Цел - Качване на мускулна маса само в горна част?

10.04.15
00:19

Така, знам че първото нещо, което ще ми кажете е: няма как да стане, трябва да се тренира цялото тяло. Но преди това, нека поясня за какво точно искам съвет
Момиче, на 16 години съм, 44 кг, 162см. Преди една-две години някъде бях около 60 кг вселдствие набиване на всяккави вредни храни, чипсове, пържени картофки и тн, но изчетох сума-ти материал, стегнах се и направих промяната. Имам отвратително бавен метаболизъм и по-широк ханш. Принципно искам да съм по-слаба, но със стегнато и добре оформено тяло. Накратко ще ви опиша програмата ми и режима ми на хранене и ще ви помоля за съвет, защото нямам финансовата възможност да се консултирам с фитнес инструктор за момента. Това, което искам да постигна е само оформяне в долната част на тялото и качване в горната, защото направих глупостта да пренебрегна горната част на тялото си докато отслабвах /не я тренирах, защото винаги съм била по-дебела в краката/ и сега ми се броят всички ребра,всички кости в нея и изглеждам буквално анорексично, докато краката ми са си добре вече, единствено искам да ги оформя съвсем леко. Изключително асиметрично е и се надявам да можете да ми помогнете със съвети. 
Хранителен режим:
7-8 ч. - някакъв плод
към 10 ч. - половин салата /цялата е около 300 г/ - айсберг, пилешко месо, печено, домати, краставици, царевица, извара
към 12-13 ч. - останалата половин салата
към 16 ч.- печена пилешка пържола /филе/
към 18 ч. - някакъв плод
към 20 ч. - салата - зеле/домати и краставици/ или печени гъби
Ако стоя до по-късно и огладнея си хапвам плод.
Стомахът ми се е свил и принципно това ядене вече ми идва в повече, а и заради много бавният метаболизъм принципно имам един страх да повиша храната, че пак ще стана цялата дебела и в целулит, а знам че трябва, но не знам как даго направя, защото принципно  качвам адски бързо.
Тренирам 5 пъти в седмицата така:
понеделник - долна част / тичане 15 минути, след това клекове с тежести, напади с тежести, мостове, leg extension-и  с тежести /
вторник - горна част /загрявка 5-10 мин, женски лицеви опори- не мога нормални :д вдигане на ръцете страни с гирички 2кг -повече не мога :д, вдигане на ръцете зад гърба - от тила по диагонал, различни видове коремни преси с тежести, вдигане на краката нагоре/
сряда - долна част
четвъртък - почивам
петък - долна част
събота - почивам
неделя - горна част
Принципно тренирам в ранния следобед, така че да хапна месо или някакви белтъчини след тренировката. Моля ви за мнения и за съвети относно въпроса, който поставих по-горе.

Мисля, че белтъчините са ти малко, махни ги тия плодове и вкарай СВИНСКИ пържоли. Мазнини изобщо липсват в менюто ти. Имаш цикъл? Ако все още имаш със сигурност няма да е за дълго. Прочети колко са важни мазните.

С два пъти в седмицата тренировка за горна част няма да има особен ефект. Тренирай три пъти седмично, но не по тази програма. Трябват си само два вида упражнения - за гърди и за гръб, базови, включващи множество мускули в тялото ти. Такива са трите вида лежанка, кофичките, лицевите опори за гърди, а за гръб набирания, но надали можеш да направиш и едно, затова първо тренирай на горен и долен скрипец. В началото ако ти е трудно с 20 килограмовия лост на лежанката може да почнеш с машина, но истината е в свободните тежести, защото включват множество балансиращи мускули. Редувай едно упражнение за гърди и след това едно за гръб. Колко общо серии ти трябва да си прецениш.

Най-добре тренирай цялото тяло в една тренировка три пъти седмично. Или в краен вариант редувай горна един ден и на другия долна.

10.04.15
07:37

Благодаря, и да, прав си, от миналия месец нямам цикъл ;д принципно избягвах всякакъв вид месо освен пилешкото, но предполагам сега се налага. Иначе 3 пъти в седмицата като цяло не е ли малко?

10.04.15
11:18

лоша храна, лоши тренировки. Имаш само 1 истинско упражнение за горната част- лицевите опори. Имаш много ама много да учиш  за тялото си.
Прочети 10-15 теми точно в този раздел и ще ти се поизяснят нещата :) Смело напред!

казано от Kate Sin на 10.04.15, 07:37:

Иначе 3 пъти в седмицата като цяло не е ли малко?

Ти сега тренираш по-малко, но повече пъти в седмицата. Три пъти седмично цяло тяло е стандарта в бодибилидинга. Естествено ако наистина тренираш.

10.05.15
17:20

Наложи ми се малка почивка от тренировки и така нататък вследствие на продължително боледуване, но от известно време съм отново на “терена” с направени промени в храненето и тренировките. Тъй като и целта ми не е вече съвсем същата отворих нова тема в женските дневници: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/77065 Ще се радвам на вашите съвети там и благодаря на всички :)

Мнението беше редактирано от Kate Sin на 10.05.15 17:21.

Имам същият проблем. Моля за помощ

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1