Ниски ли са нивата ми на тестостерон ???

17.01.19
11:00

Здравейте! Наскоро навърших 20 години , имах съмнения че нивата ми на тестостерон са ниски, понеже се чувствам доста демотивиран напоследък с по-ниско либидо от обикновеното. Направих си резултати на тестостерона и излезе 25.18 nmol/l . Моля, някой по-запознат да ми каже това в нормалните граници ли е, нисък или висок е и какво мога да предприема?

Лабораторията, която е направила изследването, не предостави ли информация за референтните граници?

17.01.19
11:15

На изследването трябва да ти пише референтните стойности. На пръв поглед ми се струва, че си над средното ниво, т.е., не ти е нисък.

17.01.19
11:19

казано от Petur Petrov на 17.01.19, 11:00:

Здравейте! Наскоро навърших 20 години , имах съмнения че нивата ми на тестостерон са ниски, понеже се чувствам доста демотивиран напоследък с по-ниско либидо от обикновеното. Направих си резултати на тестостерона и излезе 25.18 nmol/l . Моля, някой по-запознат да ми каже това в нормалните граници ли е, нисък или висок е и какво мога да предприема?

Почти на горната граница си.
За либидото има няколко фактора, единия от тях са нивата на естрадиол - ако са прекалено ниски при такова ниво на тестостерона, търси причината там.
Какво да предприемеш няма как да ти се каже с едното изследване на общ тестостерон.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.01.19 11:25.

17.01.19
11:53

Благодаря за отговорите момчета! Не знам, може и да си внушавам че нивата ми са ниски, защото скоро танцувах с едно момиче в една дискотека и не можах да получа ерекция, не знам това нормално ли е и дали на някого му се е случвало...
Иначе когато си направих изследването очаквах да ми дадат информация и за свободния тестостерон и тук ида въпросът ми - след като общия ми е на горната граница, има ли причина да се притеснявам за свободния?
Другата причина да си направя теста е, че качвам мазнини главно в бедрата и задните части, а не като повечето мъже - в коремната област, затова си мислех че нивата ми са ниски, не знам има ли нещо общо..

Мнението беше редактирано от Petur Petrov на 17.01.19 11:57.

HU

17.01.19
13:00

Има много други фактори за либидото.
Това дали ти става или не докато играеш с момиче не е никакъв показвател че имаш проблем.

17.01.19
21:54

казано от Petur Petrov на 17.01.19, 11:53:

Иначе когато си направих изследването очаквах да ми дадат информация и за свободния тестостерон и тук ида въпросът ми - след като общия ми е на горната граница, има ли причина да се притеснявам за свободния?

Ами като си казал “А” трябва да кажеш и “Б”. Част от общия тестостерон е в свързано състояние и на практика е неактивен. Уж го имаш, но все едно го нямаш. Свободният играе главната роля и те прави мъж. Зависи и той колко е. Дали е повече или по-малко, след като останалата част от общия е свързана и неактивна. www.arsmedica.bg/lab/hormoni/testosteron-2

Мнението беше редактирано от Миро на 17.01.19 22:08.

19.01.19
14:53

Танцувал с момиче -> Не му станало -> Изследвал си нивата на тестостерон.

Вие тотално изтрещяхте.. Направил си труда да се изследваш и не си погледнал дори стойностите... Уат да фак бе брат ми, какво очакваш тука да хвърлим боб ли? 😄 Според мен момичето е било потно и е миришело на салата, а музиката е била чалга, ти си бил на 2 фалшиви водки, притеснявал си се как изглеждаш отстрани и ти се е пърдяло. Затова не си получил ерекция!

19.01.19
15:00

казано от Бат Милко на 19.01.19, 14:53:

Танцувал с момиче -> Не му станало -> Изследвал си нивата на тестостерон.

Вие тотално изтрещяхте..

Има и по-страшно, танцуваш с момче и ти стане, тогава обезателно трябва да се изследваш 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1