17.01.19
11:00
Здравейте! Наскоро навърших 20 години , имах съмнения че нивата ми на тестостерон са ниски, понеже се чувствам доста демотивиран напоследък с по-ниско либидо от обикновеното. Направих си резултати на тестостерона и излезе 25.18 nmol/l . Моля, някой по-запознат да ми каже това в нормалните граници ли е, нисък или висок е и какво мога да предприема?
17.01.19
11:08
Лабораторията, която е направила изследването, не предостави ли информация за референтните граници?
На изследването трябва да ти пише референтните стойности. На пръв поглед ми се струва, че си над средното ниво, т.е., не ти е нисък.
17.01.19
11:19
казано от Petur Petrov на 17.01.19, 11:00:
Здравейте! Наскоро навърших 20 години , имах съмнения че нивата ми на тестостерон са ниски, понеже се чувствам доста демотивиран напоследък с по-ниско либидо от обикновеното. Направих си резултати на тестостерона и излезе 25.18 nmol/l . Моля, някой по-запознат да ми каже това в нормалните граници ли е, нисък или висок е и какво мога да предприема?
Почти на горната граница си.
За либидото има няколко фактора, единия от тях са нивата на естрадиол - ако са прекалено ниски при такова ниво на тестостерона, търси причината там.
Какво да предприемеш няма как да ти се каже с едното изследване на общ тестостерон.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.01.19 11:25.
17.01.19
11:53
Благодаря за отговорите момчета! Не знам, може и да си внушавам че нивата ми са ниски, защото скоро танцувах с едно момиче в една дискотека и не можах да получа ерекция, не знам това нормално ли е и дали на някого му се е случвало...
Иначе когато си направих изследването очаквах да ми дадат информация и за свободния тестостерон и тук ида въпросът ми - след като общия ми е на горната граница, има ли причина да се притеснявам за свободния?
Другата причина да си направя теста е, че качвам мазнини главно в бедрата и задните части, а не като повечето мъже - в коремната област, затова си мислех че нивата ми са ниски, не знам има ли нещо общо..
Мнението беше редактирано от Petur Petrov на 17.01.19 11:57.
17.01.19
13:00
Има много други фактори за либидото.
Това дали ти става или не докато играеш с момиче не е никакъв показвател че имаш проблем.
казано от Petur Petrov на 17.01.19, 11:53:
Иначе когато си направих изследването очаквах да ми дадат информация и за свободния тестостерон и тук ида въпросът ми - след като общия ми е на горната граница, има ли причина да се притеснявам за свободния?
Ами като си казал “А” трябва да кажеш и “Б”. Част от общия тестостерон е в свързано състояние и на практика е неактивен. Уж го имаш, но все едно го нямаш. Свободният играе главната роля и те прави мъж. Зависи и той колко е. Дали е повече или по-малко, след като останалата част от общия е свързана и неактивна. www.arsmedica.bg/lab/hormoni/testosteron-2
Мнението беше редактирано от Миро на 17.01.19 22:08.
Танцувал с момиче -> Не му станало -> Изследвал си нивата на тестостерон.
Вие тотално изтрещяхте.. Направил си труда да се изследваш и не си погледнал дори стойностите... Уат да фак бе брат ми, какво очакваш тука да хвърлим боб ли? 😄 Според мен момичето е било потно и е миришело на салата, а музиката е била чалга, ти си бил на 2 фалшиви водки, притеснявал си се как изглеждаш отстрани и ти се е пърдяло. Затова не си получил ерекция!
19.01.19
15:00
казано от Бат Милко на 19.01.19, 14:53:
Танцувал с момиче -> Не му станало -> Изследвал си нивата на тестостерон.
Вие тотално изтрещяхте..
Има и по-страшно, танцуваш с момче и ти стане, тогава обезателно трябва да се изследваш 🙂