05.06.19
21:55
Здравейте ! Следя Ви от много време, възхищавам се на волята и силата Ви. Реших и аз да си направя дневник, да се опитам да променя визията и храненето си. Аз съм 51.500 кг. , като тези кг са ми много и съм решила изцяло да променя начина на хранене и живот. Лятото бях 46 кг. И се надявам да успея да влезна във форма.
На 46 кг.се чувствам идеално, но за съжаление не успях да ги задържа. Постигнах ги с много лишения и всекидневни леки тренировки. Сутрин пътека - 400 калории, след обед леки тренировки с гири и домашни упражнения. Храна до 1200 калории на ден, предимно пилешко, риба, яйца извара,кисело мляко и салати.Кафе 3 в 1 , единствено него бях оставила .В един момент се получи преяждане 1 път в седмицата с възможно най калоричните боклуци като бисквити , шоколад и т.н. Така докарах тези килограми. Напълно знам грешките си , но се надявам да започна на чисто. От 2 месеца не бях преяждала и бях 50 / 50.600 , но днес отново оплесках нещата и със сигурност отново ще съм 51 /52 кг.днес - 2801 калории- ужас !
От утре запазвам едно балансирано хранене и водене на дневник.
Темата беше редактирана от Sima на 05.06.19 21:58.
Мисля от утре да направя 3 дни прочистване.Да компенсирам днешните калории и след това да направя нисковъглехидратна диета. Отново пиле , салати и зеленчуци. При положение, че това ми е режима от 1 год.и половина, като изключим тези лоши хранения ще имам ли успех или организма е привикнал към този вид хранене? Моля за съдействие , съвсем се обърках и много ме е яд от днешното хранене.Благодаря Ви !
Въпреки че си преяла, не намаляй калориите в последващите дни, а си яж нормално. Мисля че си си докарала хранително разтройство. Прочети повече за компулсивното преяждане, защото тези 46кг не са по-важни от хранителните ти навици, а ти нямаш НОРМАЛНИ такива. Върху това трябва да се замислиш.
06.06.19
07:30
Сима, колко ди висока? Има едни физиологични граници за тегло BMI, които не е здравословно да се преминават. Имай оредвид, че проблемите с теглото при нисичките дами под 150 см примерно са направо отделна наука- тук BMI престава да бъде коректен и не следва да падаш под определено тегло.
Здравейте , висока съм 160 . Мисля, че това преяждане винаги идва когато съм тренирала повечко. В смисъл ако съм държала 1200 калории на ден и тренирам и увелича упражнение и вечерта мълчим глад. Надявам се да не е хранително разстройство, че там е сложно и няма оправия. Не го бях правила 3 месеца, но бях намалила тичането.
Благодаря Ви за съветите.Прочетох за това разстройство, страшна работа. Не се крия, не се притеснявам и срамувам от тялото си.Сега вече се притесних. 2800 калории на ден са много , но се надявам да не е чак разстройство. По - добре като ми се яде шоколад да си отчупи 1 парче и спирам .
Направих си много сериозен анализ на храна + движение. Установих, че налитам на шоколада и боклуците, тогава когато увеличавам кардио тренировките. И вместо чистене на мазнини се получава трупане.
Днес се качих на кантара и ми стана лошо😊 + 2 кг. Отгоре, но след толкова шоколад е нормално. Обичам шоколад, но мога и без него или с малко шоколад. Надявам се да е задържане на вода и поне 1 кг. да падне.
Днес
Закуска - 3 в 1 и кисело мляко 2 % - 1 кофичка.Не бях гладна, но реших ,че не трябва да намалям калориите, защото така се изтощавам и мине не мине 20 дни и залатам .
Тичане - от днес намалих кардиото и направих леко раздвижване- 2 км. 200 калории.
Домашни упражнения
Гири 12 кг. Клек - 3 серии по 20
Гири 12 кг. Гребане с гири 3 по 12
Страничен планк 3 по 20
Кофички 3 по 20
Лицеви опори 3 по 10
Коремни преси 3 по 20
Обяд пилешка пържола от бут + зелена салата.
Мнението беше редактирано от Sima на 06.06.19 12:03.
Незнам защо толкова се притесняваш от едно преяждане... На 160 ръст 50 килограма е перфектно, но ти си знаеш най-добре. Според мен качи тренировката и повиши леко храненето. Ако искаш да намалиш апетита за сладки неща си вземи хром и може да пробваш да смениш 3в1 с еспресо, а и може да заместваш някое хранене с някои протеин с хубав вкус, който ще ти намали апетита за слъдко също.
Според мен хромът не действа. Особено когато си на голям калориен дефицит, тогава гладът (и за сладко) в един момент става неконтролируем.
Здравей Sima! Напомняш ми много на мен - аз съм висока 158, в ранните си 20 години се гордеех с достигането на 46кг., както го описваш ти - с много лишения. Тренирах предимно кардио и малко аеробики, все не се харесвах, дори и на 46 кг. понякога и се взирах в цифрата на кантара за утеха, защото мозикът ми поне осъзнаваше, че това са много малко кг-ми и празнувах това, нищо че в огледалото пак имаше моменти и места, които не харесвах. Мислех, че съм луда!!
Не съм била, била съм мазна, без развита мускулатура и отслабнала с лиспа на храна и нереалистичен режим, който няма как да е начин на живот и неслучайно всяка зима качвах до 50-52, беше края на света, мразех се ..и прочие.
Допълнително, че има неща, които гледаш по картинките и искаш от себе си, а то не става точно така - да си заобичаш даденостите също си е процес 😄
10-на години по-късно съм достигнала до някои изводи и мисля че ще са ти полезни, без да казвам, че си точно в същото положение, може и някои от тези неща да са ти известни:
- намери реалистични калории (не са 1200), на които тялото ти отслабва по малко - има много калкулатори тук и в нета
- слагай качествен протеин стабилно в храната - стоенето на оптимални калории и достатъчно протеин най-добре преборва залитанията и преяжданията. Разбира се това е от физическата страна на нещата, има и ментална - емоции, изкушения, навици и прочие. Но почни оттук, не ти трябват скъпи и неефективни добавки, просто 200-300 калории отгоре и повечко протеин от източници, които харесваш
- тренирай повече, ако можеш да се насочиш към многоставни упражнения и ако имаш възможност да тренираш с тежсти - не се срамувай, че нямаш опит и си момиче, запиши си 1-2 тренировки с треньор (мисля, че има много места, където цената на това е съвсем посилна) и гледай да се стремиш към нарастване на силата - това е чуден процес, който върши работа на ментално и физическо ниво и ти помага от само себе си с доста от изброените точки.
- попаднала си на много готино място с правилната информация - почети статии от раздела за хранене и се опитай да видиш храната извън черно-бялото на “диета-нарушение на диетата”, да развиеш усет за храната, която ти е приятел и ще е с теб всеки ден, така че ще искаш да намерите заедно граници - и ограничения да има, но с вкусни полезни неща, също така да разбереш, че едно преяждане не се лекува с калории, на които би умряла - подходи с любов към тялото си, преяла си, “извини се” с малко повече движение, сън, чисто хранене на калориите, които му трябват, за да функционира, не го наказвай втори път с обратното. Абе като цяло малко повече любов и приятелство потърси с тялото и храната 🙂 (колкото и шантаво да звучи хаха)
При мен действаше и бях доволен, но аз не съм имал никога голям апетит за сладко и точно с тази идея и препоръчах протеин примерно с вкус на шоколад, защото обича шоколада, които до някаде ще замести някакво сладко и в 100 калории грубо ще набави добро количество белтъчини. А и това кисело мляко може да пробваш да го замениш с обезмаслена извара. Тух бих ти препоръчал на марка pilos, която е 70 калории за 100 грама и е много вкусна, не е суха и гадна като 90 процента от изварите по магазините. По обяд може да вкараш и някакъв плод, примерно 200 грама боровинки все пак трябват и някакви витамини.
Много Ви Благодаря за информацията и помощта.
Калкулатор ми изчисли 1200 калории за да съм в режим сваляне .
Ще опитам да вдигна калориите и да наблегна на тежести.Проблема при мене е, че много бързо развивам мускулатура. На долната част нямам мазнини , но трупам на коремче.
Днес съм много доволна, двата кг.са паднали след това преяждане. Явно е било от задържане на вода.
😊😃
Закуска- 2 бр.яйца и едно 3 в 1
Обяд - 100 гр.скумрия + салата айсберг и 100 гр.тиквички на скара.
Колело - 200 кал.
Домашна тренировка
Коремни преси - 3 × 20
Напъди с гирички 6 кг. - 3 × 10
Странично повдигане на крак - 3× 20
Магарешки ритник - 3 по 10
Поскоци на въже - 3 × 50
Гири гребане - 12 кг. 3 × 12