21.03.06
10:30
Здравейте. Програмата ми е доста натоварена и имам възможност да тренирам главно вечер, а сутрин ставам рано и съответно през деня се изморявам доста. И за да мога все пак да тренирам качествено правя следното нещо - като се прибера в 17:00-18:00 се наяждам стабилно и лягам да спя за 1:30-2:00 (нали толкова време след ядене трябва да се тренира общо-взето). 10-20 мин след като съм станал си провеждам тренировка с хубаво разгравяне. Само така мога да имам енергия. Не го правя всеки път, а само когато усещам, че ако не поспя, няма да имам възможност да си направя качествено тренировката. Та въпросът ми е дали сънят непосредствено преди тренировка може да ми попречи нещо или да намали ефекта?
21.03.06
11:17
Ако се разсъниш както трябва няма да имаш проблем.Бии си няколко шамара измии си главата с студена главаи накажи щагите.Обаче си мисля пак,че щом от 18:00 до 20:00 ще спиш,псоле кат си легнеш вечерта трудни ще заспиш.Поне при мене е така
Споко. Не ме мисли. И след следобедния сън вечерта дори рано да си легна пак заспивам като къпан ;) Все пак и тренировката изтощава доста.
21.03.06
13:36
Според мен ако се разсъниш хубаво няма да имаш проблем :wink:
Аз единствения проблем го виждам в яденето. Все пак ти свършваш тренировка късно вечер а е хубаво поне 2 яденета да имаш след тренировка и все пак някво време да има между яденето, просто става много късно.
според мен не е удачна тренировката “10-20 мин след сън” - организма е отпуснат.аз лично не мога да се разсъня за това време.и да си миеш главата с вода мускулите си остават не толкова дееспособни.
Става, ама трябва дълга загрявка - поне 10 минути. Имам предвид качествена загрявка, а не като повечето хора в залата - китки, лакти, айде на лежанката.
28.03.06
21:16
Ами задай си въпроса : Тренира ли някой 10 мин след ставане сутрин? :!: Отговор:НЕ!
По време на сън повечето органи редуцират функциийе си дори дишането може да се сведе до 12 вдишвания в минута.Сърцето също забавя своят ритъм,да не говорим че мускулите се отпуснати по време на сън.А какво правиш ти?Дори и да загрееш на сърцето му е нужно около 30-60 минути за да влезе в нормален ритъм виж дишането е лесно,но когато почнеш да тренираш сърцето трябва да изпомпва в пъти повече кръв,а съгласи се в полусъбудено състояние това не е полезно и дори е вредно,защото то понася по голямо натоварване и ако правиш това редовно това води неговото бавно но сигурно износване.Съвет:просто изчакваи 30-45мин след като се събудиш (все пак при по-младият организъм вреботването става по-бързо но не и за 10-15мин,а за около 30-45 и прави загрявка!)
Междо другото само ще добавя ,че това го преписах с малки съкращения от “Културизъм за младежи”на Атанас Джананов
Добре. Развивам въпроса. Ами по-добре ли е да тренирам изморен след 9 часов работен ден? :) В крайна сметка май е вариант единствено т’ва със съня, но тренировка чак 30-40 минути след него.
Това изречение ми подейства доста силно: ”бавно, но сигурно износване”. Горкото ми сърчице... Не ми стигат всичките жени дето го правят на пух и прах :) Хахахаха... Поздрави и благодаря за мненията!
14.04.06
11:00
Не за всеки някой след сън и като отидат да блъскат им е идялно но зависи от човека, организма и др. фактори :)
Не за всеки някой след сън и като отидат да блъскат им е идялно но зависи от човека, организма и др. фактори :)
След сън не мога направя и 5 лицеви... разсънването е сложен процес...
Както се каза - индивидуално
Другото - ако спя 2 часа - край, след това заспиване няма (това ми е почти 2/3-ти от нормалния сън...)
Макар, че наскоро четох на един културист програмата за преди състезание... фигурираше на 2 пъти по 1 час сън в деня...