Към Блажка: Не знам кое е най-доброто в случая, но съм много доволна от йогата тази сутрин. Опитах се да запиша час за Айенгар за петък в 12, но нямаше свободни места, а вечер не ми е удобно да идвам.
За днес (копи-пейст от предишната страница):
17 часа фаст. Непланиран, но така се получи. 🙂
80 минути йога
11 800 крачки
Калории: 1950
123В/92М/173П
Бях на йога. 🙂 Много ми хареса, много. И студиото супер чисто и уютно, и инструкторката уплътни 80-те минути без да се впуска в излишни приказки, в същото време обясняваше добре всяка поза. И най-важното за мен - не ми беше трудно. Само везна не мога да правя добре, както и някои други пози от право положение, тъй като балансът ми не е много добър. Това е заради изместения център на тежестта от килата, но всичко ще се намести, мисля аз. 🙂 Много съм доволна, взех си карта за 3 посещения.
Мнението беше редактирано от Елена на 19.12.18 17:49.
За днес:
1770 ккал
112В/81М/141П
Калориите са по-малко, което е изненадващо може би, но и движението ми беше по-малко.
Почти 7000 крачки и без тренировка (пазя си силите за утре 🙂)
Взех си пуешки бутчета от месарницата до нас - у-ни-кал-ни! Пак ще взимам.
И си намерих клин на Puma на изключително добра цена, съвсем случайно. Бях тръгнала да гледам за блуза, обаче си намерих клин и реших да се поглезя малко, не че ми трябваше чак толкова. 🙂
От вълнение ли или заради факта, че снощи си легнах рано, но се излюпих в 6:15. Дори не дочаках алармата. Мисля един фаст да направя докъм 11 ч., защото хем съм на йога след малко (а на йога не трябва да се ходи на пълен стомах), хем не ми се и яде.
Снощи гледах клипчета на хора, свалили по 45 кг (100 паунда) и изглежда, че всички са се хранили кето, обаче някои с под 20 г въглехидрати на ден (което на мен ми се струва непостижимо, поне засега).
Днес се надявам да се запозная с Марги. Само да не се стресне от това близо 180 см и над 100 кила чудо, дето ще се запознае с нея. 🙂)
Хубав ви ден! 🙂
Така. Аз ходих на йога. Този път беше малко по-трудно, особено на слънчевите поздрави, които се правят много пъти и по едно време почивах (по средата). Иначе много ми харесва и ако си бях тук през цялото време, щях да съм от най-редовните посетители. 🙂
Запознах се с Марги. 🙂 Не се стресира от размерите ми, вероятно е виждала и по-тежки случаи. 🙂 С много добри впечатления съм от нея - непринудена е, приятелски настроена и ми изглежда много точна. А, и разбира от география повече от мен! 😄
Движение: 80 мин. йога
Крачки: 17300
Калории: между 2000 и 2200 с повече въглехидрати вечерта, защото ядох суши, но не мога да му сметна калориите и макросите съвсем точно.
Мнението беше редактирано от Елена на 22.12.18 09:14.
Като си дойда в БГ се превръщам в тотален party animal. Снощи се прибрах в 2 от караокето и тази сутрин станах в 8, защото чаках куриер, който пък пристигна чак в 10:20. Тая работа с наспиването не ми се получава тук. 😄
Обаче съм паднала под 110, което си е успех някакъв.
Мнението беше редактирано от Елена на 22.12.18 13:58.
Да 🙂
Слагам две снимки от вчера. Разликата е видима, разбира се, стига да използвате достатъчно увеличаваща лупа. 🙂
1920 ккал
117В/103М/143П
7100 крачки, без тренировка
Мнението беше редактирано от Елена на 22.12.18 21:02.
Между другото, много голям фен са на еау термал на Авен 🙂 В студентските си години заработвах в офис на Pierre Fabre. Много ги ценя като качество и професионализъм. ☺
Козметиката на Авен по принцип е добра, а термалната им вода много ми харесва, не че съм ползвала много други термални води, за да направя сравнение. 😄
Еха, ти къде ли не си работила. 🙂
Днес ходих на йогалатес - 55 мин.
Не ми хареса колкото йогата при Дана, защото реално упражненията бяха около 45 минути максимум и накрая имаше едни 10+ минути лежане и отпускане, пък аз не виждах какво толкова съм натоварила и стегнала, че да го отпускам. Както и да е. Приятно беше, но кратко и няма да повторя вероятно.
Калориите отново са между 2000 и 2200, не знам със сигурност колко, защото ядох навън.
Крачки: 10200
Мнението беше редактирано от Елена на 23.12.18 20:45.
Движение: 8000 крачки
Храна: около 2100 калории
Получих много красив подарък - обици, които са точно, ама точно в мой стил. И ми се падна късметът от питката! 🙂
Щастлива Коледа на всички!
Мнението беше редактирано от Елена на 24.12.18 23:20.
Честита Коледа!
Днес предимно седене, лежане и ядене. Абе не е много фитнес положението. 🙂
Храната: свинско и малко пуешко, кисело зеле, белтъци, зелена салата и малко туршия, шунка, малко парче овче сирене, семки и мандарина. По мои изчисления калориите са под 2000, но се чувствам леко преяла. :( Може и да не са ми правилни изчисленията.
Движение: 4000 крачки 😄
От една страна чакам Нова Година с нетърпение, а от друга нямам търпение да свършат празниците и да си вляза в ритъм.
Иначе си направих един колаж октомври-декември. Бузите намаляват!
Мнението беше редактирано от Елена на 25.12.18 20:26.
За първи път откакто съм в България се отпуснах малко с храната, защото чакахме гости, те пък пристигнаха с 1 кутия топла домашна баница и аз ометох 2 парчета. Другата храна е ОК.
Калории броих до баницата. 🙂
Утре съм на йога и си влизам в ритъм.
Донесоха и торта, обаче 2 парчета от нея се изядоха (не от мен) и сега се чудя на кого да я подаря такава нецяла. 😄
Ужасно съм изморена от недобро спане и от хора непрекъснато. Мисля тази нощ да се наспя.
Мнението беше редактирано от Елена на 26.12.18 20:17.
Днес отидох на класическа йога. Много ми хареса! Тортата я подарих на съседката и тя много ѝ се зарадва.
Закусих с 2 парчета от домашната баница (190 г) и няколко капсули кафе.
Обядът беше 2 яйца и 1 белтък, 100 г телешки суджук, 1 домат, част от тиквичка и 10 г масло. Сега ми е малко тежко.
Движение: около час класическа йога;
Гривната забравих да я заредя и не знам колко са ми крачките. Пейсърът показва 5700.
Мнението беше редактирано от Елена на 27.12.18 14:25.
Забравих, че тия дни стават 2 месеца на режим. Поствам резултати:
109.7 кг (- 2.6 кг от миналия месец).
Общо свалени килограми: 8.3 кг за 2 месеца.
Талия: - 3 см (от 103 на 100 см за втория месец) и за два месеца: - 7 см
Корем: - 8 см (от 120 на 112 см за втория месец) и за два месеца: - 14 см
Ханш: - 6 см (от 123 на 117 см за втория месец) и за два месеца: - 9 см
Бедро, най-широката част: - 2 см (от 75 на 73 см за втория месец) и за два месеца: - 4 см
Мнението беше редактирано от Елена на 27.12.18 14:55.
Ето ме.
До Нова Година няма да броя калории. Храната е сравнително нисковъглехидратна с много салати, с месо, яйца и много малки количества картофи и хляб.
Днес тренирах с инструктор - 50 минути, основно лицеви опори, клекове, доста упражнения с фитбол и вече усещам наченките на мускулна треска. 😁
Освен това следобед имаше час и нещо катерене по едни камъни, та добре пораздвижих.
Честита да е Новата 2019-та Година! Много здраве и успехи пожелавам на всички!
Вчера и днес бяха доста хаотични откъм храна дни. Вчера се изхранвах основно с лешници, а днес пътувах за София 4 часа и ядох протеинов бар, ядки, още един бар с овесени ядки и ей такива неща. Утре мисля да си взема още една карта за йога, че-е-е-е като се гледам на снимките, приличам на Родопите. 🙂 Храната започвам да я оправям моментално.
Милена и Елена са добър тандем. 🙂
Мнението беше редактирано от Елена на 03.01.19 10:20.
Опитах се да кача един клип като копирах адреса от ФБ, но не стана.
Явно трябва да го кача първо в Youtube.
Мнението беше редактирано от Елена на 03.01.19 07:15.
Мерси много, Кико! 🙂
Аз иначе не за първи път пея с Милена, но всеки път се вълнувам, все едно ми е за първи път. 😄
Мнението беше редактирано от Елена на 03.01.19 10:24.
Много благодаря, Радост!
Много се чудих дали да кача този клип тук, тъй като не сме перфектни, особено аз, а и тоналността на самата песен не е точната (според мен), но се радвам, че го направих и срещнах такава подкрепа.
Благодаря ви!
Днес бях на Хатха йога - 80 мин. Бях доста схваната.
На връщане ми се развали ципът на зимното яке и го дадох на шивачка, но лошото е, че нямам друго зимно яке в София и трябва да проявявам креативност до събота. 😄
Храната беше извън контрол до тази сутрин, но вече смятам, че й държа юздите. Сънят няма да го коментирам - пълна трагедия е. Така ще е още една седмица, после си отивам във Фрибург - там си спя нормално.
Утре съм на зъболекар - ще ми сменят една корона. Хич не обичам да ми човъркат зъбите, но поне зъболекарят ми е супер и неведнъж съм му казвала, че е най-малкото възможно зло. 😄
Добро утро!
Вчера имах як binge - около 3500 ккал за деня. Сънят ми е зле от близо 3 седмици и мисля, че това е сериозна причина това да се случи. Поне не съм яла захар, де, но много храна опуках. Днес имам час за йога и се чудя дали да ходя, тъй като когато храната е зле, губя част от мотивацията за трениране, но сигурно ще се накарам да отида. Започвам начисто и си стискам палци днес да няма изцепки.
It’s a new day, it’s a new dawn, it’s a new life…
казано от Елена на 05.01.19, 07:23:
Вчера имах як binge - около 3500 ккал за деня.
Аз какво да кажа, щом от 800 калории минах на по 2500 и то—точно седмицата преди МЦ. Няма как. На тялото са му нужни и по-добре така една седмица и после пак—три седмици в норма, вместо да си разбрицаш хормоните невъзвратимо.
Точно в такива фази е много необходима йогата, не я пропускай.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 05.01.19 12:31.
....and I feel good!
Давай, Ели, не се отказвай да си промениш навиците и да тренираш каквото ти харесва 🙂 Бавно, няма за къде да бързаш. Тази година може да са -20кг, догодина повече. Не го мисли това.
Тая година 20, догодина 40 викаш, а? 😄 Майтап. 🙂 Абе имате право отвсякъде, ама ми е толкова умряло и заспало (а няма да мога да заспя, разбира се), че не ми се правят никакви тренировки днес специално. Най-късно утре ще се замъкна на йога, ама днес може и да пропусна. Днес ще се концентрирам върху непрекаляването с ядене. Пак е нещо.
п.п. A може и да отида от 16 ч. Имам 2 часа за размисъл. 🙂
Мнението беше редактирано от Елена на 05.01.19 13:13.
Добро утро! 🙂
Аз се наспах! Почти 10 часа сън - мисля, че е добре. 🙂
Вчера успях да контролирам храната, ако не перфектно, то много по-добре от предишния ден. Калориите бяха около 2300. Днес ще ги намаля до 2000-2100 и ще отида на йога.
И да, точно обратното на лято е, но тази песничка е толкова хубава и свежа, че се чувствам почти като през август. 🙂 Хубав ден на всички!
Хей йо! :P Честит Йордановден! Здраве и късмет на всички празнуващи!
Аз точно преди малко се върнах от йога. Е, не мога да си изкривя душата и няма защо - много ми хареса пак. 🙂 Забравих да спомена, че във Фрибург са открили една нова школа за йога от 1-ви януари и познайте кой се записа пробно. 🙂
Движение: 80 мин. йога за начинаещи;
към 7000 крачки;
немалко домакински задачки
Храна: ок. 2000 ккал
50В/114М/158П
Направила съм си план и даже всичко е сготвено и мисля, че няма да се отклоня.
Много неща имам да върша в следващите 4-5 дни. Затова тази вечер ще си чета Удхаус - “Бъди българин, Джийвс” 🙂 Много го обичам Удхаус. Рядко се смея с глас на филми или на книги, но при него веселбата ми е гарантирана.
Мнението беше редактирано от Елена на 06.01.19 18:19.
07.01.19
07:41
Скоро четох “Свиня в Бландингс” на английски. Цвиля. 😃😃😃 Не бях го чела в оригинал, още по-забавно е.
Кико, сър Пелам Гренвил Удхаус, или P. G. Wodehouse, британски автор, хуморист. Голям смях. 🙂))))
Още в училище изчетох всичко написано от него, което беше издадено до момента. Много любим.
И екранизации има по разказите за Джийвс и Устър.
Мнението беше редактирано от Margi на 07.01.19 07:55.
07.01.19
07:57
Майка ми е изкупила всичко, което е издавано някога в България. 🙂)) Стотина книги са май и има специално място само за тях. 😃 Всичките не съм ги чела, за съжаление, но голяма част съм и изобщо не съжалявам.
Ели, извинявай, ако нацапах прекалено. ❤
Няма нищо, Точи! 🙂
Аз докато се събудя и вече сте отговорили на Кико. 🙂
Марги, аз го открих преди няколко години. И на мен ми стана любим - още от първата книга. 🙂
Мнението беше редактирано от Елена на 07.01.19 08:10.
Още нещо за Удхаус (за който не го е чел или иска да прочете още негови книги) - има доста от тях в Читанката. Аз първо там го открих. Не е необходимо да имате рийдър, книгите могат съвсем спокойно да се четат и от екрана на компютъра.
Майка ми като разбра, че го харесвам като автор, започна да ми подарява негови книги. Сега ме е засипала с разни интересни книжки (не само на Удхаус) по случай Коледа и имам какво да чета до Великден. 😄
И честит почти национален празник! Иван не е име, Иван е титла! 🙂 Да сте живи и здрави!
Леко намигване:
Мнението беше редактирано от Елена на 07.01.19 09:01.
Определено ще прочета. Ще потърся, но той наистина за българи ли пише?! Или това за Джийвс е някакъв странен превод?!
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 07.01.19 12:56.
“Бъди българин, Джийвс” е цикъл от разкази, който на английски се казва “Thank you, Jeeves”, т.е. преводът на заглавието е доста свободен, но има връзка с текста.
В тази конкретна част (за българите) се разказва как на свръхинтелигентния иконом Джийвс му е писнало от банджото, на което постоянно свири неговият работодател Устър и решава да го напусне. Тогава Устър му казва да вземе пример от историята на българина Илия Господинов, който свирел на гайда в продължение на 24 часа, но неговият иконом не само че не го напуснал, но и го подкрепял “с лед и други възстановителни средства” през цялото време. “Тъй че, бъди българин, Джийвс.” - му казва Устър. 🙂
Мнението беше редактирано от Елена на 07.01.19 13:51.
Последните два дни храната беше повече, включително изядох и няколко шоколадови коледни играчки. 😄 То не е много смешно. Оправдание, ако трябва да потърся, ще намеря (мц). Въпреки шоколадовите изцепки днес ще отида на йога - взела съм си карта и трябва да я използвам.
Черпя с едно ново стихотворение. Напоследък музата ме е ударила здраво.
Игра на карти
Пак ли ти ще раздаваш? Е, добре. Както кажеш.
Колко много светулки тази пролетна вечер!
А че може да падна не ми е тъй важно.
По е важно, че вече ти не си тъй далечен.
Ето, има уиски, и бонбони, и ваза.
Не ядеш ли бонбони? Аха, кръвната захар.
И уиски не пиеш? Ти затуй си запазен.
Нищо, казваш, не искаш - е, тогава ги махам.
Ще прощаваш, че често за разни неща те тормозя,
а човек трябва малко и срам да си има,
ала счупих стъклата на цайсите розови,
дето много ги пазих, и сега виждам в синьо.
Да те питам – ти добре ли разбърка тестето?
Две на нула за тебе – ето тук си записвам.
Днеска писаха нещо за тебе във вестника.
Всеки ден нещо пишат, ти защо се стъписваш.
Аз те викнах, защото реших да те черпя.
Колко много светулки трептят по тревата!
И все още се уча да играя със тебе,
но ти вярвам.
И значи печеля играта.
автор: аз