01.02.19
22:37
Благодаря, че ви има!!!
От години се ровя в дневниците и чета статиите.
Казвам се Илияна. На 53 години.Висока 163 см. Килограми 65.
Тъй като се налага да се самоконтролирам, реших да си открия дневник. Сигурна съм, че ще ми помогне да променя начина на мислене и начина на живот.
История на заболяванията ми... От 10-годишна възраст съм с остановена екстрасистолна аритмия-бигеминия с неизвестна етиология, неповлияваща се от медикаменти. Тренирах спортна гимнастика, бях и в спортно училище. Изключиха ме по здравословни причини.
Записах се на лека атлетика. Тренирах няколко години. След това се занимавах много амбициозно и с парашутизъм.
Винаги съм била освободена от часовете по физическо, но благодарение на фалшиви документи тренира. Занимавайки се активно със спорт, съм се чувствала много добре физически и психически. Лекарите не ми вярваха, ала аз следвах усета на собственото ми тяло.
След това прекарах хепатит, менингит, миокардит, дилатативна миокардиопатия. За период от няколко години, де. Естествено последваха и сривове -физически и психически. На 34 годишна възраст влязох в менопауза прекоче. Срив на хормони, кръвно налягане 180/90, пулс 116.
После си излязох, де. Ама с голям зор. До преди 5 години всяка сутрин правех крос 3,5,10 км и упражнения в къщи със собствено тегло. Причината да ги прекратя бе, че се схванах и блокирах. 40 дни на легло. Увредени коренчета на нерво шиатико, 2 хернии, коксартроза и остеопороза. Заспал нерв за късмет, а не атрофирал.
Следват 4 години в мъгла. Преди година започнах отново фитнес. Три пъти седмично. Родих се отново. Попаднах на страхотни инструкти.
Проблем обаче ми е храната. Лакома съм. Без задръжки. Без режим. Без контрол. Когато съм нервна, ядосана, нещастна се нахвърлям веднага да налапам нещо. Каквото и да е. Солено, сладко, и пак солено, и пак сладко....
Та... Това нещо най-накрая трябва да го променя. И както казват италианците... Утре е един нов ден....
Интересна история! Поздравления за връщането към активния начин на живот!
Само един коментар имам - няма как да компенсираш лошо хранене с тренировки. А самоконтролът не е въпрос на някаква имагинерна воля, а само и единствено на вътрешна мотивация, която води до дисциплина. Важи за всичко и храненето не прави изключение.
04.02.19
22:00
И от мен адмирации за това, че не се предаваш въпреки трудностите, които очевидно не са малко 💪
05.02.19
22:37
Ден след ден...
Като обикновено денят започвам с Дилатренд 12,5.
Продължавам с Магнерич 500,Лазикс 25,Мерц
Половин час преди тренировка във фитнеса вземам Карбоплюс енерджи половин доза. След тренировка-протеин, също половин доза.
Тренировките ми са в понеделник сутрин, четвъртък след обяд и петък сутрин. Програмата е съставена от инструктора. В четвъртък вечер вземам допълнително Магнерич 500,тъй като понякога имам чувството, че не съм се възстановила за петъчната тренировка.
По време на тренировката пия 1 литър вода. Сменям 2,3 тениски и хавлиен шал около врата. Потя се обилно. Ама МНОГО обилно. Редовно правя изследвания на щитовидната жлеза. Винаги са добри...
ХРАНЕНЕТО И ХРАНАТА...
Издържала съм без храна 20 дни...По собствено желание, де... Да гладувам не ми е проблем...Проблем ми е да спазвам диета. След преболедуването ми от хепатит, препоръката на лекарите беше диета. Издържах точно 2 часа...
Преди година, за период от 8 месеца, свалих 25 килограма по следния дневен режим:Събуждане в 5,00часа, нес кафе. В 5,30 часа велоргометър 25,30 минути-15 километра, 1 литър вода. В 7,00 часа 50 гр овесени ядки с 1 банан.От 9,00 до 13,30 бързо кардио с много бързо и тежко почистване по домовете.Всеки ден. Зеленчуци и плодове-предимно домати, краставици, моркови, сурови чушки, варено цвекло.Леща, боб, грах. Банани, ябълки, сини сливи.Без месо. Без тестени. В събота вечер пица и пържени картофи. Вода по 4,5 литра на ден. Кафета без захар 2,3 на ден. Бързо ходене - на ден по 3 часа-предвижване от къща на къща.
Резултат-от 75 на 57 кг. Без мускули, но пък с увиснала кожа. От вътрешната страна на бедрата-слонска кожа.
А килограмите си ги бях натрупала от неправилно и не здравословно хранене, ограничено движение, неподходящ стол в офиса и психични проблеми...
От Дилатренд задържам вода. Трябва да взимам обезводняващи. Аз не го правех, защото ми пада още повече арт. кръвно налягане.
05.02.19
22:54
Направих анализи за нетолерантност към храна. Спрях млечните. Месец след това спаднах с 4 кг.
Резултата от фитнеса-появи се тук-там някой и друг мускул,кожата се поопъна. Подобрих издръжливостта, бързината и силата.