заминавам за България и вече така ме е обзело ваканционното настроение, че вече планирам какво ще правя там - по часове. 🙂))) И обмислям какво да подаря на дядо. Той по принцип не се радва много на вещи, нито на дрехи. Най-много се радва да прекарва време с нас. Но все пак искам И да му подаря нещо интересно. Той е много любознателен и начетен и книга /книги винаги е добра идея, но сестра ми ме е изпреварила. 🙂 Билети за театър - той не живее в София... Шоколад - не яде такива неща. Подарявала съм му Линдор и след няколко месеца гледам - кутията неотворена, срокът - изтекъл. 🙂 Та така.

И понеже си направих йогата снощи късно, Хари стана свидетел на опитите ми да правя всичко както трябва и каза: “Много съм впечатлен. Много си напреднала и много се стараеш.” 🙂 А аз си мислех, че си чете някакви статии през цялото време. 🙂) Аз че не съм от напредналите - не съм, ама се старая, наистина. 🙂

И така. Сега ме чака малко проза - чистене и пране. Цял ден отлагам, но и това трябва да се върши...

Красива вечер ви пожелавам!

Мнението беше редактирано от Елена на 12.12.18 16:56.

13.12.18
10:33

За вчера: 2180 ккал
13 300 крачки (винаги ги закръглям надолу)
Без тренировка.

Контролното измерване на обиколките на 7-мата седмица (днес) показва - 7 см от талията,
- 10 от корема, - 6 см от ханша и по - 4 см от бедрата за периода 7.11-13.12.2018 г. Първото измерване го направих на втората седмица от режима.

Обмислям от днес нататък сутрин да съм на плодове, чиа и кафе - до обяд. Даже сега го пробвам този вариант. Малко ще намаля калориите, ама малко (с ок. 100 - то това дори е в рамките на статистическата грешка 🙂, но на редовна база мисля, че ще се усети) и малко ще увелича движението, да видим как ще се отрази.

Мнението беше редактирано от Елена на 13.12.18 10:36.

13.12.18
10:37

Според мен забави малко отслабването, да , увеличи движението и активността, разбира се, но дай време на кожата да се прибере. Ето едни 10 см обиколка са 10 см кожа без поддържаща тъкан отдолу. Правиш ли някакви масажи, процедури, мазане?

13.12.18
10:39

На килограми отслабването не е чак толкова. На сантиметри е по-осезаемо сякаш.
Не, нито правя масажи, нито се мажа с разни лосиони, масла и т.н. Засега коремът просто изглежда по-прибран и кожата си е напълно ОК.

Може да започна да се мажа - имам един мазен крем за тяло, който така си стои, но не знам дали ще има някакъв ефект. Чела съм, че мазането не помагало. А и засега няма признаци за отпусната кожа, но е и много рано още.

Мнението беше редактирано от Елена на 13.12.18 10:50.

13.12.18
10:54

Много ме вдъхновяваш с дисциплината си и постигнатите резултати!
Понеже си споменала за намаляване на калориите, ми хрумна да се намеся—може би с ненужна идея, ама все пак да си кажа. 😅 Един много лесен метод да намалиш много калории е следният. Вместо на едно парче (като пържола), да накълцваш месото и да го задушаващ с огромно количество зеленчуци. Според мен така става много повече и по-засищащо като порция.
Извинявам се предварително за спама. 😅😄

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 13.12.18 10:55.

13.12.18
11:10

Няма проблем. 🙂
Практикувам го този метод от време на време, но едно напомняне винаги е от полза. 🙂
Мерси много, Кико! Бих могла да съм и още по-дисциплинирана по принцип. 🙂

Мнението беше редактирано от Елена на 13.12.18 11:12.

13.12.18
11:16

Според мен зеленчуци наистина трябва да се ядат обилно, но също така не е зле и да си хапваш всеки ден месо и яйца. Намаляването на калориите да е за сметка на нишестени въглехидрати, а не за сметка на мазнини и протеини.

13.12.18
11:22

А, аз даже по 3 пъти на ден ям яйца или месо, или риба, затова си мисля, че има накъде да кътна малко. 🙂
А нишестени почти вече не ям. Хляб и картофи не съм яла скоро, за паста/сладкиши да не говорим, остават ми само едните оризовки или ориза да кътна, но едни 30-40 г оризовки/ориз на ден не ми се виждат много. Най-логично ми е да намаля месото/яйцата - МАЛКО обаче.

14.12.18
11:10

То аз хубаво кътнах от закуската вчера, но ми излезе през носа. 😄 Наваксах с вечерята и калориите станаха много - 2800 поне. Така че спирам с този експеримент, зареждам се с търпение, закусвам си и чакам 50-тия си рожден ден - може да съм свалила до нормален BMI тогава. 😄 😄 😄
Поне спрях да ставам в 5 и супер добре се наспах след снощното “зареждане”, хахах.
Вчера бях на творческа вълна, а не на спортна, така че не отделих време за тренировка.
Вчера беше ден, който е добре да бъде отписан от режимно-спортния календар.

Мнението беше редактирано от Елена на 14.12.18 11:11.

14.12.18
15:07

Днес ще направя една тренировка - планирала съм я.
Всичко с храната е под контрол.

Не бях писала стихотворения от много месеци и вече бях започнала да си мисля, че музата ми е изфирясала, но вчера написах нещо ново. Черпя ви с новото ми стихотворение, което още няма заглавие. Надявам се да ви хареса.
Много е вероятно скоро да издам и нова книга.

Ще ти пиша някой път.
Вероятно – без подател.
От писмото ще мълчат
новини със задни дати.

Ще ти пиша за света –
моя свят от сто години.
Може да се извиня.
Май не беше в теб причината...

Може да се престраша
да те питам за мечтите.
И за всичките неща,
дето ме е страх да питам.

Или ще си премълча,
или ще омекотявам,
щом попаднеш на следа
за агония отляво.

После ще ти пиша, че
спешно трябва да изляза.
Нямам време - стана пет...
Или – че ме чака празник.

После ще ти пиша пак.
След епохи, вероятно.
И ще ме познаеш, как! -

анонимното писмо,
заличеното клеймо
или пликът наобратно.

14.12.18
18:00

Пиша отчета за днес и отивам да готвя и да си оправям багажа.

Крачки: 10400
25 мин. йога - много стегнато и ефективно
Калории: 2200
188 В / 116 М / 134 П

Супер е човек да се наспива, защото хем яде по-малко, хем и повече му вървят тренировките. 😄

Мнението беше редактирано от Елена на 15.12.18 10:32.

14.12.18
18:10

О, стихотворението е—нямам думи! Благодаря много за почерпката!🌹

15.12.18
19:23

Мерси, Кико! 🙂

За днес
Крачки: 10500
27 мин. йога (по-лека от вчерашната)
2200 ккал
179В/109М/143П

Сутринта спах до 9, после пазар, едно-друго и после пак спах от 12:15 докъм 1:30.
Май съм настинала.

Мнението беше редактирано от Елена на 15.12.18 21:36.

16.12.18
13:02

Аз започнах нов експеримент, който се изразява в преместването на смутито от закуската към следобедната закуска. Т.е. ям яйца с малко сирене и масло за закуска + кафетата, без смути. Така си спестявам едни около 250 - 300 ккал., които отиват на мястото на следобедната закуска и фибрите си остават около 30 г/ден.

16.12.18
14:12

Вместо смутито също може да си направиш една голяма салата от домати и краставици на закуска!

16.12.18
16:57

Разумно решение, според мен. На закуска хапни по- смело, после няма да имаш чак такъв апетит , колкото след сокче. 4-5 яйца с малко сирене  ще те държат сита и нямат много калории. Смутито даже вместо вечеря може да го пиеш, да ти е най- лекото ядене за деня .

16.12.18
17:47

Смутито вместо вечеря... засега нямам воля за това. 🙂 Хари да си яде нормална вечеря, а аз - смути... някак си си мисля, че няма да се получи. Но си го запазвам като вариант за по-късен етап. 🙂

Днес исках да правя йога, обаче - не. Отидохме на разходка в гората и откарахме там няколко часа, а сега нямам особено желание, защото съм на ръба на глада, а до вечерята има още час и половина. 😄 Хапнах малко маслини и краставица, колкото да издържа още час-два.
Забравих да спомена, че цяла сутрин чистихме.

Крачки: 11 400
Калории: и няма да мърдам от плана! - 1940
132В/118М/90П

Ето я нашата гора, дето ни е на две крачки от вкъщи.

Мнението беше редактирано от Елена на 16.12.18 17:51.

17.12.18
08:17

Вчера си спазих плана и днес съм с 0.5 кг надолу, след като цяла седмица се въртях около едно и също число на кантара. Експериментът засега ми понася добре, значи продължавам. 🙂 Мисля да намаля плодовете в смутито следобед. Ще го правя само с чия, ленено семе, бадемово мляко и макс. 100 г плод. Мисля, че така ще избегна глада следобед.

Мнението беше редактирано от Елена на 17.12.18 08:39.

17.12.18
12:17

Ех, тая гора е музата, значи, определено 😉😍

17.12.18
23:30

Гората е много красива, наистина. 🙂

Аз съм вече в България. Пътувах 8 часа, имаше и закъснение на полета.

Закуска: 1 яйце и 3 белтъка, 20 г кашкавал, 5 г масло, 1/2 краставица, 3 кафета с ок. 100 мл бадемово мляко;
Обяд: една салата от летището, 230 г (пилешко филе, спанак, моркови, кус-кус)
Следобед: ябълка, 50 г фъстъци
Вечерта: свинска пържола - средноголяма, зелена салата с домати, 1 с.л. зехтин, 2 рулца от раци

1900 ккал максимум
100В/101М/124П

Крачки: 9020

Имам най-сериозното намерение да сваля още 2-3 килограма около празниците. 😄

Мнението беше редактирано от Елена на 17.12.18 23:35.

18.12.18
12:39

В София съм! Алелуя, бейби! 🙂

Записах си часове за йога за утре и за петък. Програмата ми е калкулирана по часове 😄
Изпробвах си новия блендер, който си купих специално за тук и да кажем, че работи прилично. Заредих хладилника със зеленчуци, плодове, месо и шкафовете с чиа и ленено семе, така че си създадох предпоставки за успешен престой тук. Вече имам и компания за караоке през уикенда, така че се чувствам повече от у дома си. 😄 Не се наспах изобщо. Спала съм 5 часа, ама като съм в БГ е така. 🙂

18.12.18
16:52

За да не продължавам да пиша в чуждите дневници, да си кажа тук, че на 5 часа сън не мисля много трезво и-и-и няма да пиша повече, докато не се наспя.
Лека!

ХапнАх и леко се освестих 😄

2050 ккал
172В/102М/123П

12 000 крачки
Тренировка - утре.

Мнението беше редактирано от Елена на 18.12.18 18:40.

19.12.18
11:08

17 часа фаст. Непланиран, но така се получи. 🙂
80 минути йога
7000 крачки засега.

Бях на йога. 🙂 Много ми хареса, много. И студиото супер чисто и уютно, и инструкторката уплътни 80-те минути без да се впуска в излишни приказки, в същото време обясняваше добре всяка поза. И най-важното за мен - не ми беше трудно. Само везна не мога да правя добре, както и някои други пози от право положение, тъй като балансът ми не е много добър. Това е заради изместения център на тежестта от килата, но всичко ще се намести, мисля аз. 🙂 Много съм доволна, взех си карта за 3 посещения.

Мнението беше редактирано от Елена на 19.12.18 11:09.

19.12.18
11:16

Ела при Марги на Айенгар. Според мен ще ти е много по-полезно като за начинаещ.

Мнението беше редактирано от Блажка на 19.12.18 11:17.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1