Калорийни стойности на протеина

21.03.06
16:59

Искам да питам колко килокалории има например в 100 гр. соев или суроватъчен протеин.
Защото примерно се знае, ,че белтъкът е 70 или 80 % , но колко са въглехидратите , мазнините и съответно най-важното килокалориите?

SP

21.03.06
17:00

Ми прочети какво пише на етикета! :shock:

21.03.06
17:20

Ами след като питам значи нищо не пише - а е в насипно състояние

SP

21.03.06
17:41

[quote author=“zhivko8”]Ами след като питам значи нищо не пише - а е в насипно състояние

А ние как да знаем?!?! Не осъществявам мониторинг върху всички магазини, в които продават насипни добавки.

Ще ми е интересно дали някой ще посмее да даде дори и приблизителен отговор.
:wink:  :lol:

ZW

21.03.06
17:51

Виж кой е производител и потърси на сайта :) Не че е някаква гаранция, че ще са верни, но кой знае  :)

21.03.06
18:01

[quote author=“zhivko8”]Искам да питам колко килокалории има например в 100 гр. соев или суроватъчен протеин.
Защото примерно се знае, ,че белтъкът е 70 или 80 % , но колко са въглехидратите , мазнините и съответно най-важното килокалориите?

Пич протеина и въглехидратите са с една стоиност около 5 ккл за грам а мазнините имат 10 ккл за грам.

21.03.06
18:10

4,1 не 5 ккал...

аз знам белтък - 3,7; въглехидрати - 4; мазнини 9; алкохол - 7 ккал  :roll:

ZW

21.03.06
18:19

И аз знам белт. и въгл - 4 ккал, мазнини - 9, (за алкохола не знам), но не мисля, че той това питаше. Въпросът, доколкото аз разбрах, беше от какво са останалите 20-30 %, които не са белтъчини.  :)  Поне аз така го разбрах.

21.03.06
21:30

Ами на етикета би трябвало да пише какво останало има...

А на тези насипните протеини и търговците често не знаят какво има вътре...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1