Тренировки по вдигане на тежести

Прескочи до:

17.08.12
11:33

Не може да се изказваме ли? Или само тези от девето място нагоре могат да коментират...
Тодорка е тренирана по един начин, друг по друг и т.н.
Това, което аз правя също съм го взаимствал в голямата си част от споделени тренировки на различни щангисти. Всеки щангист има слаба част, и затова някои правят корективна работа и наблягат на нея...трудно е всички да заякват на всичко по едно и също време за един и същ тренировъчен цикъл.
Но малък Сашо добре каза, че първо ти трябва достатъчно сила в базовите движения и после вече почвай разбивките на движенията и корекциите.
Бягането 5км. с щангети е най-странното нещо, което някога съм чувал...да свикваш с щангетите ли е:), или да свлаяш кила...?

17.08.12
11:33

казано от karfi4ka на 15.08.12, 20:00:

ОФФ/

Ех, Блажке, отдавна се каня да те питам кога станА калайджия, кога ти почернЕ гз... (извиня’ам се за изразните средства), като въпросът е реторичен :D :D :D

И от мене малко ОФФ/

За това е форум, за да може всеки да си каже мнението - знаещ или незнаещ - всеки има свобода да го изрази в рамките на добрия тон. “Блажка” мисли еди какво си - написва го. Друг като мисли друго - нека да го напише.
Ще кажа че и на мен въпросния потребител не ми е симпатичен, но пък да я нападате за дето си изразява мнението относно силовия трибой - еми не е правилно! И то ужким сте достигнали по-високо ниво на общуване от нея...

20.08.12
10:19

казано от slavko на 17.08.12, 11:33:

Не може да се изказваме ли? Или само тези от девето място нагоре могат да коментират...
Тодорка е тренирана по един начин, друг по друг и т.н.

Ти, лично, по кой точно щангистки начин си трениран ?
И гледам, че няма няма и вс енещо искаш да клъвнеш индиректно някой за тия места и класирания - не е добре, грозно впечатление прави и почвам да се чудя дали човека, които идва в Пловдив и тоя, който пише тези неща са един и същи... ;)

Но малък Сашо добре каза, че първо ти трябва достатъчно сила в базовите движения и после вече почвай разбивките на движенията и корекциите.

Хаха, айде да видим каква е връзката между трибоя и вдигането на тежести ? Връзката вдигане на тежести -> трибой я знам, обаче тя не е комутативна ;)

Бягането 5км. с щангети е най-странното нещо, което някога съм чувал...да свикваш с щангетите ли е:), или да свлаяш кила...?

Ами като дойдеш в Пловдив ще идем до залата на Спортното да питаме бат’ Митко Стойков, той ги караше едно време така, със сигурност ще може да ти отговори...

20.08.12
20:08

clean and jerk : 1(60kg) - 1(70kg) - 1(80kg) - 1(90kg) - 1(95kg) - 1(95kg) - 1(100kg)

27.08.12
13:17

:)

някои да знае във варна къде има зала за вдигане на тежести,не искам да се занимавам професионално просто искам да ми е хоби и спорт.мерси предварително

Carbohydrate

24.05.13
11:52

казано от неделчо неделчев на 24.05.13, 08:26:

някои да знае във варна къде има зала за вдигане на тежести,не искам да се занимавам професионално просто искам да ми е хоби и спорт.мерси предварително

...вече трябваше да си разбрал, че след 89г. такива зали са намалели, а в сегашно време вече ги няма просто....

Здравейте!!  Бихте ли препоръчали зали в София за вдигане ма тежести? Благодаря 🙂

25.10.17
17:43

Аз също се интересувам. Разбрах, че има на Славия, но няма график в интернет. Като оздравея, че да мога да говоря ще се обадя да попитам.

В Sport “R"evolution имат подиуми и треньори по щанги. Всеки ден от 5 часа мисля и Събота от 10 или 11. На който му е интересно, на сайта на залата има подробен график и цени.

p.s. също така зала, подходяща за вдигане на тежести е фитнесът на цска, бивш “Дескрим” до зала “Армеец”, но там няма треньори.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 30.10.17 09:57.

21.02.19
14:51

казано от Блажка на 14.08.12, 14:24:

Ако наистина искаш да се научиш да вдигаш тежести:
1. Професионален треньор, който да те учи на движенията, техниката е в основата на този спорт. Не става въпрос “да ти покаже”, няма такова нещо, за да схванеш техниката се изисква адски много време, докато изгладиш всяка малка подробност. Дори стойката ти, преди да вдигнеш щангата, определя дали изобщо ще я вдигнеш...
Моето мнение е, че единствено човек, който е вдигал тежести професинално, може да те научи на тази магия.
Пожелавам ти да го намериш
2. Дисциплина
3. Търпение
4. Желание

Относно въпроса ти накрая, моята треньорка казва така:
“Силовият трибой е спорт, създаден за неуспели щангисти.”

21.02.19
14:52

казано от Miroslav Vasilev на 21.02.19, 14:51:

1. Професионален треньор, който да те учи на движенията, техниката е в основата на този спорт. Не става въпрос “да ти покаже”, няма такова нещо, за да схванеш техниката се изисква адски много време, докато изгладиш всяка малка подробност. Дори стойката ти, преди да вдигнеш щангата, определя дали изобщо ще я вдигнеш...
Моето мнение е, че единствено човек, който е вдигал тежести професинално, може да те научи на тази магия.
2. Дисциплина
3. Търпение
4. Желание

Точно така е.
Много правилно го казахте!
🙂

21.02.19
15:11

казано от Miroslav Vasilev на 21.02.19, 14:52:

казано от Miroslav Vasilev на 21.02.19, 14:51:

2. Дисциплина
3. Търпение
4. Желание

Точно така е.
Много правилно го казахте!
🙂

WTF, от 2012 досега нищо не се е променило.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1