Дневна доза Протеин

27.07.04
14:08

Както знаете си купих Нутрим Про голд 90. Купих си и Пюър Уей 85.
В дните без тренировка поемам 2х30 гр дози от Про Голда, а когато тренирам включвам още 2х30гр от суроватъчния /преди и след тренинг/.

Много ме кефи да пия протеин, много билдърски се чувствам. Ето защо искам да увелича дозата. Купил съм си и от Платинения протеин пак на Нутрим, който е растителен. Ако включа и от него 2х30 гр, ще прекаля ли? А може ли да увелича дозата на другите протеини. Има ли норми,в които трябва да се ограничи приема на изкуствените белтъци?

27.07.04
14:30

Papper абе то се получава 180гр само от протеин на прах.Ти ко да не си 140 кила.Нали ядеш и нещо друго през деня.Средно ти трябва 2-2,2 гр протеин на кг телесно тегло.Останалото просто няма да се обработи и ще си го изсереш(казано по селски).Виж колко кила си и колко гр на ден ти трябват после си сметни колко си набавяш от храната пък останалото си го пий под формата на шейкове.Нищо няма да ти стане ако пиеш и по толкова ама според мен е загуба на пари е ако са ти в излишък....  8)

27.07.04
14:34

мм това 2 е доста субективно !
1-1,5 гр горе долу

Ма виж  какво да правиш - пий по 20-25гр протеин на всеки 3 часа за да имаш максимална усвояемост.

27.07.04
14:51

Не е 180 гр протеин. В тренировъчните дни са 105гр, а в почивните 54 гр. Значи в почивните мога да запълня до 100 гр с Платинения протеин за да има разнообразие. Иначе съм 82-83кг х 2,2 = 183 гр. Това ще рече, че 80 гр и отгоре мога да си ги дърпам от храната.

Друго не разбирам обаче. Четох в Олимп, че на едно хранене трябва да приемеш заедно с дозата си протеин и двойно повече въглехидрати. Тоест на 40 гр протеин ти трябват 80 гр въглехирати. Друг разбирач пък ми е казвал, че за усвояването на 1 гр белтък организма се нуждае от 1,78 гр въглехидрат.
Та въпроса ми е като го дръпна този протиенов шейк трябва да го комбинирам с въглихдари, нали

27.07.04
14:55

говоря на изуст защото листа от диетоложкаата ми е в къщи но за 100% усвояемост трябва да е така:
белтъчини: въгл:мазнини
1.7 : 3.5 :0.4

приблизително беше това
ако някой се интересува ще намеря листчето да му кажа точни числа.

27.07.04
15:00

Pepper аз бих ти препоръчал да си купиш един протеин, но да не е български.

27.07.04
15:13

Че с кво българските отстъпват на чуждите толкова ли сме некадърни та да не можем един прост протеин да направим :x

27.07.04
15:48

Знам, знам, че българските хич не ги тачите, ама кво да направя като са почти безплатни. Предложи няква марка с цена и ще я обмисля.
Аз пък съм фен на бълграското и реших да пробвам за месец-два как ще ми се отрази

27.07.04
16:41

Pepper и ти очакваш ефект от нещо “почти безплатно”?  Пил съм доста време (а и все още пия) от протеините на Нутрим но да има ефект не съм забелязъл. Не казвам че няма но аз не съм забелязъл.

28.07.04
23:19

Е то от протеин какъв видим ефект може да се забележи.Аз го разбирам само като заместител на протеина който не можеш да си набавиш от храната.Няма как от протеина да станеш по-голям или по-силен(смисъл сам по себе си препарата говоря)

03.11.04
14:20

Аз пък наблягам на соевия изолат-че е по евтин.От него си качвам доста добре особено ако го комбинирам и с Яйчно-суроватъчния Nutridin PRO90 GOLD.

03.11.04
19:47

За соевия изолат съм съгласен, добра и евтина алтернатива е, обаче дразни стомаха при някой хора особено :lol:  Иначе друга евтина алтернатива е протеинът, който се използва в колбасите, но само ако не знаеш от какво се извлича;)))

AR

03.11.04
22:25

за да имаш по добур ефект си вземи аминокиселини особенно след тренировка са много ценни.а що се отнася до протеина аз го взимам на 4 приема по 20-25 гр.(по точно взимах сега правя почивка заради контузия).постигах много по-добри резултати като използвах аминокиселините след тренировка отколкото като ползвах само протеин.а що се отнася до протеина на нутрим смятам че е доста добър ползвах pro gold 90 и hi-fit 82% протеин последния е с извлек от трибулус.

04.11.04
17:57

Това за HI FIT е супер вярно аз лично с него през първия месец качих 8кг, след това минах на Pro GOLD и креатин но пове4е от 3 кг за един месец не съм качвал.

04.11.04
18:03

А ти да не очакваш всеки месец да качваш по 8 кг?

04.11.04
18:46

Точно това очаквам-така и ще стане.

04.11.04
23:03

Ами успех :) ;) Догодина ще те гледаме ли на Олимпия? :)

04.11.04
23:31

Ae да залагаме за TELFERA че ще е Мр.Олимпия 2005!
Сигурно за 1$ ще ни изплатят поне 1000!
След 1 година ако TELFERА сега е 80кг ще стане 80+96=176кг...

05.11.04
00:09

абе до мистър олимпия не се стряма( поне докато рони се състезава) , но да се впусна на някое състезани по културизъм в българия съм навит. Я кажете как е да у4аства6 на състезание по културизъм-нали сте големи разбира4и сигурно ходите на състезания а, или вие не искате слава.ха.ха

Момчета, опитайте се да се изясните без да се карате и пишете по темата.
И аз се включвам към Дзвера. Ако продалжите с чата в темата ще има санкци ! Опитатите се да пишете по-стегнато и разбираемо!
Емил 

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1