19.04.19
21:27
Здравейте,нова съм в форума. Казвам се Никол на 19години.
164см висока и съм 62/3кг. Като повечето от тях са мазнини.
Започнах да чета относно диетите и свалянето на килограми,но нещата не се получават ,а килограмите се покачват. Започнах от 1седмица да ходя на фитнес,като тренировката ми е само бягане около 1час всеки ден.
Хранителен режим не мога да си съставя,защото нямам нужните познания.
Какво бихте ме посъветвали за да мога да се справя с излишните килограми?
Приемам всякакви съвети относно тренировки и хранене ,защото много се отегчавам от тези мазнини по мен.
Темата беше редактирана от Никол Илиева на 19.04.19 21:29.
20.04.19
10:48
И аз не съм от най-опитните, но постигнах доста резултати и научих доста неща за това бих те посъветвал да си съставиш план който да следваш.Без план и цели си обречена на неуспех....Първото и най-важно е хранителния режим.Състави си такъв хранителен режим който да ти се вписва в начина на живот и може да спазваш лесно, защото ако си поставиш неизпълними режими няма да може да ги спазваш и ще криволичиш от плана ти.Първо си изчисли колко калорий трябва да приемаш на ден има доста сайтове който биха ти помогнали.Дори и да не са толкова точни пак доста помагат и според резултатите ти вече почваш да нагласяш дали трябва да смъкнеш още калорийте или да ги дигаш, но първо си изчисли горе доло колко трябва да приемаш.Изгради си хранителния режим с храни които обичаш.Разбира се да са качествени храни а не така наречените джънк фууд...Като източник на белтъчини (протеин) може да избереш пилешко, яйца, извара, риба, друг вид месо също е вариант, но да не е много мазно.(поне аз така правя) има и други добри източници, но аз карам на тия защото ми харесват и постигам доста добри резултати.Като въглехидрати може да разчиташ на Картофи, Паста(пълнозърнеста), Ориз, Леща, Фасул, Нахут, Макарони(пълнозърнести), Грах има още доста аз съм се спрял на тези.Като мазнини използвай авокадо, маслини, зехтин, ядки, кокосово масло аз пак разчитам на тия продукти ако не ти допадат може да замениш много неща стига да ти допадат и да ти се вписват като хранителна стойност в режима.Забрави за пържено , сладко, пици и банички...Приготвяй храната на фурна, на скара, варена.Яж достатъчно зеленчуци може и със всяко ядене те са важни за организма.Направи тренировките разнообразни и с тежести не само с кардио.Определи си калорииен излишък около 15-20% пий вода над 2л и нещата ще се получат.Като за начало може да си свалиш приложението МайФитнесПал на телефона и да си следиш калорийте и макросите за дена на мен доста ми помогна.Не съм дал пример със Закуска това Обяд онова Вечеря това защото мисля, че можеш да си изградиш хранителния план и сама с неща който ти харесват, а не някой да ти казва яж това и това.Има доста неща още, но като за начало ако изпълниш тези до тук резултатите няма да закъснеят.Дано съм ти бил полезен и Успех 🙂
Мисля, че за момиче на 19, не е добра идея да смята и изчислява “калорий”. Особено когато няма професионални или спортни цели, а просто цели да отслабне. В bb-team има доста полезна информация, погледни първите четири статии, мисля ще ти е от полза.
20.04.19
12:38
Благодаря ви!
28.04.19
15:40
Здравейй видях,че си публикувала тема относно хранителните режими? Исках да попитам дали си успяла да спазваш някакъв и до колко ти е помогнало?