07.03.19
18:00
Причини НВД да не работи?
Ако си в калориен излишък например. НВД не работи магически само защото не ядеш въглехидрати.
Не работи, ако не си броиш макросите и само си мислиш, че ядеш “нисковъглехидратни” храни.
Ако не броиш плодовете и зеленчуците - да, трудно се предозирано, но не е невъзможно. Само 1 клонка грозде,2 ябълки и пр.
Най-вече хора не тракват калориите и наистина са в излишък от “здравословни домашни крокетки”, ядки между храненията....
3 дни си на НВД и на 4тия казваш “Майната му, ще се тъпча, ще съм дебел/а, ама веднъж се живее, за кво се живее”. Ей това колко съм го чувала!
Мнението беше редактирано от Radost на 09.03.19 12:41.
Даже не е нужно да яде плодове или други предимно въглехидратни храни, които по презумпция се изключват при НВД. С кифтета, заквасена сметана и авокадо също много лесно се отива в калориен излишък докато си седиш на суперниските въглехидрати и накрая пак дебелееш вместо да отслабваш.
09.03.19
18:13
Димас, интересно ми е какво мислиш: БНМ се смята за 24 часа, нали (денонощие)?! Значи, организма харчи енергия всяка секунда. Ако допуснем, че 12 часа сме седнали, то организма ни харчи за час определено количество еднаква енергия в продължение на това време?! Ако в стомаха ни няма нищо - абсолютно празен, то организма почва да разходва запасена енергия?! Разхода е също относително равен и постоянен за това време, нали? Ние харчим гликоген и мазнина, като запасена енергия, най просто казано. Да предположим, че за 2 часа сме изхарчили 200 ккал. После, сме изяли 200 ккал, след тези 2 часа. Организма спира да топи мазнина, еднозначно - липолизата спира.
И сега въпроса: Ако тези 200 ккал са въглехидрат, какво ще стане?