08.06.19
21:38
Здрасти! Бая работи съм изчел, доста от тях съм пробвал, за сега най-добър ефект съм имал с периодичното гладуване + нвд (от 8ми януари до 1ви април свалих около 20кг), но нещо липсва... не ми харесва този начин на хранене, много е труден за спазване, най-вече заради това, че колкото повече време го спазвам, толкова по-чести стават изблиците на чисто психологически глад за нещо вкусно, а от опит знам, че веднъж поддам ли се - мача свърши(+10к kcal чийт, ако не и повече)... затова от два месеца обмислям да сменя стратегията.
Докато разцъквах из тубата видях един клип в който се разправяше за здравословното хранене и как на практика за “здравословно хранене” се приема това при което 70-80% от калориите идват от пълноценна храна... и тогава ме осени - “вместо да се стремя да ям само здравословни неща, ще пробвам всеки ден да правя микро чийтове” и така и направих днес.
Значи новата схема е такава - полу НВД + интермитент фастинг и микро чийтове.
Първите 6-8 часа от деня - само вода, кафе и чай.
Първото хранене за деня - плодове (без банани) и/или кисело мляко.
2-4 часа след плодовете - 250-300гр месо(сготвено), и някфа салата(може и да я пропусна) + най-вероятно кетчуп или някакъв нискокалоричен сос за месото.
2-4 часа след месото - чийт до 500kcal. като може да е по-малко от 500, но трябва да съм 200% сигурен, че не е над 500.
Днес: 8 юни 2019
Към 7: Чаша топла вода.
Към 11: 3в1
Към 2: 2 ябълки с кисело мляко
Към 5: около 300гр свинско на скара с bbq сос и две домати.
Към 8: парче пица с топено сирене и гъби + чаша кола zero и реших да започна да пиша тук за да се разсея, защото едвам се сдържах да не си взема още.
Днес беше добър ден, надявам се и утре да е така.
Защо не замениш пицата с дюнер без картофи? Пак е много вкусно и е що годе нормална храна. Мисля, че е хубаво да махнеш тая кола, за да не се връщаш назад. Ако искаш нещо сладко по мое мнение някое парченце качествен шоколад ще е по-добрия вариант. С гладуването си намалил и мускулната си маса и поне от това, което аз си мисля, е че хрането трябва да го насочиш и към по чисти източници на белтъчини, за да ограничиш свалянето на мускулна маса. Също така и кетчупа и барбекю соса имат доста захар и мазнини, аз бих ги махнал. 3в1-то има захар, а това ще те кара на сладко. Бих го заменил с еспресо чисто. А и ако не тренираш бих те посъветвал да започнеш, така като нормализираш храненето ще запазиш резултатите и ще почнеш да заменяш останалите мазнини в мускул. Вкарай много риба в менюто си, тя е ниско калорична и богата на протеини.
Защо не замениш пицата с дюнер без картофи? Пак е много вкусно и е що годе нормална храна. Мисля, че е хубаво да махнеш тая кола, за да не се връщаш назад. Ако искаш нещо сладко по мое мнение някое парченце качествен шоколад ще е по-добрия вариант. С гладуването си намалил и мускулната си маса и поне от това, което аз си мисля, е че хрането трябва да го насочиш и към по чисти източници на белтъчини, за да ограничиш свалянето на мускулна маса. Също така и кетчупа и барбекю соса имат доста захар и мазнини, аз бих ги махнал. 3в1-то има захар, а това ще те кара на сладко. Бих го заменил с еспресо чисто. А и ако не тренираш бих те посъветвал да започнеш, така като нормализираш храненето ще запазиш резултатите и ще почнеш да заменяш останалите мазнини в мускул. Вкарай много риба в менюто си, тя е ниско калорична и богата на протеини.
Колата е зиро, няма как да се връща назад с нея като е без калории. А парчето шоколад има, затова не е алтернатива.
А иначе, към автора, ако се побираш в калориите си, лоши няма в схемата... Щом работи.
09.06.19
16:54
Дори професионалните културисти си слагат барбекю сос на месото, а на пазара се предлагат и такива с близо 0% калории. Друг е въпроса, че подсладителите също забавят прогреса, но разбирам да се целите в под 10% мазнини и да се храните като будисти (да ме изСвинява Блажка), но хабите енергия в глупости и се вманиачавате.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 09.06.19 17:00.