19.03.06
21:37
Здр на всички значи да мина на право на въпроса търся бойно изкуство в което да няма никакви форми(мисля че така се казваше) от доста време търся подобно “животно” но нещо не мога да намеря такива школи в София....Надявам се тук да има хора който да помогнат защото от доста време ми се тренира подобно бойно изкуство..10x предварително на всички!!!
20.03.06
08:19
За кик бокс не си ли чувал?
Не ме кефи мисля че имаше едно такаво бойно изкуство мисля че се казваше Краф Мага но не мога да намеря дали има школи в София.Дайте някви други предложения освен кик бокс
20.03.06
23:55
Еми под форми имам предвид нали в Акидото и Каратето например има някаква комбинация от удари която се нарича там някак си.............Не знам може и да не се нарича форми това но аз така го знам надявам се сега да сте ме разбрали не съм много запознат с тия неща.
ами естествено че ще има то във всяко бойно изкуство има комбинации от удари ти какво очакваш ?? ама май мисля че ти самия не можеш да ни обясниш какво точно имаш предвид
22.03.06
14:54
[quote author=“dido__”]ами естествено че ще има то във всяко бойно изкуство има комбинации от удари ти какво очакваш ?? ама май мисля че ти самия не можеш да ни обясниш какво точно имаш предвид
офтопик
Не искам да съм груба или да се заяждам, но смятам, че който може да му помогне, ще го разбере. “Формите” са точно определена комбинация от удари и блокове - знае се кой след кой следва, и се заучават в тази поредност.
Аз лично не съм чувала в някое бойно изкуство да няма форми, но честно казано съм доста боса, така че по-добре не се осланяй на моето мнение :D
22.03.06
19:49
В карате тези форми се наричат кати и те се играят на изпити за степени.И не мога да разбера какво толлкова не те кефи кик бокса?Мога да ти препоръам Санда(аз го тренирам).То е нещо от сорта на кик бокса ,но има и хвърлящи техники....примерно някой посяга да ме ритне в главата и аз имам право да му хвана крака и да му направя някой захват и той да се озове по врат на земята :D Няма форми всичко е удари,комбинации от удари,спаринг и физическа подготовка.
точно за това и аз не знам за бойно искутво което да няма комбинации от удари и се чудя дали може да има нещо друго впредвид
Okay дай малко информация че ме заинтересува....
Dido__ има такова бойно изкуство аз знам за две но няма школи в БГ......Аз знам за Крав Мага и Хагана за Крав Мага ето ти линк да видиш за какво става дума:
http://www.kravmaga.com/
22.03.06
21:00
http://daobg.com/forum/index.php?showforum=82
Ето разгледай това е раздел само за Санда там има подробна информация прочети темите и ако нещо не ти е ясно питай.Имай предвид че аз сам от Стара Загора и не знам за школи в София...ако си заинтересован питай там за някоя школа в София.
www.sanda-bulgaria.com
Това е сайта на клуба в който тренирам аз и там също има доста информация по въпроса.
ппАко си падаш по екшана определено ще ти хареса Санда :wink:
Най-добре отиди мини през различни школи и ти ще решиш кое ти допада най-много!
Ако си чувал за киокушин,пробвай с него.Много добър стил, с 2 думи “хард”!!!
www.kyokushin-bulgaria.com
и
http://daobg.com/forum/index.php?showforum=38
поздрави
24.03.06
10:45
какво тогава представляват тези бойни искуства без комбинации по точно?
Няма такива ,ако няма форми е по скоро спорт от колкото бойни изкуства.