18.01.18
19:41
Здравейте група.Изпих 1кг суроватъчен протеин на марката Myprotein и съм сравнително доволен,но нямам база за сравнение.
Искам да разбера вашето мнение за марката като цяло и специално за протеините им.
И ако сте против марката,бих желал да ми кажете друга марка протеин на достъпна цена,защото съм тийнейджър и не се издържам самичък,а не желая да товаря родителите си с допълнителни разходи.
18.01.18
20:01
След като не искаш да натоварваш семейния бюджет - защо изобщо се налага да приемаш протеин на прах?
18.01.18
21:58
19.01.18
09:28
Защото ми е много по-лесно да изпия една доза протеин, отколкото да изям 3 яйца.
А си търся протеин,който да мога да купя със спестени пари от училище.(около 40лв.месечно)
19.01.18
09:34
Тва звучи несериозно.
Освен яйца,можеш да ядеш и месо,риба , млечни.
Особено месото и рибата са доста добри източници на протеин.
19.01.18
12:07
Дадох яйцата като пример.Знам какво мога да ям,но много пъти ми е трудно да си набавя нужните белтъчини.Затова питам за протеина.
И сега моля към темата:мнение за Myprotein или ако сте против,моля предложете друга алтернатива.
19.01.18
12:12
Защо не можеш?🙂
19.01.18
14:30
Просто ме боли стомахът, когато поглъщам много храна.
19.01.18
14:44
Момент...
2 големи пържоли, 100 g сирене, 100 g кашкавал и 4 яйца - ето ти ги повече от 140 g белтъчини. За теб това е съвсем достатъчно в момента. Сигурен ли си, че не можеш да изядеш тази храна за един ден?
Даваме ти правилното решение.
Ясно ни е, че си уверен в знанията си... 🙂
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.01.18 14:58.
19.01.18
15:42
Добре,благодаря Ви за съветите.Смятам, че темата е завършена.
Аз си имам мнение, но за теб как се разбира дали една марка си струва? Какво те интересува?
01.03.19
09:27
Преди време си бях взел разфасовка от 2.5кг мисля ,че беше. Още на 2рата седмица имах по почти цялото тяло червени пъпки....ходих при доктор и излезе ,че е белтъчно натравяне,а аз въобще не приемах много белтъчини за деня. Смених марката и проблеми не съм имал
Аз си имам мнение, но за теб как се разбира дали една марка си струва? Какво те интересува?
Под дали си струва имам впредвид първо от страна на цена/качество, дали някой не е имал проблеми с дадения протейн и други неща. Питам точно тук, защото със сигурност има хора с повече опит, които са пробвали няколко марки примерно и просто да изкажат своето мнение.
А как се разбира качеството на един протеин? Аз не знам някой да му е правил спектрален анализ да види какви са съставките. Или пък ако очакваш да изпиеш 2 кила протеЙн и да ти порастат мускулите за да знаеш че протеина работи, жестоко ще се разочароваш от всяка марка протеин, това не е като хапчето за глава - боли те главата - пиеш хапче и до 10 минути знаеш дали действа или не.
Цените са им ниски. За вкус мога да кажа че тези които съм опитвал са много вкусни.
01.03.19
09:53
А как се разбира качеството на един протеин
Напоследък все повече се съмнявам, да не кажа, че съм сигурен, дали подходът при производството на добавки не е както при храните. Масово купуваш нещо, което няма нищо общо с изписаното на етикета. И щом този “трик” минава при храните, защо да не минава и при хранителните добавки-да не би контролът там да е по-строг. Някой взимал ли е въобще проба от добавка и да й направи анализ, това ли е, не е ли това, за което се предлага. Хайде, да не са всички марки, но повечето ..... Горивата са ментета, храните са ментета, защо и добавките да не са.
Кво означава “менте” бе Дидо? Ако беше менте храната - демек няма хранителна стойност, нямаше да сме дебели? Или не е така? А горивата какво им е? Не ти ли движат колата? Да не да продават вода вместо нафта?
01.03.19
10:00
Има някой “независими” лаборатории, които тестват всички хранителни добавки на пазара. В сайта на една от тях, изолата на Майпротеин е на първо място.
Лично аз съм доволен, а за пъпките на форумните стероидни бодибилдъри, сигурно има друго обяснение.
01.03.19
10:04
Кво означава “менте” бе Дидо? Ако беше менте храната - демек няма хранителна стойност, нямаше да сме дебели? Или не е така? А горивата какво им е? Не ти ли движат колата? Да не да продават вода вместо нафта?
Под менте имам предвид разминаване на това, което се описва като вложено в продукта и реалните параметри, както и посочено качество, което на практика е по-ниско. Например, продават ти кафява захар, а то е боядисана бяла. И това менте може да го видиш навсякъде в търговските обекти. И никой нищо не прави по въпроса. Като каза за горивата-то е ясно, че върви, ама реалните октани ли са това, които се посочват или от сложените примеси /с цел да се увеличи количеството/ са паднали с няколко надолу.
Едно време, когато работех на едно място, взеха от търговския обект проба от костюми, за които на етикета пише, че са 90 % вълна и не знам какво си друго. След лабораторен анализ се установява, че е 100 % полиестер. Фирмата беше водеща българска, рекламирана постоянно, а цените на костюмите, някои половин нормална заплата. Ти например сигурен ли си, че в едно БЦАА нещата са 2:1:1 или 8:1:1, както е посочено на кутията. Или пък, че в протеина наистина в една доза от 30 гр. например, реално 22 гр. са ти протеин. Щото може да са и 5 гр. само.
01.03.19
10:11
Дидо, има много такива лаборатории, които правят анализ, просто напиши в гоогъл: “lab analysis of supplements” и ще ти излязат.
Кафявата захар си е точно това - рафинирана бяла захар с върнати 1-2 % меласа за цвят и вкус и това не е някаква тайна, то захарта си е такава - бяло вещество, кафевината идва от примесите - в случая меласа. А и никъде на етикета не пише че баба Жаноария я е мачкала и сушила в покрайнините на Хавана за да е “истинска” (каквото и да означава тоя често използван епитет).
На протеини и БЦАА не разчитам. Пил съм да кажа че съм пил и толкоз. Ама мен винаги ми е било интересно това: “качествен ли е” Памука е ясно как се мери качеството - има си брой влакна, дължина на влакна и т.н. Ако вземеш некачествен памук, тениската ти ще се раздърпа за 1 пране и ще се скъса след 2 месеца. Ако си вземеш БЦАА с 2:1:1 вместо 8:1:1 кво ще стане? Ще си останеш хилав ли?
Аз отлично разбирам какво казваш. Разбери и ти какво казвам аз - гледай голямата картинка и не очаквай чудеса от някви си хранителни добавки, били те 30%, 25% или амнайсе процента и не се чувствай жертва.
01.03.19
10:28
Аз отлично разбирам какво казваш. Разбери и ти какво казвам аз - гледай голямата картинка и не очаквай чудеса от някви си хранителни добавки, били те 30%, 25% или амнайсе процента и не се чувствай жертва.
Аз не говоря какво очаквам и ми е ясно къде и кога намират място реално добавките. Тази тема не съм я засягал. Това обаче следва ли да ни примирява, ако ти пробутват неща, за които се описва съдържание, което не отговаря на истината.
01.03.19
11:19
Аз си мислех ,че мен ме гони Световната конспирация...
Хаха, никаква конспирация няма тук. Едно просто “”“правило”“” в бизнеса - вложи колкото се може по-малко и спечели колкото се може повече. Ето например, в определени държави /няма да ги упоменавам ;-)/ този номер и посоченото “”“правило”“” минават и още как. Виждаме го в строителството, в хранителната промишленост, навсякъде - боклуци и нискокачествени стоки. Хранителните добавки не са всьо и вся, та там всичко да е ок. Сигурно както казах, има и такива производители, дето са си наред. То за храните се доказа, че качеството за немеца е едно, а за българина, чеха и поляка - друго. Какво остава за хранителните добавки. Кой знае какви жмелове пием тук, ама не искам повече да зачеквам темата.