Дюнер при нисковъглехидратно хранене

Здравейте,
Храня се нисковъглехидратно от около година, и вече съм свалил 25 кг.
От скоро обаче се замислих, че един Дюнер, ако махнем питката и картофите,
не би следвало да има почти никакъв въглехидрат. Мога ли спокойно да ям
дюнери по този начин, при моя хранителен режим?

Здравей!

Да, по този начин се намаляват въглехидратите обаче да ти кажа, че ако изядеш един цял дюнер, няма да те бутне и няма да ти развали режима. 🙂
Ако ти се яде, позволи си го.

Поздравления за постигнатото дотук.

Благодаря! Ако обаче го ям системно, би ли ми развалил режима?

За да сваляш тегло, не е задължително да се придържаш към НВД режим.
Това може да се случи и с друг тип хранителен режим.

Така че:
- дюнерът може да присъства в хранителен режим за сваляне на тегло, но е важно цялото ти хранене да отговаря на целите ти
- домашните дюнери пък могат да са доста питателно и хубаво хранене, можеш да контролираш състава и качеството; вземи си арабски питки, изпечи си месо, сложи вътре повече зеленчуци, направи си домашен сос... несравнимо е

Там е идеята - да кажем,свикнал съм с НВД и то работи. Но там се препоръчват добри мазнини. Приемам, че като елиминираме въглехидратите от дюнера (който е пазарски, не домашен, макар че мога да си го приготвям и вкъщи, но идеята е че нямам време в случая), остават само едни сосове, които лесно могат да се заместят със зехтин, да кажем, и чесън на прах, и малко едросмляно чили. Самото месо обаче, доколко е пълно с наситени мазнини, и биха ли имали те значим негативен ефект? Все пак, от една страна, не е пържено а печено, а и е месо, а не кайма (където по-малко можеш да си сигурен в състава). От друга обаче, е било в някаква марината. Могат ли мазнините от нея да развалят режима, ако го ям редовно (на седмица по 3-4 примерно), или не са толкова значителни?

12.05.19
10:53

Аз докато свалях си позволавах някои дюнер без картофи и сосови, защото чесновия сос е пълен с боклуци и няма нищо общо с истински чеснов сос. И другото, което правех е слагах много лют пипер, които в някаква степен се справя с приетите мазнити уж и нямах проблем, но гледах да ги ям наи-късно до следобяд, а не вечер. Само гледай да си вземаш дюнера от читаво място, а не да е пълен с кожи. Успех!

казано от Unrivaled на 12.05.19, 10:53:

Аз докато свалях си позволавах някои дюнер без картофи и сосови, защото чесновия сос е пълен с боклуци и няма нищо общо с истински чеснов сос. И другото, което правех е слагах много лют пипер, които в някаква степен се справя с приетите мазнити уж и нямах проблем, но гледах да ги ям наи-късно до следобяд, а не вечер. Само гледай да си вземаш дюнера от читаво място, а не да е пълен с кожи. Успех!

Супер, мерси. И аз набивам люто яко, още по-добре, щом помага.

19.06.19
11:26

Пич, независимо от диетата дюнера е абсолютно лайно, което се нарежда до макдоналдс, кфц и тем подобни. Нито месото е месо, нито соса, дори и зеленчуците са къпани в натриев глутамат. Качеството на всичко е ужасно, химията е повече от колкото в повечето видове стероиди. Освен за чийт хранене - биг ноу ноу.

Ако искаш да разчупиш малко от НВД бих ти препоръчал палео диетата - доста по-лесна и приятна за спазване. Аз съм на неин извратен вариант в момента, не е никакво палео защото съм добавил ориз но пак бачка за мен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1