Найстина ли спира разтежа?

Темата е заключена.
RA

11.02.04
19:18

Здравейте
Мисля да посещавам фитнеса(време ми е на 14г съм)но ме притесняват някой факти.Много мой приятели който ходят на фитнес от2-3г спират да растат.Незнам дали на фитнеса се дължи това забавяне на разтежа но искам да се допитам до вас.Ще ми навреди ли фитнеса???

Темата беше редактирана от Петко К на 18.05.07 19:59.

11.02.04
21:41

Пич, според мен това си е чист мит. Обаче внимавай с тежестите на тая възраст, не се изсилвай
Успех !!!!

EN

11.02.04
21:43

А във Враца уж гарга не каца ама тука цял ГАРВАН (RaVeN) си имаме...

Сега вече сериозно... Абе много хора трърдят,че наистина фитнеса и неговите производни спират растежа, не знам може и да е вярно, но ето някой факти отричащи това...

1. Всички знаем колко е висок нашият всеобщ любимец бат Арни... А до колкото съм запознат той е започнал да тренира сериозно от децките си години...

2.Във фитнес залите не се срещат ниски хора често, тоест явно не им влияе толкова...

3. Ако питаш мен клековете наистина малко или много спират растежа на човек, за това може за сега да не ги правиш, минавай само с преса за крака и тва е...

И ВНИМАВАЙ КАК ТРЕНИРАШ, 14 НЕ СА МНОГО ГОДИНИ ПОВЯРВАЙ МИ...

LU

11.02.04
23:45

Това е просто поредната глупост,която някой `разбирач` е казал....
Това че си на 14 не е проблем,само внимавай с тежестите 6ото все пак ставите и сухожилията не са ти свикнали с натоварване

Успех

12.02.04
14:37

Спокойно,аз също тренирам от 14 годишен,почнах да клякам и да правя тяга на 15,сега съм на 16 и съм 178.Мисля,че не ми е навредило на растежа  :)

12.02.04
14:41

простотия е тва не е верно !

Има някаква частица истина,но тя в това,че ако наистина почваш от рано (14 години не са много както беше писъл някой) и ако правиш клекове да речем с много тежки тежести има вероятнос да се “набиеш”,но ианче няма проблем...

от бицепс или от лег не се смаляваш вЕрвайми  :P

RO

16.02.04
19:34

:?: Mnogo hora se interesuvat ot tozi vupros,no spored me vsi4ko e vupros do maikati i ba6tati toest kakva ti e genetikata ako si 1:40 nikoga nqma da stane6 1:90 dori i da trenira6 i basketbol ili voleybol.
Kazvali sa mi 4e ako izpolzva6 tejest ravna na 3-tvoito teglo v klekove
murtva tqga moje bi 6te dade efekt vurhu skorosta na rasteja[list :shock: [/list]

20.02.04
16:06

emi znachi ima goliama istina v zabavianeto na rasteja no tova e zaradi opredeleni uprajnenia
povecheto sa tezi koito tejesta ti teji na cialoto tialo a imenno :
1.klek
2.ramo s lost na izpravena lejanka
3.trapec s mnogo KG
4. chuk s shtanga za gryb s mnogo KG
5.presa

abe vsiako uprajnenie koeto useshtash che te “sma4kva”...gore dolu
no vypreki tova mojesh da gi rpavish no sled vsiaka edna seri trea da gledash da visish na lost pone 1-2 minuti

LU

20.02.04
19:35

Абе аре стига глупости бе  :!:  :!:  :!:

MM

20.02.04
22:03

Moje6 da povliqe6 na rusta si samo dokato si mnogo maluk ( do 10 godini) I tova stava s mnogo iadene na ka4estvena hrana, visene na lost ako 6tete, basketball, volleyball i vsi4ko sus ska4ane. Tova ne ozna4ava oba4e 4e 6te stane6 2 metra 100%. Rusta ti niama da se uveli4i s pove4e ot 10-tina cm ot geneti4no zalojenia ti.

LU

20.02.04
22:22

Висене на лост :D :D
Можеш ли технически да обясниш как ставаш по-дълъг като висиш,а?????????Най-много да разтегнеш някой мускул или сухожилие

20.02.04
22:32

Преди бия чел една статия точно на тази тема, не си я спомням много добре но беше нещо от рода: че докато сме в пубертета растем най много (беше обяснено с ниакакав хормон който се отделя през пубертета) и спортове като баскетбол, волейбол и други от тоя вид подпомагат отделянето му и забавят края на пубертета и на това се дължи, че част от хората който тренират такива спортове израстват малко повече. А примерно вдигането на тежести (фитнеса и др.) стимулират отделянето на повече тестостерон с което забързва пубертета демек се възмажава по бързо. И за това повечето трениори препоръчват да се почне с такива спортове към 16/17 години. А това че клековете набиват е най-голямата глупост. Надявам се да съм бил полезен . :D

MM

20.02.04
22:41

Stava duma za vuzrast 7/8/9 A ne kogato kostite ti ve4e ne rastat. (losta liama da ti pomogne tolkova za razteja kolkoto basketa, po-skoro za korigirane na stoikata :)

20.02.04
23:19

Аз също съм на тази възраст, затова се заитересувах. Казаха ми, че мозе и да не повлияе, но е добре да не правя упражнения свързани с прав стоеж. Не ги послушах и от както тренирам (1год.) съм пораснал 1см. Е аз се смятам за достатачно висок, но ти си прецени, защото не ми се вярва да пораснеш повче от 5-10 см след като почнеш да тренираш.

21.02.04
21:58

[quote author=“DEIO”](беше обяснено с ниакакав хормон който се отделя през пубертета)

Тестостерон...
По темата - няма такива глупости - дори се развиваш, точно поради наличието на тестостерон в организма...

22.02.04
21:30

Момчета, добре сте ги писали тези неща, но ако не греша, скелета при мъжете расте до 22 или 25 години.
Освен това при тренировките с тежести, особено през пубертета, се отделя не само Тестостерон, но и дста Хормон на растежа, който, както говори името му, помага доста в тази насока.
По-здрави и успех !!!

22.02.04
22:01

Чел съм, че от всички базови упражнения, най - много хормон на растежа се отделя при клякането. Така че “Squat til you puke” :-)

Аз в момента съм висок 193 см на 18 години. Като по - малък играех баскетбол от време на време, ама не вярвам да ми е помогнало нещо в растежа. Радвам се обаче, че не почнах да дигам много малък, защото можеше сега да не съм толкова висок. За всичко си има време, така че според мен не трябва да се почва с дигане от малка възраст. 16-17 год. според мен е добра възраст за начало, ако не и твърде ниска.

EN

23.02.04
00:32

За твърде ниска определено не е, ако питаш мен нищо не пречи да се ходи и по рано на фитнес, като евантуално да не се прават най-обикновенни клекова, който уж “набивали” човек ( може и да има нещо вярно в това знае ли човек )...

Иначе определено баскетбола помага за растежа на човек (на височина де), така че не се очудвай че си станал 193, тия дето сме играли по-малко баскет сме само 185 :wink:

LE

03.03.04
13:26

Тук явно всеки разбира от всичко,абе нали затова има раздели и теми всеки да отговаря там където знае,а не кат няма ко да прави да поства.
Прочете статията “Ръстът” в Олимп година 8 брои 6 на Стамен Донков и ще разберете горе долу за какво става дума

03.03.04
14:41

emi az da ti kaja imam vsichkite “Z” na broi spisania na Olimp i ne moga da go nameria shtoto sym se zarinal…cialta mi staia e samo v spisania :wink:

Niamam nito endo spisanie i niama i otkyde da go nameria zatova are pls go prepishi i poSTni i skanirai i uploadni za da vidim za akkvo stava vypros

LE

03.03.04
15:24

Ще напиша наи-важното защото това е ЦЯЛА СТАТИЯ.Пари ще трябва да ми давате ако я напиша цялата
Цитирам,е аиде не цитирам ами преразказвам шото иначе мноо дълго
1.При интензивни физически натоварвания в които участва и гръбнака ръстът може да се намали с 3-5см,а и повече.
2.С възраста ръстът намалява(става дума за над 30 г)
3.По принцип растежът на височина е генетически заложен у всеки от нас,но разбира се тои може да се подобри чрез баскетбол,волеибол,плуване и стречинг упражнения
4.наи бързото развитие е в тинеиджърска възраст-13-19г.Като цяло пълното израстване на височина плиключва към 25-30г.
5.За възстановяване на правилното телодържане и стоика и подобряване на функциите на гръбнака може да се използва кинезитерапия
6.Коригираики патологичните си гръбначни изкривявания чрез споменатата методика,оправяики стоиката,походката,телодържането си и т.н. ще увеличите ръста с 2-5 а може и повече см.
7.Занимаващите се активно с фитнес и култиризъм трябва да правят много упражнения за стречинг и гъвкавост на гръбнака в съчетание с добър сън и релаксация.
8.Вярно е че спортове като баскетбол и волеибол увеличават ръста,но както разбрахте има и по добър начин и по полезен начин-като коригирате патологичните си гръбначни изкривявания. 

и Авторът продължава с много други факти как тои и други културисти са увеличили ръста си с помоща на кинезитерапия и кои културисти имат проблеми с груъбначния стълб(Рони Колман,Маркус Рул,Кевин Леврон-и и др.

GY

03.03.04
18:39

FiTnessa da ti spira rasteja ? a ve ei stiga gluposti ! ne sam vidql 4ovek da hodi na fitness i da ne raaste ! :}}}}} Prosto nqma da pravi6 klekove i si rastej :}}}

09.03.04
16:03

Specialno za taq tema sam pital treniora mi i toi mi kaza 4e tova sa palni gluposti.Vsi4ko zavisilo ot gena ti.Moje da ti spre rasteja v taq vazrast samo ako pravi6 uprajneniqta nepravilno(krivo i s nqkvi nenormalni kilogrami)

10.03.04
11:24

Da si dam i az glupavoto mnenie spored nqkoi tam (neznam koi go napisa). :idea: Vsi4ko zavisi ot gena i ot vazrastta.(to4ka)E tva e .(to4ka) :lol:
I drugo 6e kaja specialno za lubo:A we 4ovek ti lud li si e :!: Kak 6e govorish takiva gluposti 4e kato se raztqga6 na lost moje da skasash nqkoe suhojilie :twisted: Ne se pravq na golemiq razbira4 ama kato se raztqgash ti da ne se trashka6 i da upъvash kolkoto mijesh :?:

LU

10.03.04
12:13

Абе sazz или къвто си там,чети по-внимателно :!:  :!:  :!:
Написал съм РАЗТЯГАНЕ,а не СКЪСВАНЕ,ако не можеш да четеш се научи :!:

10.03.04
15:37

Ami i raztqgane sa6to trudbo 6e se polu4i   :twisted:

10.03.04
23:02

stazz, стречинга на гръбнака не е невъзможна работа, разтяга се тъкънтам съединяваща прешлените, а не самите прешлени.Освен това стречинга на гръбнака е много добро нещо, особено ако правиш тежки клекове или мъртва тяга  :)

18.05.07
19:37

iskam da vi pitam ako pravq prez den po 3 serii po 12 seriqta za gurdi ot lejanka s 10 kg.  i 3 serii po 12 seriqta za biceps s 5kg.  i po 3 serii po 100 obiknoveni koremni presi 6e mi spre li rasteja kato sum na 14 godini
Петко К - пиши на кирилица и недей изравя теми от преди 3 години!

Мнението беше редактирано от Петко К на 18.05.07 19:58.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1