Амино 2121 на MLO

Темата е заключена.
Прескочи до:
EN

17.03.06
10:41

[quote author=“kao”]2121 на МЛО са най-обикновени аминокиселини - в тях няма нищо по-особено...

какво друго да кажеш като се има предвид че ти лично ми предложи продукти на Оптимум с 10% намеления,много ясно че за теб ще са най-добрите-и стига си ги рекламирал!

[quote author=“Pc_genius”]Като сте тругнали да сравнявате, ето ви и победителя :
Амино 3600 на сайтек - в една таблетка има 1,1г АКРВ :wink: !

Колко пари са тия аминота?

17.03.06
17:37

Преди малко изследвах и амино 2300 на МЛО-БЦАА е около 23 процента.Ето какво се получава в крайна сметка дотук от съвместните ни изследвания с AbSs
МлО 2121 -23%+0,57г биоактиватори
МЛО 2300-23%
Оптимум 2222/таблетки/-20%
Skaitek3600-15%
  И какво излезе накрая-уж силната само през 1998 година и отдавна правена формула на МЛО май
е  все още по-добра
от тази на новата и модерна Оптимум.
  Нека разгледаме и един по-интересен момент-с какво съдържание са тiя аминокиселини.В 2300 на МЛО иточниците са лакталбумин и албумин-най-висококачествените природни протеинови източници.В Амино 2121 итоцниците са окталбумин и говежди черен дроб.В Оптимум 2222 източниците са лакталбумин и ....соев протеин,суроватъчен протеин.

EN

17.03.06
19:46

Ами това се знае МЛО са N 1 за АК!
Днес говорих с един приятел,той сподели че от МЛО 2121 е най- доволен,първо ги е пил тях после за разнообразие ОН 2222,и пак 2121,каза че наи добре му деиствали!

Rocky^-можеш ли да направиш същото за МЛО АМИНО 5300!
Мерси!

18.03.06
17:21

[quote author=“energymax”]Ами това се знае МЛО са N 1 за АК!
Днес говорих с един приятел,той сподели че от МЛО 2121 е най- доволен,първо ги е пил тях после за разнообразие ОН 2222,и пак 2121,каза че наи добре му деиствали!

Rocky^-можеш ли да направиш същото за МЛО АМИНО 5300!
Мерси!

Амино 5300 са най-евтините аминокиселини на МЛО и са предназначени предимно за начинаещи и среднонапреднали.Процентът БЦАА е около 7%,но за сметка на това получаваш доста сериозна доза от останалите аминокиселини на бих казал доста добра за българските стандарти цени.Една опаковка от 350 таблетки ще ти стигне за около 2 месеца ,което ще рече средно около 40 лева на месец като за един ден получаваш около 31 грама бързоусвоими млечно-яйчни аминокиселини.Ще имаш леки трудности с погълхстането на хаповете,тъй като идват малко големи:)Аз лично ги гълтам цели,но ако искаш си ги разполвивавай,макар че ти препoръчвам първия вариант:)

EN

18.03.06
19:08

[quote author=“Rocky^”]Амино 5300 са най-евтините аминокиселини на МЛО и са предназначени предимно за начинаещи и среднонапреднали.Процентът БЦАА е около 7%,но за сметка на това получаваш доста сериозна доза от останалите аминокиселини на бих казал доста добра за българските стандарти цени.Една опаковка от 350 таблетки ще ти стигне за около 2 месеца ,което ще рече средно около 40 лева на месец като за един ден получаваш около 31 грама бързоусвоими млечно-яйчни аминокиселини.Ще имаш леки трудности с погълхстането на хаповете,тъй като идват малко големи:)Аз лично ги гълтам цели,но ако искаш си ги разполвивавай,макар че ти препoръчвам първия вариант:)

Аз БЦАА  си взимам на BioTech po 2кап. преди и след тренировка,интересуват ме Амино 5300 за сутрин и вечер(преди лягане) дали са удачни аз пия от тях по 4кап. сутрин и преди лягане,и 3 след тренировка!
Днес си взех МЛО АМИНО 2121!

19.03.06
02:12

Тази тема за мене е простооо смешна вече.

Бях решил да не пиша вече в нея.. или пък да я заключа защото в нея се водят безмислени спорове за нещо което е ясно като бял ден... казвам го за последен път:

Аминото 2121 по никакъв начин не могат да се сравняват с БЦАА на прах - нито пък са близо до съдържание... давам ви тук малко статистика:

В една таблетка 2121 - има 492 мг аминокиселини бцаа (изолеуцин 135мг, леуцин 236мг, валин 121мг).

Това значин че във 10 таблетки 2121 има 4,92 грама аминокиселини БЦАА.

Стандартно 90% от производителите на БЦАА на прах - задават стандартно доза бцаа за след тренировка - 5 грама.

Тоест от въпросните 2121 трябва да вземате по 10 броя за да си набавите еквивалента на една лъжичка бцаа на прах (5 грама)

Ок, колко от вас вземат по 10 броя 2121 след тренировка? Обикновено приемате 4-5 броя в общият случай... а и те са доста трудни за приемане защото са големи.

Всеки който е пил малко повече хранителни добавки има представа каква е разликата между течните аминокиселини или пък тези на прах и между таблетките- просто разликата  е от земята до небето...

Не че 2121 не са добри - но по никакъв начин не могат да заместят бцаа освен ако не пиете по 10 и повече таблетки на един прием...

А това дето ми го пишеш за елитните спортисти които пиели 2121 е просто смешно...

Влез във форума на Bodybuilding.com там определено има какво да научи всеки един от вас и поразпитайте малко за аминокиселини и т.н... макар че там има много фирми които тук не се продават...

90% от вас са мноого неосведомени за добавки и слушате какво ви се говори в СНЦ, слушате разни ваши приятели разбирачи и т.н... и после ми пускате разни смешни теми как не можете да напредвате и как не знаете как да качите мускулна маса.

Съвет към всеки един - по възможност аминокиселините само на прах или течни, и освен комплексни аминота (2121,2222,2700) задължително пиите бцаа на прах.

Преди време си забърквах един микс от аминота на мусаши - тези на прах, като им добавях и глутамин и креатин на оптимум + бцаа на оптимум или мусаши - резултата беше впечатляващ, макар да излиза малко скъпо с тази комбинация.

И моля ви хора които през живота си сте опитвали 2 вида протеин и 1 вид аминокиселини не се изказвайте така смело. За да се направи съпоставяне е хубаво да се опитат няколко различни фирми, различни продукти и тогава да се прави съпоставка.

Винаги при прием на какъвто и да е вид суплементи има напредък - но е много трудно да се разбере от какво е напредъка от добавката, от храната или е просто пласибо ефект. Също така в много ситуации дори скъпоструващи добавки не дават ефект защото не се приемат правилно или пък нещо с хранене и тренировка не е наред.

Може да се поразровите по нета и да прочетете за различните изследвания правени при тестване на нови видове добавки.

При голяма част от добавките само факта че си мислите че пиете нещо което ще ви помогне увеличава вашите резултати с около 20%.

Гледайте тестове на добавки и ще разберете за какво говоря...

А и още нещо - въпросните аминота 2121 са 1,7 грама чисти аминокиселини а не 2,1 - можете да се уверите като сметнете аминокиселинният профил....

И също така 2222 на оптимум таблетките са по 2,3 грама всяка една таблетка - пак може да се уверите като сметнете АК профила...

и моля ви четете преди да пишете и не пишете за неща които дори не сте виждали на живо или които дори не сте мирисали пък камоли да сте пили...

Съжалявам за малко по-острият тон, но напоследък форума запада страшно много и то именно защото хора със съмнителни знания пишат разни глупости и объркват потребителите...

Надявам се да не се е засегнал някой ;)

А като марки въобще не се опитвай дори да сравняваш оптимум с фирмички като МЛО - влез в американски форуми и сайтове и виж какво в момента пият спортистите в УСА всички по-известни US състезатели определено не пият мло 2121 ;)...

Момчета някой от вас въобще чете ли американски издания за фитнес?

Та там дори вече не се рекламират аминокиселини на таблетки... а съвсем нови продукти... азотни буустери и т.н...

19.03.06
06:06

Као,виждам,че не четеш внiмателно какво се пише по темата и се налага да разяснявам елементарни неща.
  Нас не ни интересува какво количество от любимите ти БЦАА на прах препоръчват,а какво количество БЦАА е необходимо да задоволи нуждите след тренировка.Вече ти написах ,че 2 грама БЦАА след тренировка са напълно достатъчни-ако искаш можеш да се пробваш да ме опровергаеш?!Следователно дозата от 5 таблетки 2121 след тренировка,която съдържа около 2,45 г БЦАА е напълно достатъчна..  Така любимата ти Оптимум..Оптимум нутритион - БЦАА 1000 капсули по 500мг-взимат се 4 след тренировка-това май прави 2 грама БЦАА.Биотеч също имат доза БЦАА от около 2 грама,мързи ме да давам и други примери.
  Гледам,че ползваш продуктите на Мусаши-е това говори доста зле за тебе:)Фирмичката МЛО за твое съжаление има по-добри аминокиселини от ОПтимум-апропо,смятам няма да оспориш нивото на руския бодибилдинг в Европа-ето какво пише в два различни руски сайта:
  HARDBODY АМИНО 2300 превосходят по концентрации аминокислот на одну таблетку аналогичную продукцию других фирм, поэтому являются наиболее популярными аминокислотами среди спортсменов и любителей спорта.
И в другия сайт:
Амино 2300 – лидер в classсе аминокислот.
Амино 2300 – один из самых мощных аминокислотных комплексов производимых в наше время.
Амино 2121 – аминокислоты профессионалов. Они одни из лучших на сегодня выпускаемых таблетированных аминокислот.
  Не че руските източници sа най-меродавни,но просто днес четох из руските сайтове и видях и тези характеристики наред с други интересни неща.
  Предполагам ,че елитните спортисти в САЩ масово пiят аминокиселините на Оптимум ,може да  се пробваш да им ги пробуташ :)
  Накрая,ако не си забелязал темата е за аминокиселините на МЛО.Ако държиш да рекламираш марката Оптимум можеше просто да пуснеш отделна тема или да продължаваш да зарибяваш хората с ЛС,както чета ,че правиш:)
  P.P Смятам темата за приключена и аз лично повече не смятам да си хабя времето и “съмнителните знания”,за да пиша по нея.

19.03.06
11:31

Пичове прочетете това инфо и после размишляваите.

Аминокиселините с разклонена верига са част от група, състояща се от осем особено важни аминокиселини, които не могат да се произвеждат в човешкия организъм и поради това трябва да бъдат вкарвани в него от вън. Съществуват три аминокиселини с разклонена верига – L-левцин, L-изолевцин и L-валин. Терминът “разклонена верига” произлиза от характера на тяхната структура, която наподобява странично разположени “клончета” и е типична за тези три аминокиселини. Около 30-35% от мускула се състоят от аминокиселини с разклонена верига. Според Т. Суини (Sweeney, T.: “Chiseled from stone.” Ironman Magazine: May, 1955. стр. 72), за разлита от останалите аминокиселини, те се метаболизират в мускула, а не в черния дроб.

А. Обсъждане на препоръчителната хранителна дажба /ПХД/
Препоръките за правилното поемането на трите аминокиселини, са свързани с факта, че не винаги могат да се набавят необходимите запаси от тях чрез диетично хранене. Доказано е, че поемането на 35-40% повече левцин от препоръчителната хранителна дажба /ПХД/ не е достатъчно. По отношение на валина, дори 40 мг/кг дневно, което е четири пъти повече от ПХД, е недостатъчно. Количествата, необходими за 75-килограмов спортист са 3.00 г левцин и 3.0 г валин на ден. (Meguid, M.M., Meridith, C.N., Mathews, D.E., Bier, D.M., Young, V.R. “Valine kinetics at graded valine intake in young men.” Am. J. Clin. Nutr.: 1986, 43, 781.) Трябва освен това да се отбележи, че поемането на изолевцин трябва също да се разглежда като недостатъчно. Нивото от 1.1 г е с 50% повече от ПХД! Според изчисленията 1.1 г изолевцин съответства по стойност на 3.0 г левцин и валин. 

Б. Физическите упражнения изгарят по-бързо АКРВ
Нивата на АКРВ още повече намаляват под необходимите по време на физически упражнения, тъй като тогава те изгарят много бързо. По време на изследвано, продължило два час с 55% VO2 max. със стационарна тренировка на велоергометър, е отчетена оксидация на цели 90% на левцина, препоръчан според ПХД. (Evans, W.J., Fisher, E.C., Hoer, R.A., Young, V.R.: “Protein metabolism during exercise.” Physical Sports Med. 1983. 11, 63.). Освен това, в друго изследване на жени по време на субмаксимални физически упражнения, е измерено повишаване на оксидацията с 200%.  (Haag S. et al.: “Effects of exercise on rates of oxidation, turnover, plasma clearance of leucine oxidation in human subjects.” American Journal of Physiology 242. E407-410, 1982.). В друго изследвано, включващо мъже, трениращи на тредмил при 50%, повишаването на левциновата оксидация достига 300%. (Davies, B. et al.: ”Glucose inhibits,  VO2 max. 50%,carbon dioxide production from leucine during whole-body exercise in man.” Journal of Physiology 332, 40, 41. 1982).

В. Функцията на аминокиселините с разклонена верига
1.а. Аминокиселините с разклонена верига се използват за производство на протеин в организма.
1.б. В мускулната тъкан АКРВ изпълняват голям брой други функции, освен тази, свързана с протеините. Те са източник на метаболна енергия под формата на аденозин трифосфат /АТФ/, който изгаря в мускулните клетки. 
2. Аминокиселините с разклонена верига служат за производството на аминокиселината аланин, която е най-важното вещество за поддържане на нивото на необходимото ниво на гликозата. /При обясненията, свързани с гликозно-аланиновия цикъл, ще се спрем по-подробно на този въпроси/.
3. АКРВ левцинът стимулира активирането на растежния хормон и инсулина и по този начин внася анаболни хормони в хормоналната система.
4. АКРВ не само предизвикват синтезиране на протеина, но и намаляват неговото разграждане. По този начин те едновременно предизвикват и анаболна и анти-катаболна реакция на мускула! (Harper et al.: “Branched-chain aminos which are required for anabolic action.” Annual Reviews of Nutrition 4: 409-454, 1984.).
5. Освен това, АКРВ действат като преносители на азота и спомагат за синтезирането на други аминокиселини, необходими за извършване на анаболна работа.(Sweeney, T.: “Chiseled from stone”: Ironman Magazine; May, 1995 стр. 72)
Г. Идеалният момент за поемане на АКРВ
Идеалният момент за вкарване на аминокиселини с разклонена верига е непосредствено след хранене и непосредствено след тренировка. Макар че, трябва да се подчертае, че не трябва да се поемат АКРВ на гладен стомах. За да се използват ефективно, след тренировка трябва да поемате сложни, а не прости, въглехидрати, и след това да поемате протеин чрез АКРВ. Точното определяне на момента, в който те трябва да се поемат е ключов и по отношение на изискването за отделяне на високо ниво на инсулин.
За да се убедим, че ще получим възможно най-добрите резултати от АКРВ, трябва да сме сигурни, че в системата действат и необходимите допълнителни фактори. Един от тях от жизнено важно значение е хромът /спомняте ли си, че когато разглеждахме хрома, препоръчахме той да се взема под формата на хром пиколинат/. Хромът увеличава ефективността на инсулина. Други важни фактори са наличието на: 1. Цинк; 2. Биотин. Цинкът е регулатор на инсулина и витамин В6 и В12, които са от особено значение за обмяната на протеина. (Sweeney, T.: “Chiseled from stone”: Ironman Magazine; May, 1995 стр. 72).

EN

19.03.06
15:01

ехаааааааа аз съм добре -днес пих след тренировка по 4табл 2121,3табл БЦАА на BioTech BCAA 2000 Plus,а и пише че в една доза от протеина ми има  4,5г БЦАА!

19.03.06
17:04

Бях казал,че повече няма да пиша ,но след подобни статии автоголове как да се сдържа:)Първо, не говорехме за дневна доза БЦАА,а за такава след тренировка.
Второ,ако разчитаме да си набавяме цялото количество БЦАА от добавки,а забравяме изцяло храната къде ще му излезе края!

Силно се радвам,че не си орязал цялата статия,а именно:
“За да се убедим, че ще получим възможно най-добрите резултати от АКРВ, трябва да сме сигурни, че в системата действат и необходимите допълнителни фактори. Един от тях от жизнено важно значение е хромът /спомняте ли си, че когато разглеждахме хрома, препоръчахме той да се взема под формата на хром пиколинат/. Хромът увеличава ефективността на инсулина. Други важни фактори са наличието на: 1. Цинк; 2. Биотин. Цинкът е регулатор на инсулина и витамин В6 и В12, които са от особено значение за обмяната на протеина.”
  В случай ,че не си обърнал внимание хром пиколинат и дибенкозид са едни от биоактиваторите в 2121,каквито липсват например в така любимите 2222 на Оптимум.Као,написа едно култово мнение-“2121 на МЛО са най-обикновени аминокиселини - в тях няма нищо по-особено... ” Аз само ще добавя-не 2121 ,а 2222 на Оптимум са най-обикновени аминокиселини и в тях наистина няма нищо особено.

P.P
Повече наистина няма да пиша ,защото сега ще ме карате да обяснявам и какво е инозин,смилакс,гама оризанол,дибенкозид,хром пиколинат и как точно те действат в комбинация с аминокиселините и допринасят за мускулнiя растеж. :lol: Взимайте си Оптимум 2222 ,щом така ви харесва,пък и в крайна сметка на мен никoй не ми плаща да рекламирам  аминокиселини на МЛО,нито да ги продавам и да печеля от това,както печели Као от продажбата на аминокиселините на Оптимум на ваш гръб.Хайде,взимайте си каквото искате,аз повече няма да се занимавам по темата. :!:

19.03.06
17:08

[quote author=“energymax”]а и пише че в една доза от протеина ми има  4,5г БЦАА!

Щом разчиташ на тези БЦАА си ми ясен... ;)

Ок - няма да спорим повече по темата - заключвам я защото тези спорове ще станат безкрайни явно.

Всеки да си пие каквото му е на сърце и да прави каквото си иска...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1