рецепта с извара

ПО

07.03.09
20:51

Здравейте, ще споделя една много проста и вкусна рецепта с извара, която си правя почти всяка вечер. Просто смесвате в една купичка—>200гр. извара, 200гр. кисело мляко(1/2 кофичка) и 1 лъжичка какао(нескуик примерно). Става нещо разкошно и ви дава малко над 40гр. протеин

08.03.09
05:43

На мен любимата ми рецепта с извара включва 250гр обезмаслена такава(0,2% мазнина,12,5% протеин и 4% въглехидрати)+2-3 кисели краставички нарязани на кубчета+10 гр зехтин+малко сол,добре разбъркана....вкусотия.За съжаление мога да си я позволя единствено преди лягане :-(.

Мнението беше редактирано от малкия113 на 08.03.09 05:44.

08.03.09
05:46

Аз си правя 200 гр извара+200 кисело мляко+200 вода+малко степче,в шейкъра и тръс-бам-тръс и айде в чашата+50 гр фъстъци или орехи-това ми е преди лягане от 3-4 месеца насам...

28.05.11
10:30

Ще си позволя и аз да дам една изпитана рецепта за огретен с тиквички:
4-5 тиквички (малки)
500гр. извара ( аз лично, купувам на Бор чвор)
3-4 яйца
4-5 скилидки чесън
половин връзка копър и магданоз
малко олио или зехтин
200-300гр.кашквал
Приготвяне:
Тиквичките се обелват ( аз изстъргвам кората с нож, съвсем леко) и се настъргват на ренде. Яйцата се разбиват, към тях се добавя изварата и се смесва.  Добавят се настърганите тиквички, нарязаните скилидки чесън и всичко се слага в йенска тенджера или обикновена тава.Пече се до готовност, като 10-15 мин. преди ястието да е станало, се посолява на вкус, добавят се копъра и магданоза, мазнината и след още 10минутки се настъргва кашкавал отгоре. Оставя се да се запече, докато се зачерви или поне да се разтече кашкавалът. Става много вкусно, гарантирам! ;)

TN

28.05.11
12:26

казано от Пожарникарчето на 07.03.09, 20:51:

Здравейте, ще споделя една много проста и вкусна рецепта с извара, която си правя почти всяка вечер. Просто смесвате в една купичка—>200гр. извара, 200гр. кисело мляко(1/2 кофичка) и 1 лъжичка какао(нескуик примерно). Става нещо разкошно и ви дава малко над 40гр. протеин

Супер е,въпреки,че над 40 грама протеин едва ли ще ги усвойш всичките..

11.06.11
21:51

казано от The Next на 28.05.11, 12:26:

Супер е,въпреки,че над 40 грама протеин едва ли ще ги усвойш всичките..

Да не забравяме, че това е казеин :)

11.07.11
19:29

Пфу само на мен ли изварата има много отвратителен вкус(обезмаслената). Пробвах извара с домати-едвам си изядох порцииката. Намерил съм един единствен начин, при който не се усеща много много.
Бананов шейк с извара:
1 банан(около 30 гр въглехидрати)
100-200 грама извара(според нуждите на организма)
и останалото до половин литър прясно мляко(ако сте на диета с малко мазнини-обезмаслено)
1 лъжица мед по предпочитание
Това всичкото с миксера или блендера става на шейк и бих казал, че е вкусно(е не колкото шейка без извара)

14.07.11
21:15

Не мога да разбера като ти е гадна защо я ядеш ?

21.07.11
23:00

И аз напоследък нагъвам доста извара, но бързо започва да писва:( Сега експериментирам, бъркам я с кисело мляко или зехтин и после слагам каквото ми дойде - зеленчуци, колбаси, кашкавал или любими плодове.

22.07.11
21:58

казано от Vanessa на 21.07.11, 23:00:

И аз напоследък нагъвам доста извара, но бързо започва да писва:( Сега експериментирам, бъркам я с кисело мляко или зехтин и после слагам каквото ми дойде - зеленчуци, колбаси, кашкавал или любими плодове.

с тези колбаси се обезсмисля тъпченето с гадната извара,освен ако не ти е вкусна...

TN

23.07.11
00:15

Ако си мислиш,че тва е вкусно не знам :D

23.07.11
15:43

Аз си я правя ето така:
200 грама извара
1 домат
50 грама кашкавал

Настъргвам домата и кашкавала и ги смесвам с изварата.Понякога добавям и 2-3 лъжици кисело мляко.

26.07.11
15:23

Изварата, освен че е много полезна, е и много вкусна, но трябва да знаете как да я приготвите.

Извара със “степчета”???, колбаси??? и прочие произведения на индустриалната химия е направо безумие, по-добре изобщо не яжте извара, а нещо, което ви е вкусно, без да го тъпчете с индустриална химия.

Рецептата с тиквичките е много гот.

Аз мога да ви препоръчам:

Сух таратор с извара - целогодишно за вечеря

Продукти: извара, краставици (сурови или кисели, според сезона), копър, чесън (може да се замени с пресен или с праз лук), сол

Приготвяне: пресните краставици се белят и се нарязват на ситни кубчета или се настъргват на едро ренде. Киселите краставички се режат на ситни кубчета. В купичка или хаванче слагате няколко обелени скилидки чесън (или ситно нарязания пресен чесън или праз лук), сол на вкус, копър и намачквате всичко с дървен пестик (чукало). Изсипвате намачканата смес при краставиците и разбърквате добре с вилица, след което разбърквате добре с изварата. По желние може да гарнирате с маслинка и резен лимон.

Апетитка с извара - само в диети за качване на маса

Продукти: извара, варени жълтъци от яйца, зехтин, лют червен пипер, сол

Приготвяне: сгорещявате две-три супени лъжици зехтин в малко тиганче, слагате 1 чаена лъжица лют червен пипер, разбърквате с дървена лъжица, сваляте от котлона и слагате щипка сол. Изсипвате горещата смес върху сварените жълтъци и намачквате с вилица, след което прибавяте изварата и разбърквате добре.

150гр. извара + 5 белтъка + малко праз лук :
Слагате в тиган малко зехтин и чакате да се загрее, след това слагате лука около 30 секунди(да се запърже леко), след това белтъците и бъркате докато леко се сгъстят, след това изсипвате и изварата и бъркате още 1мин. Става супер ! към 40гр. протеин :)

28.05.13
22:22

Току що я пробвах само че 150+150+1 лъжичка нескуик  чаена с връх супер е !!!

14.01.19
00:12

Значи при мен така стоят нещата, взел съм си от баба почти 10кг домашна извара, която баба си я прави на село и почти всяка вечер ям по 200-300 грама с малко шарена сол и понякога 1-2 препечени филии хляб😄

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1