28.07.04
00:02
Zna4i na 16 godini sum i teja 62 kila,visok sum nqkude 180. 6e moje li da mi dadete preporuki da si izgotvq dieta za masa. Treniram ot 8 meseca. Mislq 4e tezi 62 kila ne sa dostatu4ni za edna normalna muskulna masa
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 08:37.
28.07.04
11:58
Пич аз напрао щи дам моита диета да добиеш горе долу представа (само да поясня че тази диета съм си я изготвил за септември и още не съм я пробвал) :
хранене 1 (закуска 1) : 100 гр овесения ядки + кисело мляко
хранене 2 (закуска 2) : 40 гр. протеин
хранене 3 (закуска 3) : 1 банан + баничка
хранене 4 (обяд): 200 гр пилешки гърди + 100 гр ориз + 2 филии хляб
ТРЕНИРОВКА
хренене 5 (ледтренировъчно хранене) : омлет(3 яица) + 4 филии хляб
хранене 6 : 1/2 л. прясно мляко
хранене 7 (преди лягане) : 40 гр протеин
28.07.04
19:29
Mersi. No vse pak kak moga sam da si izgotvq sam dieta. Imam predvid kolko proteini,vuglehidrati,kalorii i tn. trqbva da priemam na den. I ima li nqkuv site v koito da ima nutrition facts na vsi4ki fitness hrani ta da moga da si izgotvq ne6to sam.
а кое ти се пада вечеря?
Ако искаш мога да ти дам телефона на една диетоложка.За 20лв ще ти направи диета за тебе като отидеш при нея и си готов.
28.07.04
20:45
Разбира се че може :D ето ти линк за храненето http://www.bb-team.org/nutrition/nutrition.php
Значи като гледам си ектоморф така че прочети информацията в сайта за този тип тяло .Мисля че процентите бяха таква 50 % въглехид.
30 % белт.
20 % мазнини
в периода за маса.
за калориите мисля че се беше така : теглото * 24 + (теглото * 24)* 0,9 :D :D Полученото означава че са ти нужни толкова калори дневно.
А аз да достигнеш тегло което целиш, изчисляваш калориите нужни за него и приемаш по толкова калории дневно
[quote author=“SnaKe”]50 % въглехид.
30 % белт.
20 % мазнини
за калориите мисля че се беше така : теглото * 24 + (теглото * 24)* 0,9 :D :D Полученото означава че са ти нужни толкова калори дневно.
А аз да достигнеш тегло което целиш, изчисляваш калориите нужни за него и приемаш по толкова калории дневно
Направо теглото по 40 вместо да търсиш елка :lol:
Тези проценти само да ти кажа са от дневната калориина нужда, не грамове.
29.07.04
17:52
Mersi. Ina4e ima gre6ka v rusta. AZ sum 185 no tova nqma golqmo zna4enie. I samo edin posleden vupros: Kolko gore-dolu vuglehidrati,beltu4ini,maznini i kalorii trqbva da priemam na den, za da moga da si iz4islq qdenetata
Определяш броя на яденетата и си разпределяш калориите. Това зависи от теб...може 4 пъти да ядеш, може и 10. Някои хора препоръчват разделно хранене за по-добро усвояване на храната. Може би сутрин ти трябват повечко калории, след тренировка повече въглехидрати и протеин. Затова се прави хранителен режим на базата на тренировката ти и целта ти. Просто не всички яденета са с еднаво количество въгл, прот. и мазнини. Ако имаш време напиши как тренираш и кога? Какви килограми си си поставил за цел и за колко време? След това напиши един хранителен план като посочваш точните времена и какво мислиш да ядеш. Постни го тук и ще получиш много подробна информация кое да промениш, какво да включиш или махнеш.