22.02.19
08:51
Здравейте, реших, че е време и аз да отслабна. Миналата седмица се отказах от всички сладкиши, пици, дюнери, коли и тн. Като реших стриктно да ям готвено и да се храня три пъти на ден, пиейки около 2.5 +- литра вода на ден. Започнах да се разтягам вечер и да правя леки упраженения.Така де... свалих 2.5 кила и се притеснявам, че е твърде бързо. Как мислите?
Добре дошла, поздравления за решението ти да влезеш във форма.
Изобщо не е бързо. Най-нормалното нещо е като спреш джънка да се отводниш малко и да свалиш 1-2 кила вода. Продължи така още 3-4 седмици и тогава виж колко ти се получава средно за седмицата. Но ако не си много гладна, недей яж повече само щото “може да ти стане нещо”. Нищо няма да ти стане, нали имаш мазнини за сваляне - тялото ти ще си черпи енергия от тях, то това е идеята.
Ако си ядеш така по усет и продължиш да сваляш килограми и сантиметри от обиколки (мери се с шивашкия метър - това е много по-добър показател от килограмите) ще е супер. А ако стигнеш до момент в който не сваляш повече, ще трябва да почнеш да си теглиш храната и да смяташ калории за да си сигурна че си в дефицит. Т нищо не ти пречи и сега да си инсталираш едно приложение MyFitnessPal и да си въвеждаш храната всеки ден да си спокойна че не ядеш чак толкова малко че да ти стане нещо. Също добра идея е да си направиш дневник тук на форума и да си описваш всеки ден храната и движението - така ще ги виждаш нагледно, както и другите и може да ти помагат със съвети.
Поздрави и успех, ако имаш още въпроси - питай.
23.02.19
13:08
Здрасти отново, изтеглих приложението за телефон. Така де, има някъв trial period взех го, но след това 108 на година, а пък четох в друга тема, че е безплатно. Аз знам , че безплатно няма, обаче хич не ми се иска 108лв да изхвърчат ей така на веднъж хайа. Та е въпросът ми е има ли някакви алтернативи
Мнението беше редактирано от Диди Дидкова на 23.02.19 13:08.
23.02.19
13:19
Приложението е напълно безплатно. Разбира се, винаги ще ти пуска реклами за платената версия, която има повече екстри, но базовата е съвсем достатъчна да следиш храна а и активност.
27.02.19
23:10
Всичко е ток и жица.. просто искам да се похваля. Меря на везната и всичко отчитам в приложението. Чувствам се страхотно и доста по-леко. Не съм ангажирана с храната през деня, защото имам 3 главни хранения, което тотално ме спира от купуване на джънкове между лекциите.
Така , ще дам малко детайли, като се надявам да потвърдите дали съм в прав път.
Висока съм 1.72 и в момента режа 85кг, и честно казано и с тия килограми изглеждам стройно(що годе), имам навсякъде, но доста повече паласки(просто се чувствам заседнала)... смятам че 75кг са ок.
Изчислявах с калкулатори и ми излезе bmr 1691, умножих го по 1.2 =2030 и тъй като търся дефицит, стигнах до 1500. Е, сега като си планирам храненето, едва ги докарвам.
Добре ли звучи?
Мнението беше редактирано от Диди Дидкова на 27.02.19 23:12.
ОК е 1500 Ккал. Яж така 1-2 месеца и виж как се движат калориите. И си тренирай нещо.
04.03.19
17:29
Ех, много мотивиращо! Скоро и дневник, обаче трябва да проява любопитство относно храните. И малко повече дисциплина и организация.
Мнението беше редактирано от Диди Дидкова на 04.03.19 17:31.
07.04.19
10:30
80.6кг
07.04.19