Набирания

19.03.06
18:37

Тренирам от 7 месеца,но все още имам проблем с набиранията.Висок съм 192 и тежа близо 90 кг та си мисля,че този проблем е свързан с моите килограми.Не искам да губя килограми,нито пак сила ... така,че имам един въпрос:Как бих могъл да повиша набиранията които правя?

19.03.06
20:15

А колко всъщност правиш? Може да си го докарал до съвсем нормална бройка, нали е ясно че от един момент нататък ще качваш съвсем на рядко бройката , а и това няма да продължи до безкрай.

20.03.06
00:20

Прави ги по следната схема
Да кажем че искаш да правиш 4х8 това е = 32
значи почваш правиш първата серия да кажем 5 , но продължаваш в следващите серии докато направиш общ брой повторения 32, без значение от броя на серийте
Това е изпитано и работи на 100 %

20.03.06
19:08

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Прави ги по следната схема
значи почваш правиш първата серия да кажем 5 , но продължаваш в следващите серии докато направиш общ брой повторения 32, без значение от броя на серийте

Така макса до който съм достигал е 6 :oops: така че 10 серии не ми мърдат което е доста срамно :oops:  но все пак мерси за съвета ще пробвам и ще видим.

TU

20.03.06
21:48

[quote author=“Beli4a”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]Прави ги по следната схема

Така макса до който съм достигал е 6 :oops: така че 10 серии не ми мърдат което е доста срамно :oops:  но все пак мерси за съвета ще пробвам и ще видим.

И аз съм мн зле с набиранията. Днес като правех на вертикалния скрипец пред гърди, последните 2 серии ги смених с набирания ама йок 2-3най-много... НЕ мога и си продължих на скрипеца  :twisted:

20.03.06
22:44

[quote author=“tuocs”][quote author=“Beli4a”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]Прави ги по следната схема

И аз съм мн зле с набиранията. Днес като правех на вертикалния скрипец пред гърди, последните 2 серии ги смених с набирания ама йок 2-3най-много... НЕ мога и си продължих на скрипеца  :twisted:

Малко постоянство с скрипеца....и ще има 100% резултат..Увеличавай си постоянно тежеста и набирания колкото можеш и малко по малко сичко ще си стане

AN

20.03.06
23:14

[quote author=“tuocs”][quote author=“Beli4a”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]Прави ги по следната схема

Еми то е по-добре да правиш набиранията преди скрипеца, щом са ти трудни, защото неговата тежест можеш да я регулираш.

21.03.06
02:19

[quote author=“Beli4a”]Тренирам от 7 месеца,но все още имам проблем с набиранията.Висок съм 192 и тежа близо 90 кг та си мисля,че този проблем е свързан с моите килограми.Не искам да губя килограми,нито пак сила ... така,че имам един въпрос:Как бих могъл да повиша набиранията които правя?

Това дето го каза астор е добро...

Според мен за да си подобрите набиранията трябва просто да се набирате повече... никакъв скрипец... щом правиш поне 2-3 набирания нямаш място на скрипеца... просто трябват опити и време...

21.03.06
13:38

Ако ти е слаба предмишницата или хвата (както при мене) е добре да използваш фитили. Аз лично с фитили правя 1-2 набирания повече отколкото без тях.

21.03.06
22:11

Правете ако трябва и по 20 серии ще имате успех , гарантирам го

21.03.06
22:58

[quote author=“Buzinho”]Ако ти е слаба предмишницата или хвата (както при мене) е добре да използваш фитили. Аз лично с фитили правя 1-2 набирания повече отколкото без тях.

Махай фитилите,че като свикнеш с тях.....лошо.Щом казваш че хвата ти е слаб по този начин няма да го заздравиш.

22.03.06
14:19

Махай фитилите,че като свикнеш с тях.....лошо.Щом казваш че хвата ти е слаб по този начин няма да го заздравиш.

Да но когато правя набирания ги правя за гърба а не за да заздравявам хвата или предмишницата и целта ми е да направя максимален брой повторения. Иначе отделно 1-2 пъти седмично правя упражнения за предмишница и стискам една гума за хвата.

24.03.06
23:08

Виж аз винаги съм правил тяга и чукове с фитили и резултата е че сега и загряващите серии немога да си направя без тях.Просто свикнеш ли веднъж, после без тях неможеш.Ти си решаваш в крайна сметка.

DA

26.03.06
15:10

Еми аз като веднъж не мога да се набера какво да правя? :oops:

NE

26.03.06
15:46

Да ви кажа аз такива проблеми нямам.Неискам да ви дразня :) ама в моита зала има един уред дето можеш да слагаш кила.Така де да махаш кила.И колкото кила махнеш на уред толкова ти се махат от личното тегло и се набираш с такова тегло с каквото можеш.Пак за тебе е идеално онова дето го каза djgorgio-ASTOR.Един приятел ми каза че преди 5 месеца не е можел да прави 1 повторение.А по този начин сега прави 8 повторения.Така че пробваи пак виж дали ти понася добре. :!:  :)

28.03.06
21:21

ем всички говорят а никой не пояснява за какви видова набирания става въпрос, на мене пред гърди са ми супер трудни например , със супиниран са ми много по лесни, а зад гръб едвам правя 3 ;

14.04.06
17:07

Набиранията помагат адски много,много се напредва с тях,даже бих казал повече отколкото на скрипеца,въпреки че е някво супер прости4ко упражнение.Правете набирания и вси4ко ще е 6.Аз лично в програмата си нямам набирания,но събота и неделя 2-та дни сутринта правя по 3 серии набирания със широк хват зад главата,отразява ми се добре
поздрави  :)

Не замествай букви с цифри моля !!! Прочети правилата и ги спазвай
Astor

14.04.06
21:24

[quote author=“ASTOR”]Прави ги по следната схема

oфф: сори ако искам да питам нали принципа е е се едно правиш 4 серии по 8.
Аз понеже сам с малко стаж(3-4)Да права 3х8 - тоес 24 нали.

15.04.06
18:05

[quote author=“PaTriK”][quote author=“ASTOR”]Прави ги по следната схема

oфф: сори ако искам да питам нали принципа е е се едно правиш 4 серии по 8.
Аз понеже сам с малко стаж(3-4)Да права 3х8 - тоес 24 нали.

Нещо средно между двете

15.04.06
19:36

Значи набиранията много помагат за развитието и на гарба и на градния кош. Аз а и много мои приатели почнахме от 1-2 набираниа но всичко е въпрос на време постоянство и воля, набираите се без фитили по трудно е но поне като ти се наложи и без тях пак 6те си тренираш а няма да чакаш да ти намерят фитили. Малко се отклоних от темата но сори :oops:  Та за начинаештите или по точно тези които отскоро се занимават с набирания може а и е добре да ви помага някои приател от залата просто като се хванете за лоста да се набирате той стои зад вас и когато вече неможете да се наберете докраи тои ви помага като ви хване за (краката.кръста или задника) както си предпочетете :twisted: . Това е доста добар начин да свикнете с набиранията или поне на мен и хората около мен помогна. Успех и незабравяите че в залата се отива с желание а не защото всички около вас ходят :wink:

16.04.06
13:03

или друг вариант е ако нямате достатъчно сила правете  2-3 набирания с тежест , за да качите малко сила...

IN

16.04.06
21:04

Аз като почнах преди 3 месеца не правех изобщо набирания,щото на скрипеца за гръб правех с 55 кила а тежах 60,и си казах че още няма да имам сили да се набирам.Както и да е по едно време почнах да ги правя и сега се набирам 8 пъти с 5 кила на кръста(тежа 67 някаде).

За това ви съветвам първо малко да напреднете на скрипеца пък тогава да се набирате.Просто си дигайте постепенно тежеста на скрипеца и готово(странното е че сега мога на скрипец с 65кг за гръб,а пък се набирам се едно с 67+5=72 кг пак толкова пъти) :shock:

16.04.06
21:59

[quote author=“PaTriK”]или друг вариант е ако нямате достатъчно сила правете  2-3 набирания с тежест , за да качите малко сила...

Има хора дето по толкоз правят без тежест

21.04.06
23:21

скрипец или набирания  :?:

21.04.06
23:56

[quote author=“valaraukarky”]скрипец или набирания  :?:

да и аз това питам ама искам да знам кое от двете за разширяване на гърба?

21.04.06
23:57

[quote author=“Don_Korleone”][quote author=“valaraukarky”]скрипец или набирания  :?:

да и аз това питам ама искам да знам кое от двете за разширяване на гърба?

за разширяване е широк хват пред гърди

22.04.06
00:03

знам но кое от двете?И като говорите широк кое имате предвид?Щото в сайта пише че най-добрият вариянт е когато предмишниците са успоредни...

22.04.06
09:22

За разширяване на гърба по добри са набиранията, това си е базово упражнение и за разширяване и за маса и за сила на гърба. Да попринцип е по-добре по широкия хват, предмишниците триабва да са ти успоредни но не ж изходна позиция а краина! :wink:

22.04.06
12:45

[quote author=“PowerWave”]Аз като почнах преди 3 месеца не правех изобщо набирания,щото на скрипеца за гръб правех с 55 кила а тежах 60,и си казах че още няма да имам сили да се набирам.Както и да е по едно време почнах да ги правя и сега се набирам 8 пъти с 5 кила на кръста(тежа 67 някаде).

За това ви съветвам първо малко да напреднете на скрипеца пък тогава да се набирате.Просто си дигайте постепенно тежеста на скрипеца и готово(странното е че сега мога на скрипец с 65кг за гръб,а пък се набирам се едно с 67+5=72 кг пак толкова пъти) :shock:

:D хехе... бате спосмали малко де... Ако си 60 и правиш скрипец 55 ще те изстреля в орбита направи.

Аз като вдигам даже и с 90 процента пак едвам да задържам долу.  :D

За това от един етап нататък скрипеца става неудобен.
———————————-
Ако имате проблем със широкия хват, опитвайте тесен на лоста и широк на скрипец. После със сътилбица и за броени месеци ще стане работата.

IN

22.04.06
13:31

Не мога да те разбера за кое точно се съмняваш сега....как с 5 кила под мойте ще ме “изстрелва в орбитата” :shock:

22.04.06
14:41

ОФФ:
[quote author=“PowerWave”]Не мога да те разбера за кое точно се съмняваш сега....как с 5 кила под мойте ще ме “изстрелва в орбитата” :shock:

Може и да не е така при теб. Зависи от скрипеца, аз съм 70 и когато правя с 60 при пускане от ускорението на тежеста ме дръпва яко. Сещаш се силата е масата по ускорението.

IN

22.04.06
14:45

Да не обсъждаме физика че съм много зле по тоя предмет специално :lol:
Както и да е аз примерно са тежа 67 и като си сложа 65 и ме изтрелва наистина доста силничко.Обаче не знам що при набиранията ми е по лесно хем с тежест ги правя...

22.04.06
15:39

[quote author=“tpd”]ОФФ:
[quote author=“PowerWave”]Не мога да те разбера за кое точно се съмняваш сега....как с 5 кила под мойте ще ме “изстрелва в орбитата” :shock:

Може и да не е така при теб. Зависи от скрипеца, аз съм 70 и когато правя с 60 при пускане от ускорението на тежеста ме дръпва яко. Сещаш се силата е масата по ускорението.

Аз като съм 75 и правя с 85 скрипец, трябва да съм излетял  :lol: Нали затова има къде да си закрепиш краката? Е, ако я някой куц скрипец без такива екстри, може ;) Но аз не виждам изобщо при това положение как ще правиш упражнението.

22.04.06
16:33

До tpd пич и аз нещо немога да те разбера за скрипеца, на него си има специално миасто в което си “заклещваш” бедрата и те даржи за да не се повдигаш :wink:  А иначе знам че не е тук темата да се хвалим но аз сум 72кг и правя скрипец с 100-120кг по 6-8 повторения самоче ползвам фитили защото хвата ми изпуска на големите тежести :oops: и още не сум се изстрелял в орбита :)

^V

22.04.06
18:23

Леле тука пишат космонавти и марсианци :lol:  :lol:  :lol:
tpd интересно как ти хрумна, че ако човека прави на скрипеца с повече кг от собственото си тегло, ще се истреля в космоса. Нали за това има стоика да си сложиш бедрата да не се надигаш. А ако скрипеца на, който правиш няма такова нещо тогава вече може и да не го дръпнеш..  :wink:

22.04.06
19:49

значи предмишниците да са успоредни в краината позиция така ли?И аз като имам стаж 7-8 месеца по колко серии да правя 3Х8 т.е. 24 набирания или повече  :roll:

22.04.06
20:00

Ми гледаи сега Don_Korleone ти си решаваш по колко серий и колко повторения но попринцип не се притесняваи мойеш спокоино да си правиш по 3-5 серий до отказ ниама проблем да претовариш наи-много да ти порастне гарба и да качиш сила :wink:  Така че ако не ти е проблем даваи колкото можеш иако постоианство и желание!

22.04.06
20:07

[quote author=“skrubal”]До tpd пич и аз нещо немога да те разбера за скрипеца, на него си има специално миасто в което си “заклещваш” бедрата и те даржи за да не се повдигаш :wink:  А иначе знам че не е тук темата да се хвалим но аз сум 72кг и правя скрипец с 100-120кг по 6-8 повторения самоче ползвам фитили защото хвата ми изпуска на големите тежести :oops: и още не сум се изстрелял в орбита :)

Явно съм яко в грешка, защото при мен такива екстри липсват, сигурно е имало някога, ама сега само едно метално рамо е останало...

Така или иначе, аз гърба го правя 60 процента на лост

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1