10.05.19
17:46
Здравейте,
Храня се нисковъглехидратно от около година, и вече съм свалил 25 кг.
От скоро обаче се замислих, че един Дюнер, ако махнем питката и картофите,
не би следвало да има почти никакъв въглехидрат. Мога ли спокойно да ям
дюнери по този начин, при моя хранителен режим?
10.05.19
17:51
Здравей!
Да, по този начин се намаляват въглехидратите обаче да ти кажа, че ако изядеш един цял дюнер, няма да те бутне и няма да ти развали режима. 🙂
Ако ти се яде, позволи си го.
Поздравления за постигнатото дотук.
10.05.19
18:56
Благодаря! Ако обаче го ям системно, би ли ми развалил режима?
10.05.19
19:30
За да сваляш тегло, не е задължително да се придържаш към НВД режим.
Това може да се случи и с друг тип хранителен режим.
Така че:
- дюнерът може да присъства в хранителен режим за сваляне на тегло, но е важно цялото ти хранене да отговаря на целите ти
- домашните дюнери пък могат да са доста питателно и хубаво хранене, можеш да контролираш състава и качеството; вземи си арабски питки, изпечи си месо, сложи вътре повече зеленчуци, направи си домашен сос... несравнимо е
11.05.19
00:38
Там е идеята - да кажем,свикнал съм с НВД и то работи. Но там се препоръчват добри мазнини. Приемам, че като елиминираме въглехидратите от дюнера (който е пазарски, не домашен, макар че мога да си го приготвям и вкъщи, но идеята е че нямам време в случая), остават само едни сосове, които лесно могат да се заместят със зехтин, да кажем, и чесън на прах, и малко едросмляно чили. Самото месо обаче, доколко е пълно с наситени мазнини, и биха ли имали те значим негативен ефект? Все пак, от една страна, не е пържено а печено, а и е месо, а не кайма (където по-малко можеш да си сигурен в състава). От друга обаче, е било в някаква марината. Могат ли мазнините от нея да развалят режима, ако го ям редовно (на седмица по 3-4 примерно), или не са толкова значителни?
Аз докато свалях си позволавах някои дюнер без картофи и сосови, защото чесновия сос е пълен с боклуци и няма нищо общо с истински чеснов сос. И другото, което правех е слагах много лют пипер, които в някаква степен се справя с приетите мазнити уж и нямах проблем, но гледах да ги ям наи-късно до следобяд, а не вечер. Само гледай да си вземаш дюнера от читаво място, а не да е пълен с кожи. Успех!
12.05.19
18:20
казано от Unrivaled на 12.05.19, 10:53:
Аз докато свалях си позволавах някои дюнер без картофи и сосови, защото чесновия сос е пълен с боклуци и няма нищо общо с истински чеснов сос. И другото, което правех е слагах много лют пипер, които в някаква степен се справя с приетите мазнити уж и нямах проблем, но гледах да ги ям наи-късно до следобяд, а не вечер. Само гледай да си вземаш дюнера от читаво място, а не да е пълен с кожи. Успех!
Супер, мерси. И аз набивам люто яко, още по-добре, щом помага.
19.06.19
11:26
Пич, независимо от диетата дюнера е абсолютно лайно, което се нарежда до макдоналдс, кфц и тем подобни. Нито месото е месо, нито соса, дори и зеленчуците са къпани в натриев глутамат. Качеството на всичко е ужасно, химията е повече от колкото в повечето видове стероиди. Освен за чийт хранене - биг ноу ноу.
Ако искаш да разчупиш малко от НВД бих ти препоръчал палео диетата - доста по-лесна и приятна за спазване. Аз съм на неин извратен вариант в момента, не е никакво палео защото съм добавил ориз но пак бачка за мен.