05.04.19
18:18
Здравейте!Понеже успешно отслабнах 18кг за 3 месечен период,(от 88 на 70 при 184см)сега имам нужда от съвети.Някой по запознат ако може за малко разяснение.
Въпрос-1
Според изчисления аз трябва да приемам по 2400cal на ден.Да кажем,че ги превиша и хапна 3000cal,нужно ли е на следващия ден да компенсирам като приема 1800 примерно?
Въпрос-2
Понеже 2 пъти съм свалял по 7/8 кг и съм ги връщал обратно веднага след спиране на режима когото имах,сега съм си казал твърдо,че това няма да се повтори но така изниква друг проблем явно психически и не знам как да се справя.Когато хапна или мисля да предпочета едно ястие пред друго защото е по вкусно се чувствам виновен сякаш ще проваля всичко което съм постигнал,или някое сладко например,въпреки че не надвишавам калориите си(точно преди 2 дена се случи да ги надвиша и направо се побърках),общо взето постоянно мисля от страх да не си възвърна теглото.Ако някого е бил в същото положение ще съм му много благодарен за съвет.Благодаря за отделеното внимание!
70 кг на 184 см? Ти си доста слаб май, но щом така ти харесва...
Спортуваш ли нещо?
05.04.19
19:26
Откакто започнах хранителния си режим,използвам“30 дни фитнес”-приложение,и с всеки месец качвам програмата,ако това може да се нарече спортуване,отделно от това гледам да ходя много,изтеглил съм крачкомер доколкото може да му се вярва.
казано от Георги Дамянов на 05.04.19, 18:18:
Според изчисления аз трябва да приемам по 2400cal на ден.Да кажем,че ги превиша и хапна 3000cal,нужно ли е на следващия ден да компенсирам като приема 1800 примерно?
Точно това означава. И трябва да се следиш. Дали на 2400 Ккал поддържаш, сваляш или качваш. Защото изчисленията са само отправна точка.
Също е добре че си почнал да спортуваш. Огледай се и се замисли да почнеш и нещо на лостове, или във фитнес. Да тренираш със съпротивление. 70 кг сами по себе си не означават нищо. Ти не си спортист че да трябва да влезеш в категория и показанието на кантара да е важно. По-важно е как изглеждаш и как се чувстваш. Ако сложиш малко мускул изобщо няма да ти пречи ако тежиш повече, и със сигурност ще изглеждаш по-добре на 80 кила с мускули и същия процент подкожни мазнини, отколкото на 70 кг на твоята височина.
Според мен, ако започнеш да спортуваш регулярно, ще ти е много по-лесно да си поддържаш теглото. Тогава е по-малко вероятно да се притесняваш за всяко по-калорично нещо, което си изял. Не можеш да караш на маруля и пилешко бяло месо всеки ден и цял живот - не е реалистично. Не се втелясвай толкова за калориите. Концентрирай се върху това да се храниш балансирано/здравословно, да спортуваш и да се наслаждаваш на живота. Особено последното. 🙂
05.04.19
19:41
Аз искам да питам: кое наложи при такъв ръст свалянето до такова тегло. Някакъв здравословен проблем, не харесване в огледалото или друго. С мерките тегло-ръст преди отслабването, си бил близо до “манекенския стандарт”. То е ясно, че има значение, колко е било активното тегло и колко мазнините, но все пак. При липса на спорт и подобно отслабване мускулната маса е отишла още по-надолу. 70 кг. на тоя ръст си е Аушвиц-Биркенау. Сори, ама тъй е.
05.04.19
20:46
То повечето тук, включително и аз самият, имат да свалят 5-10-15, че и повече кг, без да се притесняват от загуба на ММ, а после евентуално да изкарат релеф. Дидо ти си по-скоро за последната цифра, но не го осъзнаваш.
05.04.19
22:05
казано от Brown Bomber на 05.04.19, 20:46:
Дидо ти си по-скоро за последната цифра, но не го осъзнаваш.
Т,ва не го разбрах-коя последна цифра и кое не осъзнавам.
05.04.19
22:26
Баси в тоя форум както и да кажеш нещо, все ще останеш неразбран 🙂 Дидо ти си за числото 15, твърдо.
05.04.19
22:53
казано от Brown Bomber на 05.04.19, 22:26:
Баси в тоя форум както и да кажеш нещо, все ще останеш неразбран 🙂 Дидо ти си за числото 15, твърдо.
Да сваля 15 кг. .......ако това имаш предвид, горе долу така мисля ще съм най-ок. Т.е. да стана 88-90 кг., ама много глад и трен требе.
Дидо, стига, какъв глад? За 2 месеца свалих 7 кг без да съм се чувствал гладен, даже на моменти тъпченето с месо ми е криво, а и през ден-два хапвам по нещо сладко. А аз съм си лаком и любимата ми храна са ориза и спагетите, но липсата на въглехидрати се усеща само няколко дни..
Мнението беше редактирано от Любомир на 05.04.19 23:37.
казано от Елена Биларева на 05.04.19, 19:32:
Според мен, ако започнеш да спортуваш регулярно, ще ти е много по-лесно да си поддържаш теглото. Тогава е по-малко вероятно да се притесняваш за всяко по-калорично нещо, което си изял. Не можеш да караш на маруля и пилешко бяло месо всеки ден и цял живот - не е реалистично. Не се втелясвай толкова за калориите. Концентрирай се върху това да се храниш балансирано/здравословно, да спортуваш и да се наслаждаваш на живота.
Аз съм живия пример че спорта няма голямо значение да те спаси от омазняване. Тази година завчера ми беше втория ден за годината без тренировка. Като съм имал много дни с по 2 или три тренировки, т.е средно съм тренирал по повече от всеки ден и въпреки всичко, ако не си меря калориите се омазнявам със средна скорост кило на седмица.
06.04.19
07:01
Че повечето имаме да сваляме, така е. Ама едно е на 179 см. от 103, да стана 83 кг, т.е. дори 20, а не 15 да сваля. Друго е на 184 см. да си бил 88 кг. и да станеш 70 кг.
казано от Димо на 06.04.19, 00:43:
казано от Елена Биларева на 05.04.19, 19:32:
Според мен, ако започнеш да спортуваш регулярно, ще ти е много по-лесно да си поддържаш теглото. Тогава е по-малко вероятно да се притесняваш за всяко по-калорично нещо, което си изял. Не можеш да караш на маруля и пилешко бяло месо всеки ден и цял живот - не е реалистично. Не се втелясвай толкова за калориите. Концентрирай се върху това да се храниш балансирано/здравословно, да спортуваш и да се наслаждаваш на живота.
Аз съм живия пример че спорта няма голямо значение да те спаси от омазняване. Тази година завчера ми беше втория ден за годината без тренировка. Като съм имал много дни с по 2 или три тренировки, т.е средно съм тренирал по повече от всеки ден и въпреки всичко, ако не си меря калориите се омазнявам със средна скорост кило на седмица.
Странно. Аз приемам по 3000+ калории на ден (на 0 въглехидрат) на 79 килограма лично тегло и продължавам да се чистя. Често излизам да пия някоя друга бира/вино, които не влизат в сметките.
Ако спра тренировките, които няма да уточнявам колко пъти седмично са и продължа да се храня така, дали ще свалям още?
казано от Димо на 06.04.19, 12:48:
Блазе ти, не знам кво друго да кажа.
Можеш да добавиш и че на 40 е различно от на 20 😄
06.04.19
14:58
В тренировъчния лагер, около 2 мес преди мач, Мани Пакияо приема 7000кал на ден при ~65кг ЛТ с двуравози ежедневни тренировки, сутрин крос, следобяд бокс - чувал, лапи или спаринг, без тежести.
п.с. Четох, че все пак тренира и с тежести. Изразходва 1500 кал на бягането и 2500 на другата тренировка, като пие шейкове за да си набави калориите. Четох и че не взема друго 🙂
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 06.04.19 18:03.