Stairway to Health

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.01.19
14:28

Лириката ти е потекла точно по жилката, дето ме привлече преди години и сега е станала рудна мина—а именно, елементите на реализъм  вече преобладават и са се вплели много ефектно с прокрадващите се поетични нюанси, което прави последните още по-изразителни. Нестардантният ритъм много пасва и създава съспенс, който избухва, когато дойде ред на римата. Имаш особено видим прогрес.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 09.01.19 14:31.

10.01.19
19:55

Кико, имаш специфичен начин на изразяване, който ме кефи. 🙂
Благодаря ти за мнението! Надявам се да продължа да се развивам в тази област. Иска си време и работа - като при всичко. 🙂

Снощи бях на театър, но нещо постановката не ми хареса много. За мен беше твърде абстрактна, твърде хаотична и много разтеглена във времето, иначе имаше и силни моменти. Актьорската игра обаче беше отлична. Някой пред мен се беше напръскал с ужасен парфюм и то обилно така - случайно да не остане някой в салона, до който да не достигне този божествен аромат...

Скоро се прибирам и чакам с нетърпение да се върна в обичайното ежедневие, защото от началото на годината нещата с режима ту вървят добре, ту - не, една нощ спя добре, три нощи - зле и хич не ми е ОК да продължава така.

Мнението беше редактирано от Елена на 10.01.19 20:14.

12.01.19
17:26

Ето ме!
Вчера пътувах целия ден. Имаше и закъснение на полета, после пътуване с влака и си стана 19 ч. Бях адски изморена и си легнах в 21 ч. Хари се беше постарал да сготви. 🙂

Днес още усещам умората. Ще ми трябват няколко дни за адаптация, но много се радвам, че съм си у нас. Записвам храната и може би ще я пиша няколко дни - за влизане в ритъм.

1. 6 с.л. овесени ядки, чаша бадемово мляко, ябълка, кафе;
2. салата зелении с краставица, 1.5 с.л. зехтин, ок. 100 г маслини, 2 царевици, 1/2 ципура, 7-8 лешника;
3. 5 равни с.л. разтопен домашен сладолед (замразени банани, бадемово масло, бадемово мляко)
4. ок. 175 г телешки бургер, салата рукола с краставица и чери, 10-на маслини, 1/2 авокадо, 125 г кисело мляко и 1 с.л. гранола без захар. 

Калориите нямам сили и нерви да ги впиша в MFP, но са ок - така, на око. 😄

Имам записани часове за йога за вторник и сряда. Утре сме на гости и ще видим дали ще имам време и сили за една домашна тренировка.

Днес цял ден (почти) пазарувахме. В Боди Шоп имат намаления, а аз имам слабост към този магазин и се обзаведох с червило. Купихме и грил-тиган. И храна за седмицата.

Дядо прати около кило почистени лешници и орехи и много им се радвам. 😄 😄

Мнението беше редактирано от Елена на 12.01.19 19:39.

13.01.19
21:47

Значи... Сутринта чистехме, аз и изпрах... една част от насъбралото се пране 🙂, после бяхме на гости до 16 ч., а след това готвих за днес и за утре, четох книга и... с две думи - не тренирах.

Записвам храната:
1. 125 г кисело мляко, 1 с.л. гранола без захар, 2 яйца, кафе(та) с бадемово мляко;
2. по 2 хапки от млечна салата и боб с бекон, 1/2 порция мусака (по-малко от 200 г);
3. (вкъщи) 2 слайса шунка, 25 г семки;
4. салата рукола с краставица, няколко маслини, 1 лъжица зехтин, 2 пълнени чушки с кайма, зеленчуци и ориз.
5. 3 мандарини, 25 г сурови лешници

Мнението беше редактирано от Елена на 13.01.19 22:22.

15.01.19
06:40

Добро утро в този безумно ранен час. 🙂 Тук няма 6 все още.

Напоследък се опитвам да не превишавам 2000 ккал, но не ми се получава. Докарвам ги към 2200. Просто ако не ги изям тия 200 ккал, не мога да заспя. 😄
Та за вчера: 2200 ккал и много обикаляне - 12 000 крачки. Вечерта бях доста капнала и пак четох книга. Но тази сутрин съм на йога и сигурно затова станах толкова рано: защото преливам от ентусиазъм (🙂).

Племенничката ми навършва 1 годинка много скоро и ще й подарим едни много красиви книжки - прикачвам за който иска да види.

Мнението беше редактирано от Елена на 15.01.19 07:18.

15.01.19
12:36

Бонжур, дет’ са вика на български 🙂

Сега се върнах от йогата. Беше нещо като private lesson, защото нямаше други записали се 😄
Използвах времето, за да работя върху правилната техника на слънчевите поздрави и “покрихме” още няколко асани. Момичето, което води йогата, е англичанка и не знае френски, което ми е добре дошло, щото аз предпочитам на английски да говоря. Утре пак. 🙂

Та за днес:
ок. час и половина йога, но с доста приказване и обясняване
крачки: 18 000+

Храна:
1. 3 яйца, 1 банан, 1/2 с.л. кокосово масло, 125 г малини, 10 г орехи;
2. 150 г кебапчета, рукола, 1/3 авокадо, ок. 200 г общо броколи и зелен фасул, малко домат;
3. 80 г хумус, 1/2 краставица, 5 мандарини;
4. 200 г телешки стек, 50 г кебапче, зелена салата, малко домат;
5. 125 г кисело мляко, няколко ягоди.

пак към 2200 ккал

Зелен фасул как не обичаааам... От дете не го обичам. Беше само за украса в чинията. Мислех си, че ще се жертвам и ще го изям, даже сложих към 200 г само зелен фасул и отделно броколи, но не го огря 😄
Някои неща никога не се променят. 🙂

Мнението беше редактирано от Елена на 16.01.19 09:22.

15.01.19
18:23

Понякога имам много неща за казване, ама се въздържам. Викам си: Елено, да не мислиш, че някой ш’ти чете бръщолевениците?! Хората имат по-добри неща за правене. И слагам спирачкатa. Aма ше черпя с едно мое стихо (щото невинаги мога да я ударя тая спирачка 🙂)

Небръснато стихотворение

Проблемът на небръснатия Петко
не беше във това, че е небръснат.
Не можеше да се измъква леко,
а стъпваше на всичките си пръсти.
Играеше на чест във главна роля
и носеше на всички хора кръста.
Човек свободен. Homme de pаrole*
– с цигара, мръсен, потен и небръснат.
И този Петко беше мъж на място –
говореше напряко – сякаш стреля.
А хванеш ли го на кръстосан разпит,
очаквай, че последен ще се смее.
Проблемът на небръснатия Петко
не беше във това, че беше свестен -
очите го боляха във неделите
от всичките ни рошави нечестности.
Проблемът беше в Петковата живост –
той беше жив и затова - обречен
в света, незрящ за истински красивото,
във който опаковката е ценност.

Автор: аз

homme de parole - който държи на думата си

Във ФБ ми казаха, че съм един небръснат талант. И сега съм в дълбок размисъл какво, аджеба, имаха предвид. 😄 😄 😄

Мнението беше редактирано от Елена на 15.01.19 18:27.

15.01.19
18:48

казано от Елена на 15.01.19, 12:36:

Защо “но”?Много малко са преподавателите, които си правят труда да обясняват. Още по-малко са тези, които го правят правилно.

15.01.19
18:54

казано от Margi на 15.01.19, 18:48:

казано от Елена на 15.01.19, 12:36:

Защо “но”?Много малко са преподавателите, които си правят труда да обясняват. Още по-малко са тези, които го правят правилно.

“но”, защото имам предвид моята собствена физическа активност, която беше доста по-малко от час и половина със сигурност.
Иначе момичето страшно много се постара - обясняваше, коригираше ме, показваше. И аз съм много благодарна и доволна от това. 🙂
Но така, както съм го написала, наистина не става ясно.

Мнението беше редактирано от Елена на 15.01.19 19:09.

16.01.19
14:38

Йога - ок. час
Крачки: ок. 10 000

Това момиче, което води йогата, наистина много се влага. Днес записаните бяхме аз и една студентка. Аз съм с мускулна от вчера и някои неща ми бяха много трудни. Мисля, че има много какво да науча от инструкторката - личи си, че разбира.

Храната... От сутринта я подкарах леко през просото, да се разбира: много ядене. Ама гладна съм. Гладна бях. И ще бъда. 😄 Досега калориите са ок. 1600, обаче тук е 13:30 и ще видим как ще устискам до довечера, защото искам да се вместя в 2200 по възможност.

Леко се опитва да ме боли гърлото и Хари ми “изписа” джинджифил с ябълков оцет и масло от риган. Дано да пресече това, което се случва.

По-късно: ами калориите станаха към 2600+. Тия дни движението ми е повече, така че се надявам да не съм на излишък. Този месец, ако сваля 2 кг, ще е постижение.

Мнението беше редактирано от Елена на 16.01.19 21:02.

17.01.19
09:42

Вчера калориите станаха 3К+. Да кажем, че има и такива дни. Преди ми се случваха много често. Пак да кажа, че ще е небивал успех този месец да сваля 2 кг - към това се стремя.

Нямам глас. Караокето довечера ще отпадне.
Имам мускулна треска. Тренировката днес няма да отпадне.

Тази снимка е отпреди 10 години. Тук съм 86 кг - много ясно си спомням. Искам поне толкова да стана. Тук не съм в добра атлетична форма (много ясно), но като кг се харесвам и се целя горе-долу в такива килограми.

17.01.19
16:52

20 мин. йога у нас;
крачки: почти 11 К
калории: ~2170

20 мин. йога пак е нещо. Мислех повече да е, ама всиииичко ме боли.
Храната е ОК.

Мнението беше редактирано от Елена на 17.01.19 22:10.

18.01.19
16:50

Мен май ме е хванал грипът. Оня ден и вчера на йогата се чудех защо всичко ме болеше, даже инструкторката се притесни да не би да ми дава прекалено трудни неща, а то си имало обяснение.
Храна: закусих стабилно, преди малко хапнах и 4 сушени смокини.
Опитвам се да пия много течности, включително природните лекарства на Хари (ябълков оцет, джинджифил и масло от риган).
Следващите 2-3 дни ще си стоя предимно у нас.

18.01.19
20:28

Така. След като се наспах отлично, вече се чувствам много по-добре.
Тия дни ще имаме гости (швейцарци), така че с Хари обсъждахме какво да сготвим и се спряхме на пиле с ориз, шопска салата и тиквеник. Аз имах вдъхновение 🙂 и днес изпекох тиквеника - с по-малко захар и олио, корите - само половин пакет и с много орехи и стафиди. И с 1 кило тиква. 🙂 За първи път правя баница с тиква и естествено я пробвах.

Закуска:
- 3 яйца, 60 г сирене, 10 г масло, 1 мандарина;
- 2 протеинови барчета без захар (по 200 ккал всяко);
Обяд:
- 4 сушени смокини;
Вечеря:
- пилешко бутче на фурна, салата айсберг с домат, семки, малко авокадо и 1 с.л. зехтин;
- 1/2 парче тиквеник, 4 мандарини
Крачки: около 3500 само.

Прикачвам снимка на тиквеника. Липсващите парчета са 3, но все пак не ям само аз, хахах. 🙂

Мнението беше редактирано от Елена на 18.01.19 21:24.

19.01.19
13:38

Много апетитно изглежда тиквеникът —това ми е най-любомото българско блюдо евър \m/ и даже имам колекция рецепти за тиквеници. Много е удачно и за пред чужденците, според мен  😄

С какви кори е правен?

19.01.19
13:47

Едит: прави ми впечатление обаче, че повечето, които по една или друга причина живеят в софийския край (вкл. и едни баби, на които по коледа случайно им помагах да купуват тикви в София 🙂 ) на тиквеника му викат “баница с тиква”.  И ти—така май 🙂

19.01.19
13:50

Мнението беше редактирано от Елена на 19.01.19 21:59.

19.01.19
22:34

Опитах се да прикача снимки от светлинното шоу в Муртен към предишното мнение и всичко се изтри. Затова ги прикачвам тук.

Мнението беше редактирано от Елена на 19.01.19 23:06.

20.01.19
13:42

Вчера
крачки: ок. 15 К
калории: не съм ги броила. През деня храната беше малко, но вечерта наваксах.
Свалям, ама много бавно.
Имам желанието да правя intermittent fasting под някаква форма, но сутрин съм гладна, вечер съм гладна и то какво остава?! - 12 часа фаст 😄, което никакъв фаст не е. Може да започна да увеличавам часовете без храна, но много бавно. Иначе не виждам как ще стане.

Днес
крачки: 9700
калории: 2050 (ще броя. Трябва да броя, иначе става хаос и мъгла, и кила отгоре, дето най-малко ми трябват.)
Тренировката ще е изчистването на целия апартамент, а това не е малко. 🙂 🙂
(edit: ок. 3 часа чистене)

Приключих с яденето за деня в 18:30.

Мнението беше редактирано от Елена на 20.01.19 19:34.

20.01.19
17:28

С риск да ме анатемосат, постоянният глад се преборва с няколко дена глад ... тоест ако три дни изтърпиш на вода, ядки, авокадо ( optional), после няма да имаш такъв голям апетит, няма да чувстваш постоянен глад и ще се задоволяваш с по-малко храна. Лично изпитано е, първият ден е гадно, после ти е все тая.

20.01.19
17:53

Блаже, не мисля, че някой ще те “анатемоса” - ползите от глада са безспорни и вярвам, че това, което казваш, е точно така, обаче аз до обяд трудно изкарвам без храна (тъй като вечеряме рано), камо ли 3 дена. Междувременно трябва да готвя на Хари, защото той няма да кара на ядки и авокадо, а аз помириша ли храна, особено сготвена, ми е слаб ангелът.
Мисля да пробвам intermittent fasting като увеличавам часовете на фаст-а много постепенно. Чувствам, че това е правилният подход за мен. Примерно почвам от 12, после 12.5 и т.н.

Мнението беше редактирано от Елена на 20.01.19 18:03.

20.01.19
19:39

Аз не бих гладувала на ядки - те са алергени и са тежки за стомаха.
По-скоро на ябълки бих гладувала и топло какао с кокосово масло. 🙂
12 часа не е гладуване. Да не говорим,че ако смяташ промеждутъка без храна от последното хранене, съвсем не е акуратно. Смята се поне 4-5 часа след храненето, в зависимост от това каква е била храната. 🙂
Иначе, гладът е вода с морска сол, или само вода поне 24 пълни часа, другото е някакъв разтоварващ режим на лека храна.

Мнението беше редактирано от Margi на 20.01.19 19:44.

20.01.19
19:47

И аз не бих гладувала на ядки, по скоро бих пила вода цял ден и бих си намерила нещо да ме разсейва, но го написах като вариант за тези, които са много гладни. Като цяло гладът е в главата, оттам идва проблемът. И аз готвя на Златко, всеки ден и то без да си пестя нищо в манджите, но просто не ям цяла порция, по някои стандарти моето ядене може да се квалифицира повече като “дегустация “ 😄

Мнението беше редактирано от Блажка на 20.01.19 19:47.

20.01.19
19:48

казано от Margi на 20.01.19, 19:39:

12 часа не е гладуване. Да не говорим,че ако смяташ промеждутъка без храна от последното хранене, съвсем не е акуратно. Смята се поне 4-5 часа след храненето, в зависимост от това каква е била храната. 🙂
Иначе, гладът е вода с морска сол, или само вода поне 24 пълни часа, другото е някакъв разтоварващ режим на лека храна.

Марги, смятам часовете от последното хранене вечерта до първото на другия ден. Искам да стигна до 16 ч. с 8 ч. прозорец, но ще ми трябва време.
За глад само на вода не съм дорасла. 😄 😄 Това е малко на майтап, ама и не съвсем.

20.01.19
19:51

казано от Елена на 20.01.19, 19:48:

Марги, смятам часовете от последното хранене вечерта до първото на другия ден. Искам да стигна до 16 ч. с 8 ч. прозорец, но ще ми трябва време.
За глад само на вода не съм дорасла. 😄 😄 Това е малко на майтап, ама и не съвсем.

Значи, смятай го не 12, а най-много 7 часа. 🙂 т.е. не е гладуване а съвсем нормален промеждутък между две хранения, в който дори 8 часов съм не можеш да вместиш.

20.01.19
20:03

Няма какво да дорастваш. Просто решаваш, и спираш да ядеш за едно денонощие. Имай предвид обаче, че колкото повече излишни килограми, толкова повече токсични вещества струпани в мастните клетки, които трябва да отидат някъде след като се освободятот там.
Ето ти един доста стар, но все още актуален материал по темата: https://strengthandgrace.eu/?p=9

20.01.19
20:04

Хахах, да, това не е глад, а просто повече часове без храна. Нали има изследвания, че така се подобрява инсулиновата чувствителност и т.н. Според мен със сигурност ще има ползи за мен от нещо такова, независимо дали го наричаме фаст, глад или просто почивка. 🙂

п.п. Благодаря за материала!

Мнението беше редактирано от Елена на 20.01.19 20:05.

20.01.19
20:28

Бих те подкрепила,  когато решиш да го направиш, морално. Правя го началото на всяко лято, смятам, че съм много интоксикирана, колкото и здравословно да се опитвам да живея. Избирам един ден, обикновено такъв, в който имам или много разкатаване нагоре-надолу или занимание, което не ми позволява да бъркам в хладнилника и да гледам какво има.

20.01.19
20:33

Благодаря много, Блажка! Ще го направя. Не знам точно кой ден, но скоро ще направя един такъв ден. Много мерси още веднъж!

Марги, статията е страхотна! Много е информативна, достъпна, обоснована, въпреки че е кратка. Сложих си я във favorites.
Напоследък ми попадат и други статии, в които се казва, че въглехидратите е по-добре да се ядат вечер, а не през деня или сутрин. Може да не е ново като информация, но на мен сега чак ми попадат... правилните неща.
Много благодаря!!!

Мнението беше редактирано от Елена на 20.01.19 20:33.

21.01.19
11:27

казано от Блажка на 20.01.19, 20:28:

Правя го началото на всяко лято, смятам, че съм много интоксикирана, колкото и здравословно да се опитвам да живея.

За твое и мое щастие човешкият организъм не работи така - все пак имаме черен дроб и бъбреци, които не позволяват да сме “интоксинирани”, а когато те не могат да се справят и интоксикацията все пак се случи, ще познаеш по факта, че си се оказала пациент на отделението по токсикология. 🙂

21.01.19
11:33

казано от Boby_ на 21.01.19, 11:27:

Правя го началото на всяко лято, смятам, че съм много интоксикирана, колкото и здравословно да се опитвам да живея.

За твое и мое щастие човешкият организъм не работи така - все пак имаме черен дроб и бъбреци, които не позволяват да сме “интоксинирани”, а когато те не могат да се справят и интоксикацията все пак се случи, ще познаеш по факта, че си се оказала пациент на отделението по токсикология. 🙂

Не е баш така, Боби.
1 - Токсичните вещества (във въздуха, водата, храната) към момента са многократно повече от това, което обикновен човек може да понесе.
2 - Има генетични/имунологични фактори, които спират детоксикиращия потенциал на черния дроб итова може лесно да се докаже с изследвания.
3 - Горното няма да те доведе до токсикология, но може да ти докара болести на черния дроб, или поне ще ти влоши качеството на живот.

21.01.19
11:44

Вярно е, ако спреш да се храниш сигурно няма да се “интоксикираш” никога. Защо разумното хранене, трябва да се замества с нехранене и разни усещания на прочистване ? Ако има някакъв изследвания продължителни, пратете ги ще е от полза на всички.

21.01.19
11:45

казано от Margi на 21.01.19, 11:33:

казано от Boby_ на 21.01.19, 11:27:

Не е баш така, Боби.
1 - Токсичните вещества (във въздуха, водата, храната) към момента са многократно повече от това, което обикновен човек може да понесе.
2 - Има генетични/имунологични фактори, които спират детоксикиращия потенциал на черния дроб итова може лесно да се докаже с изследвания.
3 - Горното няма да те доведе до токсикология, но може да ти докара болести на черния дроб, или поне ще ти влоши качеството на живот.

1. Токсичните вещества в средата не са повече, отколкото човек може да понесе, освен ако сам не се излага на допълнителни дози от тях чрез тютюнопушене, прием на алкохол, работа в токсична среда и т. н. Смъртността от заболявания, свързани с интоксикация, ясно го показва.
2. Черният дроб е единственият ти шанс за живот в среда, която по дефиниция се опитва да те убие. Затова еволюцията ни е “уредила” с такъв. Разбира се, че има лимит. Само че ти не можеш да направиш нищо, за да го увеличиш, не и за ден. Това, което можеш да направиш, не е да се “детоксикираш”, а да ограничиш излагането си на определени вещества и фактори дългосрочно, т. е. за цял живот. Тия глупости за еднодневна интоксикация са само маркетинг и наивност.
2. 1. Механизмите, чрез които излагането на определени вещества от средата влияят на човешкия организъм, изобщо не са толкова прости. Така например дори да допуснем съществуването на работеща “детоксикация” (каквото и да е това животно), тя не би могла да помогне при изменения в ДНК на клетката, предизвикани от мутагенни фактори.
2. 2. Така наречените методи за детоксикация чрез свещи в ушите, киснене на крака в някакви скъпи вани или лепене на разни неща по стъпалата, са скъпи и доказано неефективни. Всъщност ефективни са - за джоба на мошеника, който ги продава.
3. Болестите на черния дроб (стеатоза и последваща цироза) много рядко (за да не кажа никога) не са свързани с приеманите за нормални фактори на средата, но почти винаги произтичат от употреба на алкохол, висцерално затлъстяване, прекаран хепатит или наследствени фактори. Много би ми било интересно да ми покажеш достоверна статистика за цироза, която не е предизвикана от някое от изброените.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.01.19 11:47.

21.01.19
11:48

казано от kaloyan на 21.01.19, 11:44:

Вярно е, ако спреш да се храниш сигурно няма да се “интоксикираш” никога. Защо разумното хранене, трябва да се замества с нехранене и разни усещания на прочистване ? Ако има някакъв изследвания продължителни, пратете ги ще е от полза на всички.

Говоря за кръвни изследвания, които се назначават от имунолог. Тоя pubmed ви е взел акъла.
Много дълбоко се закопахте обаче. Едно елементарно гладуване два пъти месечно само може да е от полза на 98% от хората.

21.01.19
11:51

Боби - гладуването е маркетинг...на какво? Изворна вода?

Аз лично съм с нарушена метилация на черния дроб. Знам добре какво означава това, няма нужда да пускаш фермани, коиотнямат общо с това.

21.01.19
12:11

казано от Margi на 21.01.19, 11:48:

Едно елементарно гладуване два пъти месечно само може да е от полза на 98% от хората.

100% е така, но това няма общо с “детоксикаците”.

21.01.19
12:13

казано от James Hinks на 21.01.19, 12:11:

казано от Margi на 21.01.19, 11:48:

Едно елементарно гладуване два пъти месечно само може да е от полза на 98% от хората.

100% е така, но това няма общо с “детоксикаците”.

Да, темата беше за гладуване.
Боби намеси черния дроб, интоксикацията...

21.01.19
12:15

Това е сложна тема, аз просто искам да знам, как едно гладуване би ми помогнало, ако знам бих пробвал. Като цяло правя дългочасови натоварвания в планината, без да закусвам и без да приемам никаква храна и се чувствам ок, други хора хич не могат така особено без захар.

21.01.19
13:14

Благодаря на Боби за включването.
Хубаво е да се чуят различни мнения.
В крайна сметка, за свалянето на килограми имат значение основно калорийният прием и разходът на енергия - то е просто, но невинаги е много лесно за спазване в дългосрочен план. Промяната на навиците, на вкусовите предпочитания и на двигателната активност отнема доста време. Това е промяна, през която минавам и просто нещата се случват едно по едно, малко по малко, с дребни крачици. 🙂 Или поне при мен така се случват.
Сваляла съм много килограми за няколко месеца, но после съм ги връщала, значи не съм изградила нови и устойчиви навици. Плюс това бързото сваляне е доста голям стрес.
Продължаваме напред: здравословна (в 90% от времето) храна + целенасочена активност + малък до умерен калориен дефицит.

21.01.19
20:01

Йога - малко над 30 мин.
Крачки: не съм заредила гривната, но много обикалях днес.
Калории: 2100

Утре сутринта съм на йога при англичанката, после имам много задачи и вечерта - гости. Тези швейцарци не говорят английски, така че ще си упражняваме le vocabulaire et la grammaire française. 🙂

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1