Vypros kym naprednali bilderi i razbirachi

Темата е заключена.
DA

28.07.04
23:30

Zdraveite,

imam spor s edin priqtel otnosno pravilnoto dishane pri horizontalen leg. variantite sa dva: vdishvane pri pribirane na rycete kym tqloto, i vdishvane po vreme na vdiganeto na tejesta. molq na tozi vypros da otgovarqt samo naprednali i zapoznati s temata i uprajneniqta bilderi. predvaritelno blagodarq.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:50.

28.07.04
23:35

правилния вариант е да вдишваш когато прибираш ръцете към тялото

29.07.04
15:26

Напреднали билдъри вика. :lol:  Още при първото упражнение със свободни тежести виждаш как трябва да се диша. При негативната част вдишваш, а при позитивната издишваш.

DA

29.07.04
18:50

Blagodarq mnogo za otgovorite momcheta :)

Не само за лег, а за всяко едно упражнение е правилно да се диша по посочения начин - вдишва се в негативната част на упражнението (за лег специално като сваляш тежестта).

31.07.04
14:47

zdraveite priateli !
ne iskam da postvam nova tema i za tova reshih tuka da si postna vaprosa,tui kato e podoben 8),no se otnasia za MARTVATA TIAGA
(mama mu stara kak e spored vas pravilniat nachin za dishane pri tova uprajnenie ?????? ) Shte vi bada blagodaren na vashte i preporaki !

P.S do sega sam go pravil (poemam vazduh kato si izpraviam trupa),no skoro edin ot zalata me popita zashto taka go pravia???????Spored vas :................??? :shock:

31.07.04
15:30

Виж нагоре какво е написано.
При негативното движение вдишваш.
Значи поемаш надолу и издишваш като се изправяш при тягата.
Може да издишваш повреме на вдигането или чак в крайната точка на движението. Определено си го правил грешно.

Добре ще го обясня по друг начин, така че да няма някой, който да не разбере :lol: Издишваш, когато ти е трудно. Пример - При упражнения за гърди, рамо, трицепс когато избутвате тежестта, при упражнения за бицепс, гръб като издърпвате тежестта. Но главното правило, което и на мен ми казаха като влязох за първи път в зала е : Издишвай когато ти е трудно! Надявам се така е ясно за всички :roll:

31.07.04
18:52

Задързаите корема стегнат по време на упразнениата и не издишваите в наи-трудното ,а в момент на поцивка!!

31.07.04
19:17

emo що се обаждаш тая тема е само за напреднали билдъри и разбирачи :lol:

31.07.04
23:32

Mersiiiii!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1